Travel Diary: Thailand Update #1 // De eerste dagen in Bangkok (2015)

Tot twee weken geleden wist ik nog niet waar ik op dit moment zou zijn. Ik had geen tot weinig plannen, ik wist alleen dat ik naar Bangkok, Thailand, zou vliegen. Tegen beter weten in had ik eigenlijk heel spontaan een ticket geboekt. Misschien zou ik er gaan WWOOF-en? Misschien zou ik er volop gaan reizen? Of misschien zoals Ibiza: blijven bloggen en werken, maar dan in het buitenland, gevestigd op één plek? Ik had écht nog geen idee.

Een paar dagen voor vertrek was het kwartje gevallen bij m’n vriend: waar hij eerst niet mee “kon”, was het nu tijd om tóch maar spontaan mee te gaan. Wat LEUK! Maar wat moesten we opeens veel regelen!

Vlak voor vertrek moesten we nog 80.000 dingen doen om in totaal dik 6 weken van huis te kunnen zijn. Vol spanning stapten we het vliegtuig in, om ruim 12 uur later in Bangkok aan te komen.

WAUW! We zijn er! Wat BIZAR.

Ik heb mensen in m’n omgeving die enorm fan zijn van deze stad. Maar met mijn eenheidsgevoel met de natuur én mijn hooggevoeligheid, wist ik bij aankomst al dat deze stad niet m’n beste vriend zou worden. Er staan vooral heel veel gebouwen, het is er vreselijk chaotisch, met weinig gezonde lucht, maar vooral heel veel stank en vieze walmen. Bah.
Totaal. Niet. Mijn. Stad.

We hadden voor de zekerheid twee nachten in Bangkok geboekt, vanwege onze redelijk slopende vlucht en de jetlag. We passeerden de eerste nachtmarkten. We waren getuige van de chaos van het verkeer op straat. Ik nam er m’n eerste verse kokosnoot. We dronken voor een paar cent enkele biertjes op de stoep. We namen de Sky Train richting de rivier en stapten op de ferry, die ons naar het koninklijk paleis en Wat Arun bracht. We gingen naar de Sky Bar om een veel te duur drankje te drinken en voor een paar uur backpack-off te zijn. Wat een geweldig uitzicht, wat een ambiance! En we aten de eerste Thaise gerechten; toch gek dat ik daar normaal gesproken niet zo fan van ben, en er in dit land opeens spontaan zin in krijg.

Ik begon te begrijpen dat het “Land van de Glimlach” slechts zo heet vanwege de culturele lach, terwijl die lach soms het tegenovergestelde van gemeend is. Auw, pijnlijk hoe achterdochtig de Thai kan zijn. Ik kreeg het gevoel continu opgelicht te worden. Ik snapte de Thai niet; ze spraken Thai Engels – ofwel onverstaanbaar Engels – wat zorgde voor flinke misverstanden. En ze lachten terwijl ze eigenlijk teleurgesteld waren. Not my style.

De stad werd me op dag twee zo smerig, dat ik er zelfs een allergische reactie van kreeg. Of was het toch die banaan van de straat? Oeps, niet meer doen. Met opgezwollen hand en arm moest ik naar het ziekenhuis. Boe, in 2012 heb ik een flink ongeluk gehad tijdens een grote reis en ik kreeg dírect trauma-herinneringen. Het zou toch niet, dat m’n reis zó van start moest gaan? Alweer? Na een paar uur begon de zwelling af te nemen en besloten m’n vriend en ik dat we de nachtbus konden pakken richting de zee. Frisse lucht, kleine omgeving, wit zand: daar hadden we behoefte aan.

Ik was he-le-maal klaar met Bangkok. De stad was mij veel te druk en te vies. Ik had het gevoel dat ik twee dagen m’n adem moest inhouden vanwege de vervuilde lucht en het weinige zuurstof. We strandden na een lange tocht in Ko Phangan; en na een weekje eiland begon ik de charme en de “keerzijde” van Bangkok in te zien. Want ondanks de haat die ik er tegenover begon te krijgen toen ik er was, kon ik het wel waarderen er eens geweest te zijn. Die echte typische chaotische Aziatische stad had ik eindelijk met eigen ogen gezien en meegemaakt. Prachtige tempels en gebouwen midden in de chaos van het verkeer en de Thai; het heeft wel iets, ookal ligt het me niet.

Op de laatste dag in Bangkok kwamen we een Nederlander tegen die standaard in Thailand overwinterde. Ik vroeg aan hem: “Word je niet helemaal gek in deze stad?”. Hij antwoordde: “Nee, ik woon in Hua Hin… In Bangkok staat één ding vast: hier moet je niet langer dan drie dagen blijven.”

Ik knikte instemmend. I couldn’t agree more.

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand02

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand03

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand04

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand01

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand05

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand06

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand07

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand08

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand09

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand10

Blogger Diary Reisblog Bangkok Thailand11

Q: Wat jij?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

PS M’n vriend en ik hebben besloten een paar weken in Ko Phangan te vertoeven. M’n vriend zal fulltime Muay Thai trainingen volgen; ik zal blijven bloggen voor Moderne Hippies en op zoek gaan naar de leukste “hippie” hotspots en to do’s voor jou (en natuurlijk een beetje voor mezelf). Ben je hier al eerder geweest en heb je een leuke tip? Laat vooral een reactie achter!

21 reacties

Jessica -

Heey zoë
ten eerste wilde ik even zeggen dat ik je blogs vlogs en andere posts super leuk vind! Maar ik had even een vraagje, hoeveel waren jullie ong kwijt per week/maand om te kunnen “leven” in thailand??
Groetjes jessica

Charlotte -

Wat leuk om te lezen! Ik ga volgende maand naar Thailand en ben dus flink aan het oriënteren. Waar zijn jullie heen geweest na Koh Phangan? Nog aanraders? En wat een prachtige foto’s! Mag ik vragen wat voor filtertje/app je hebt gebruikt? Liefs

Marte -

Hey Charlotte!
Wij hebben echt een maand op Ko Phangan gewoond. Ik heb daar vandaan gewerkt en m’n vriend heeft er fulltime Muay Thai trainingen gedaan.
Vervolgens gingen we nog naar een poepieluxe resort op Ko Samui om vakantie vieren voor 4 dagen, en toen vlogen we alweer naar huis. Oftewel: veel te kort en helaas veel te weinig gezien van het gehele land. Ik ken Ko Phangan dan wel weer goed (daarvoor verwijs ik je graag naar m’n overzicht aan tips: http://www.modernehippies.nl/tips-voor-ko-phangan-thailand/). Het eiland is namelijk echt niet alleen maar full moon parties, maar mega hippiestyle!
Voor m’n foto’s gebruik ik een mix aan apps, zoals Landcam, Camera+ en Afterlight!
Liefs!

Danique -

Grappig om te lezen, ik kwam vorige maand in Bangkok aan, was op het ergste voorbereid, maar vond het eigenlijk allemaal juist meevallen. Terwijl ik dus ook helemaal niet zo’n stadspersoon ben en ik dacht dat de chaos me gek zou maken. Maar toch vond ik ook dat er een soort rust over Bangkok heen hing, ik weet niet haha. Al was het er inderdaad wel smerig. Veel plezier op Koh Phangan!

Marte van Liere -

Wauw, verrassend FIJN dan dus!
Thanks!

Stephanie -

Heel interessant om te lezen, jammer dat Bangkok zo tegenviel! Prachtige foto’s wel zeg, wauw! Ben benieuwd naar de verhalen en foto’s van Ko Phangan!

carin -

In 2012 heb ik een rondreis door Thailand gemaakt. We verbleven 5 dagen in Bangkok en hebben enorm genoten. Belangrijk is dat je de tijd en rust neemt om een stad te ontdekken. Het “laten gebeuren” en dan krijg je zoveel “cadeautjes”.We hadden een geweldig hostel op khaosan road, Rambuttri Village (heerlijk zwembad op het dak). De reis afgesloten op het prachtige Koh Phangan.

Marte van Liere -

Klinkt super goed!
Ik ben zeker van van het “laten gebeuren”, begrijp me niet verkeerd, maar ik trok de drukte en de viezigheid gewoon niet goed. Ik ga het hostel wel onthouden! Thanks! ❤️

Laura -

Wat een heerlijke foto’s, al vond je de stad niks! Ik was 2,5 geleden ook helemaal overrompeld door de stad (eigenlijk door de hele reis naar Thailand zelf, ik was 17 en won ineens een 14-daagse individuele vrijwilligerswerkreis naar Thailand). Ik kan niet wachten tot ik in september wéér mag en dit keer met mijn vriend én naar de mooiere plekjes in Thailand!

Marte van Liere -

Oh wauw, dat is inderdaad heftig zeg! Haha! Fijn dat jullie in september samen gaan :) Backpacken?

Charlotte -

Aaaaw je moet Bangkok denk ik nog een kans (of 3) geven. Ik vond het de eerste paar keer vreselijk maar ben inmiddels 8x geweest en voel me er als een vis in het water, neem zelfs met liefde de locale busjes. Ik zou jullie zo aanraden om naar Pai te gaan, prachtig dorpje in de bergen, ik had er weken kunnen blijven. Van Ko Phangan was ik niet de grootste fan, maar misschien was ik er niet lang genoeg om alle ins and outs te ontdekken, ben benieuwd naar je bevindingen!

Marte van Liere -

Hey Charlotte!
Ah lief, thanks. Ik hoor natuurlijk enorm veel verhalen over Pai en ik ben er dan ook erg benieuwd naar. Goed hippiegehalte!
Alleen we wilden ZO GRAAG naar een bestemming aan zee. Ko Phangan heeft een hele fijne “hippie sfeer”, maar je moet wel even weten waar je moet zijn. We zijn hier absoluut niet heengegaan voor de Full Moon Party in ieder geval.
Pai wordt ‘m dit keer niet – daarvoor zijn we hier te lang – maar ik denk dat ik nog een keer een echte reis-reis door Thailand wil maken. Nu in de Thai ook wat beter snap, ben ik daar ook goed op voorbereid! En dan dus ook op BANGKOK! 😉

Celine -

Aaah Marte wat een prachtige foto’s! Heerlijk om naar te kijken! 😀
Jammer van Bangkok, maar ook wel weer goed om te weten. Heb je dat ook eens gehad zullen we maar zeggen. Ik wens je nog heel veel plezier daar! <3

Marte van Liere -

Thanks lieve Celine!

Manja -

Je hebt in ieder geval mooie foto’s! Overal leer je weer wat van, je bent er geweest, niet je ding, prima toch? Nu vooral genieten!

Marte van Liere -

Dank je wel, wat lief!
Zeker helemaal prima :) We zijn hier volop aan het genieten/trainen/werken. Heerlijk!

Reageer ook