KUNST & CULTUUR

Voor in Huis // Betaalbare kunst van de Eye Spy Gallery

Ik denk dat iedereen er wel eens mee te maken heeft: je wilt een mooi stukje kunst aan de muur hebben hangen, zonder dat het gelijk te veel geld kost. Je weet namelijk nog niet of je het voor altijd mooi blijft vinden, of dat je partner het ook mooi vindt. Nu bestaat er de kunstuitleen, wat ik toejuich, maar je zou ook een digitaal bezoekje kunnen brengen aan de Eye Spy Gallery.

De Eye Spy Gallery is een klein bedrijfje midden in Engeland, wat wordt gerund door drie hippe meiden. Sally, Kate en Jane verzamelen Engelse ontwerpers en illustratoren om zich heen om in het oog springende kunst te delen. Niet alleen zijn de prints net even anders en pakkend, ze zijn echt betaalbaar. Zo durf je nog eens een print te kopen voor aan de muur en wordt het ook een origineel cadeau om aan iemand te geven.

Zelf stuitte ik op het werk ‘Ah, Bonjour!’ Simpel, typografisch en een schitterende kleur. Gewoon, je welkom voelen in het huis. Of zal het slaan op de zin uit het oude nummer van de Franse zanger Charles Trenet: ‘Ah dis ah dis ah dis ah bonjour’? Wie zegt ‘Ah, bonjour’ tegen wie?

Prijs? 30 pond, oftewel 36 euro. Een betaalbare print, die ik graag in huis heb, waar je zelf een heel verhaal bij kan bedenken. Fijn!

Neem dus een kijkje in hun winkel, of, wanneer je toevallig in Summerbridge bent: neem zeker even een bezoekje!

AhBonjour-unframed