INSPIRATIE

Blog Tip // NEnz

Blog Nenz

Uiteraard is Moderne Hippies mijn – en hopelijk jullie – go to-blog. Maar ik lees nog een blog waar ik al meer dan 7 jaar intens gelukkig van word, en dat is NEnz.net.

Niet voor niets is NEnz’ (of Nancy, zoals haar echte naam luidt) motto: ‘Spreading happiness one post at a time‘: haar blog is een collectie van alle mooie, fijne, leuke dingen die het leven te bieden heeft. Van een verse bos bloemen op tafel zetten tot nieuwe glitternagellak kopen. Van een weekendje Parijs tot dat kleurrijke Adidas bomberjack. En van het draaien van plaatjes tot het bakken van merengues.
Zelf zegt ze hierover: “Omdat er volgens mij wel meer mensen zijn die een fijn & goed leven willen leiden (duh!) en we allemaal weten dat het af en toe niet meevalt om je een weg door het leven te klunen, deel ik op dit blog mijn dagelijkse beslommeringen, inzichten, aha-momenten en mijmeringen over dingen die mij blij maken. Want ik geloof dat je met blijdschap delen en verspreiden de wereld een stukje leuker maakt. Spread happiness!” En met rubrieken als ‘Dingen waar je blij van wordt’  en ‘NEnz’ weird weekends’ is Nenz’ blog dan ook oprecht haar happy place!

Waarom ik Nancy zo leuk vind? Let me count the ways.

Omdat we precies dezelfde eclectische kledingsmaak hebben – Nenz is de enige persoon die net als ik houdt van sneakers gecombineerd met bohemien kleding; denk Free People meets street style. En dat alles met het liefst zoveel mogelijk kleur EN hysterische prints.

Omdat ze houdt van koken en bakken, maar none of that superfood stuff. Nee, NEnz kookt op z’n Frans à la Rachel Khoo van The little Paris Kitchen of laat zich inspireren door de hilarische Gizzy Erskine. Maar ze houdt vooral van mooie zoetigheid; zo leerde ik van haar wat een macaron was, vele jaren voordat de hype naar Nederland oversloeg. (Bijna had ik indertijd macarons helemaal laten overkomen van Ladurée in Parijs. Achteraf ben ik blij dat dat er nooit van gekomen is, aangezien ik ze stiekem eigenlijk mooier dan lekker vind.)

Omdat NEnz houdt van kickass women, zoals Lou Niestadt, Caitlin Moran, Lena Dunham en Amy Poehler. Cue inspirational quotes!

Nou, er zijn nog véél meer redenen om het blog van NEnz te lezen. Serieus, soms zijn Nancy en ik zo into dezelfde dingen dat het bijna eng is. Zo las ik net dat haar laatste blogpost over het fantastische food-tijdschrift Cherry Bombe gaat – waarvan ik net 2 dagen geleden het nieuwe nummer kocht bij Athenaeum Nieuwscentrum.

Het enige waarover we niet eye to eye zien is dat zij erg van Parijs houdt en van katten en ik meer van Londen of Berlijn en van honden. Maar dat mag de pret niet drukken, NEnz – ik hoop nog tot in de verre toekomst geïnspireerd te raken van je blog!

Q: Jullie ook?

– xx – Liselore

Bron foto: thehunt.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.