DAGBOEK

Wat vind jij?

free as a bird

Toen ik 15 was ontstonden de eerste “blogs”. Gaat iemand dan een beetje interessant lopen doen, en over zichzelf schrijven? Is wat ik dacht.

Meer dan 10 jaar later, en ik run er zelf een. Ik gebruik alle social media denkbaar, en de god damn #hashtags ook. Shoot me. Ik vind het leuk. Maar ik doe het wel anders. Zo houd ik af en toe een Telefoon Detox, maak ik soms helemaal geen foto’s van iets wat ik aan het doen ben en blog ik (gemiddeld) wat minder dan een andere ‘succesvolle blog’. Tja, hippie of niet, hè?

En dat laatste is precies wat ik wat minder leuk vind aan de verwachtingen van een ‘succesvolle blog’: de frequentie waarop ik ‘zou moeten bloggen’ volgens de ‘experts om een succesvolle blog te worden’. Ik ken bloggers die minimaal 3 blogposts per dag online willen zetten (per dag ja!).

Iets wat me nooit zou lukken op Moderne Hippies.

Ik zal één ding verduidelijken:

Op Moderne Hippies bloggen we met een team van dik 10 bloggers. De meeste bloggers bloggen één keer per week of per twee weken. Ik blog vier tot vijf keer per week. Alle blogposts van de andere MH bloggers worden door mij gecontroleerd, en vaak moet ik de foto’s bewerken en opnieuw in een blogpost zetten. Ook leid ik alle social media van Moderne Hippies.

Dit alles kost werk. Heel veel werk. Ik probeer dan ook alles in goede banen te leiden, maar omdat ik met een team te maken heb, is de de vaste frequentie lastig in te delen.

Ik heb een halfjaar geleden ook bedacht dat ik ‘iedere dag 2 blogposts online wilde zetten’. Eén ’s ochtends, één ’s middags. Hoe moeilijk kan het zijn? Heel moeilijk. Zeker omdat Moderne Hippies nog geen volledige ‘zaak’ is waar ik van kan leven en helemaal niet genoeg tijd heb om dit voor elkaar te krijgen. Nog meer bloggers voor Moderne Hippies zou het probleem oplossen qua content, maar niet qua nakijkwerk en inplannen. Daar heb ik helaas dus niet genoeg tijd voor.

Een gemiddelde blogpost op Moderne Hippies heeft tijd nodig. Best wel veel tijd, eerlijk gezegd. We willen namelijk geen random bloggersmagazine zijn die de laatste dingetjes ‘even snel’ deelt. We delen geen lookbooks van merken. We delen geen Outfit of the Day. We delen geen “Jeetje, gisteren is m’n konijn doodgegaan en vandaag ga ik dus winkelen met m’n moeder”-achtige-blogposts. Toen ik met deze website begon had ik zelfs het beleid dat er ‘in het weekend niets gepost mocht worden; dan moet iedereen van z’n laptop vandaan en mogen er geen mobieltjes gebruikt worden: dan moet je genieten!’. Het neemt niet weg dat ik de zaterdagochtendverhaaltjes van De Filosofie van Annemarie nu juist heel erg support, maar af en toe kijk ik met een vrolijk gezicht terug naar die tijd. Back to basic.

Op deze website laten we vaak het alternatief zien. Een alternatief dat het leven anders kan. En dat alles met een entertainment-gehalte: juist om te laten zien dat anders leven heel makkelijk kan zijn. Op welk gebied dan ook. Wij proberen je te inspireren: op het gebied van wat je draagt, wat je doet, hoe je reist of waar je heengaat… Wij bieden je inzicht in hoe het ook kan.

En daarom is deze website ook anders dan anders: anders dan een ‘succesvolle blog’ met 3 blogposts per dag op vaste tijden, anders dan een magazine met 20 nieuwtjes met een enorm “who cares”-gehalte. Ondanks dat, streef ik er wel nog steeds naar  twee blogposts per dag online te zetten, maar op een dag als vandaag lukt dat niet. En dat zette me aan het denken.

Eén ding houd ik in gedachte: ik houd niet van poeppraat. (Wie wel? Genoeg mensen. Serieus.)

Als we dus even niks paraat hebben, staat er misschien een dag of twee even niks op. Liever goede content dan content waar je niets aan hebt. Toch? Dus dan moet je even de website doorspitten en het doen met de overige 700 artikelen :). Die overigens altijd nog super leuk zijn (maar ach, wie ben ik) en inspirerend kunnen zijn.

Ik kan niet altijd voldoen aan de druk en omdat ik me vandaag in hetzelfde probleem bevond, deel ik een keer zo’n persoonlijk berichtje. En ik vraag me ook echt af hoe jullie dit zien:

Vinden jullie het fijn als ik er toch voor ga zorgen dat er dagelijks twee blogposts online staan? Of ergeren jullie je niet aan het feit als er een dag of twee niks op staat, en bezoeken jullie de site dan evengoed?

Weet in ieder geval dat ik er 24/7 mee bezig ben, en dat je reactie me zou helpen in het vormen van mijn mening en in het vormen van de toekomst van Moderne Hippies 🙂

Dank jullie wel!

Liefs, Marte

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).