Maktoub

7 januari 2013, Marrakech

Nadat ik mijn portemonnee was kwijtgeraakt en ‘m aan het einde van de dag op miraculeuze wijze had teruggevonden in de medina – mét inhoud en al – liepen lovely Laura en ik langs een best wel skerre deur van een restaurant. We waren extatisch blij, maar ook hongerig en uitgeput van de zoektocht. We besloten de rustieke poort te betreden, ook al zag ‘ie er behoorlijk vervallen uit. Na alle opwinding konden we maar aan één ding denken: food!

Bij binnenkomst vielen onze monden open van verbazing. Wat we aantroffen was gewoon abnormaal wauw: de prachtige riad El Fenn. ‘Oase van rust’ was nog nooit zo mooi en treffend tot uiting gebracht in een ruimte.

Nadat we heerlijk hadden gegeten, werden we door het lieve personeel verwend met drankjes on the house. Als kers op de Marokkaanse taart kregen we een spectaculaire rondleiding door de riad. We mochten ALLE 20 kamers en suites bekijken. Stuk voor stuk stijlvol, eigenzinnig en creatief gedecoreerd. Het ene moment waren we sprakeloos, het andere ogenblik liepen we te stuiteren. We konden maar niet ophouden met lachen. Dit was te gek!

Zo verliep dag één van ons formidabele verblijf in Marrakech. Ik had dit onvergetelijke tripje met niemand anders willen maken dan met Lau. Toen ik voorstelde om de medina in te gaan om mijn portemonnee te zoeken, zei ze: ‘Volg je gevoel. Als dat je meer rust geeft, dan doen we dat.’ De zon was inmiddels gezakt en daar liepen we dan, in een donker straatje zonder enige verlichting te zoeken naar een speld in een hooiberg. Gekkenwerk. Maar uiteindelijk stuitten we op de hoofdprijs.

Het ogenschijnlijk ongelukkige voorval van de portemonnee bracht ons naar deze bijzondere plek. Toeval? Neh, ik geloof in ‘maktoub’. Alles gebeurt met een reden. Ook al voelen zaken soms als ‘ongeluk’ of ‘verlies’, wellicht schuilen er meer zegeningen in dan je denkt. Volg je intuïtie en het komt goed.

Marrakech, de stad vol verrassingen… Ik wil weer terug!

Deze gastblog is geschreven door Nancy Ben Arbia, oftewel Nancy B. De B in haar naam staat voor bevlogen, benieuwd, betrokken, bizar en bescheiden. Volgens haar geboortehoroscoop heeft ze verbeeldingskracht en een aanzienlijke creatieve aanleg. Ze ziet schoonheid in dingen die anderen heel gewoon vinden. Schrijft geregeld voor MissMengelmoes.nl.

Nancy Ben Arbia

Ook een gastblog schrijven? Kijk dan op deze pagina.