HOTSPOTS

Fijn Plekje // blue° Amsterdam

Ergens in hartje Amsterdam bevindt zich een verrassende plek. Dat zie je niet veel meer, immers is de stad aardig vol gebouwd en zitten we ’s zomers hutje-mutje op het terras in de hoofdstad. Waarom gaan we dan niet gewoon de lucht in? Juist, precies daarom wil ik jullie wijzen op Amsterdams best bewaarde geheim: blue°.
Wanneer je nietsvermoedend die altijd drukke Kalverstraat doorbanjert (want wees eerlijk, we moeten er allemaal wel eens aan geloven), stop dan even bij de Kalvertoren. Niet om de zoveelste H&M binnen te gaan, of je portemonnee te legen bij Douglas, maar midden in de Kalvertoren bevindt zich een lift. Wanneer je die naar de hoogste etage neemt, beland je in een oase van rust. Nou ja, vergeleken bij de drukke Kalverstraat dan. Het café biedt onder het genot van een kop koffie een 360 graden view van Amsterdam.

De zusjes Lotte en Loes zijn de trotse eigenaren en riepen bij het opstarten van blue° de hulp in van professionals op het gebied van kunst en keuken. Niet alleen is het strakke interieur een lust voor het oog, ook over de keuken hoef ik niet te zwijgen. Verwacht geen 5 sterren-lunch, maar goede sandwiches, verse sappen of een bakje frites met loempia’s. Kortom, een goede tussenstop tijdens het shoppen om het energiepijl weer omhoog te brengen.

Nu besef ik me heus wel dat het na dit artikel niet meer het best bewaarde geheim van Amsterdam is, maar dat geeft niet. Enjoy!

Blue° doet overigens in haar openingstijden gewoon met de Kalvertoren mee dus is op donderdagen niet tot 18.30 maar tot 21.00 uur open. Ook ’s avonds is het uitzicht meer dan de moeite waard.

Blue°
Singel 457, Amsterdam
www.blue-amsterdam.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.