REIZEN

Travel Diary: Berlijn // Street art, clubs & historie

Vijf dagen in Berlijn is helaas veel te kort. Ik zou er met liefde een maand vakantie kunnen vieren. Wat zeg ik, ik zou er een tijd willen wonen. Wat een fantastische stad! Naar mijn mening een-en-al Moderne Hippies proof: vegans en vegetariërs kunnen zich tonnetje rond eten door alle mogelijkheden die de restaurants in deze stad te bieden hebben; de hoeveelheid aan (techno)clubs is oneindig, waarbij iedere club je weer laat verrassen door de locatie al dan niet de setting, en o ja! Dan hebben we natuurlijk nog de hele historie van de stad wat je bezoek een extra laag geeft. Wat je er ook wilt doen of te zoeken hebt; ik heb nog nooit iemand gehoord die het niet naar z’n zin heeft gehad in Berlijn.

Van Keulen naar Berlijn

Eerder omschreef ik al hoe goedkoop je in Duitsland kunt reizen; voor slechts 27 euro reed ik van Keulen naar Berlijn met Mitfahrgelegenheit (een dienst die je overigens ook kunt gebruiken vanuit Nederland!). Ik reisde met een Duits vriendinnetje, Mareen, en zij heeft een woning in Berlijn. Met een gratis slaapplek daar, was ik dus erg goedkoop uit!

IMG_5827

To the club, to the club, to the club

Ik was er tijdens het Paasweekend, waardoor ik helaas bijzonder weinig shopdagen had (alles was natuurlijk dicht: stom!). Overigens had ik daar ook erg weinig tijd voor gehad, aangezien het zoiets werd als dit:

Juist ja: Thursdaynight… To the club. Fridaynight… To the club. Saturdaynight… To the club. Sundaynight.. To the club! Een kleine impressie hiervan:

IMG_6096

Absoluut hoogtepunt was club Stadtbad (Gerichtstr. 65 in wijk Wedding); een oud zwembad die was omgedoopt tot club. Een erg handige website om te weten waar je zijn moet is Berlijn Blog. Neem daar zeker eens een kijkje voordat je Berlijn wilt ontdekken! Marjolein, de dame achter deze blog, heeft ook een aparte pagina over uitgaan in Berlijn met de laatste tips waar je heen kan.

Overal street art

Ik houd enorm van street art, en als je in Berlijn een beetje ‘ronddwaalt’, zie je daar ook genoeg van:

IMG_5950

IMG_5956

IMG_5957

IMG_5958

IMG_6129

IMG_5959

IMG_5962

IMG_5963

IMG_5966

IMG_5967

IMG_5968

IMG_5969

IMG_5970

IMG_5971

IMG_5970

Vorige week schreef ik over Keulen, waarna we een 100% Keulen boekje weggaven. Deze week is het dus tijd voor Berlijn! Doe mee op Facebook en maak kans op een 100% Berlijn boekje!

Lees ook dit artikel van Imke, toen zij Berlijn had bezocht. En ken je niemand in Berlijn? Maak dan gebruik van Plus One Berlin, waarbij je gekoppeld wordt aan locals.

Niet in staat om naar Berlijn te reizen? Neem dan eens een kijkje bij Café Brecht in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.