REIZEN

Travel Diary: Bali // De meest magische trip aller tijden

Door Lauri.

Damn wat een trip. Bali is intens! Omringd door de Indische oceaan, vol met palmbomen en kokosnoten… (Ja, wat velen niet weten is dat de naam ‘kokosnoot’ een grappige betekenis heeft. Het is bedacht in de 16e eeuw door Portugeze matrozen die een gelijkenis zagen tussen de drie kleine gaatjes op de kokosnoot en een menselijk gezicht. Toen hebben ze de vrucht “coco” genoemd, wat grijnzend gezicht betekent.)

Naast dat ik elke dag kokosnoten drink, heb ik de eerste drie maanden van mijn Bali-avontuur elke dag yogales gegeven; eerst in een surfcamp en daarna in een resort. Voor de yogi’s onder ons: het is niet heel makkelijk om hier te werken, je hebt een kitas nodig en die verstrekken bedrijven niet zo 1,2,3… just to be clear. Het stikt hier echter toch van de yogaleraren en -leraressen… Ironisch, want het Westen kan de yogi’s beter gebruiken.

Blogger Diary Lauri in Bali 7

In de tussentijd ben ik continu heel hard geprikkeld door de feestjes en veel te gezellige en mooie mensen die hier wonen of op vakantie zijn. Zoals ik het ervaar heb je hier drie vortexen:

Ubud is de spirituele vortex. Ubud is prachtig: de junglegeur en de rivieren, het apenbos… De meest gezonde eetplekken zoals Alchemy en Soma, de fantastische Yoga Barn met de ecstatic dance op zondagmorgen en de grootste cuddle puddles ever… met luchtig geklede of halfnaakte mooie mensen. Tribe parties in de jungle met de meest gezonde dranken en hapjes… Geen alcohol, geen drugs. Pure high energy vibe, heeeerlijk dus. PUNT.

Blogger Diary Lauri in Bali 8

Dan hebben we Kuta. Oh. Mijn. God. Dit is de vortex van hard naar de klote gaan. Natuurlijk heb ik me er 1 nacht in “ondergedompeld”: de dubbele shots in Alicats en de bintang. Ik eindigde de nacht op de tunes in Skygarden, helemaal onder het zweet van alle wilde Australiërs, New Zeelanders en Indonesiërs. Ik heb me kostelijk vermaakt. Dompertje van de nacht was dat mijn telefoon was gejat, maar dat schijnt daar dus ook de normaalste zaak van de wereld te zijn.

Blogger Diary Lauri in Bali 2

Daarnaast heb je Canggu, mijn verblijfplaats. Deze plek is een mix van surf, yoga, koffietentjes, een paar barretjes en wat gezonde eetplekken. Superrelaxed, elke avond happy hour in de Old Mans, een verfrissende prachtige sunset-surf of sunset-yogasessie. Er gebeurt hier veel op het gebied van co-creatie en ondernemen. Its booming en groeit hard!

Blogger Diary Lauri 6

Ik ben verliefd geworden op Bali, op Canggu en de mensen hier. De Balinese locals zijn bijzonder, elke dag verzoenen ze de lichte en donkere spirits met offers. Dus overal waar je bent zie je kleine bakjes met offers op straat staan, of op huizen en tempels. Duizenden tempels. In de bakjes stoppen ze dingen waar ze dankbaar voor zijn, zoals kleine koekjes, geld, bloemen en zelfs de (veel te verslavende) sampoerna-sigaretten. De mensen hier hebben een groot besef van eenheid; de Balinese filosofie is Tri Hita Karana, dit betekent leven in harmonie met mensen, god en de natuur. Ik heb nog nooit zoveel lachende gezichten gezien als hier op Bali. I am going to spread this love!

Vanavond zet ik een nieuwe tatoeage in Deus Ex Machina. Elke dinsdagavond is het Taco Tattoo avond: meaning, gratis tatoeages. Het kan allemaal hier. Let’s live according to Tri Hita Karana. Dit eiland is namelijk de meest bijzondere, magische plek waar ik tot nu toe geweest ben. Mijn reis gaat nu verder, ik vertrek namelijk naar Californië. En dan? Dan ga ik weer terug…!

Love, Peace in Tri Hita Karana, Lauri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.