KUNST & CULTUUR

BLANC // Inspiratie tijdens het dansen

BLANC 1

Hoe leuk is het als uitgaan wat meer diepgang kan krijgen en een avondje clubben gecombineerd kan worden met kunst in al haar vormen? Het uitgaansleven van Amsterdam is een creatieve speler rijker die hiervoor zorgt: BLANC COLLECTIVE. Drie ondernemende dames met allen heel uiteenlopende kwaliteiten bundelen hierbinnen hun krachten en aanstaande vrijdag is daarvan het resultaat te ervaren bij hun eerste feestje bij BAUT: EXPOSE. Tijd voor een interviewtje met de dames achter dit concept!

BLANC 2

Hoe is BLANC ontstaan?

Kimberly: “Door FAMOUSFORNOW werd ons gevraagd om creatieve invulling te geven aan een nieuw op te zetten feest. We hebben allemaal een andere professionele achtergrond, waardoor we een goede combinatie zijn om dat samen te doen. Suuz is bijvoorbeeld stylist en conceptontwikkelaar. Na een half jaar New York kwam zij vol inspiratie terug om in Amsterdam projecten op te zetten op gebied van mode en kunst. Charlotte zit ook in de modewereld, heeft een grote liefde voor kunst en is gespecialiseerd in marketing en organiseert line launches en beurzen door heel Europa. Ik ben zelf afgestudeerd aan Lucia Marthas Institute of Performing Arts en na veel ervaring in de theater en entertainment industrie is mijn vakgebied dus meer de uitvoerende kunst.”

BLANC COLLECTIVE

Wat willen jullie met BLANC precies bereiken?

Suuz: “Wij denken dat het nachtleven en zijn bezoekers geprikkeld willen worden. Men is steeds weer op zoek naar een nieuw feest of een nieuwe locatie. We willen mensen een totaalbeleving van een clubavond bieden. Daardoor kan de bezoeker telkens opnieuw geprikkeld worden op hetzelfde feest.” Charlotte: “Wij zien de clubavond als een blanke pagina die wij kunnen inkleuren door kunst met muziek te mixen. Door middel van expositie, performance en beleving smelten wij zo de artscene samen met de partyscene van Amsterdam.”

Wat kunnen we hiervan in de praktijk verwachten?

Kimberly: “Onze eerste editie is EXPOSE in BAUT. Hier zal een overzichtsexpositie te zien zijn van verschillende nightlife-fotografen uit Amsterdam. De nacht begint vroeg met aandacht voor kunst, een rustige borrel om – naar mate de avond vordert – langzaam over te gaan in een nacht zoals we die gewend zijn van FAMOUSFORNOW. Onze feestjes zullen om de twee maanden plaatsvinden.”

BLANC

“BLANC inspireert waar gedanst wordt. Op een plek waar iedereen vrij spel heeft: de nacht.”

Eerste event:
Vrijdag 27 december

EXPOSE
BAUT Amsterdam