KUNST & CULTUUR

Voor in Huis // Blue D1653

Vaas Damian O'Sullivan Blue D1653

Een nieuw Nederlands designlabel om trots op te zijn!

Royal Delft presenteerde begin dit jaar hun nieuwe label, Blue D1653. Een prachtige porseleincollectie waarvoor moderne ontwerpers samenwerken met de meesterschilders van de producent van Delfts blauw. De collectie, bestaande uit 22 objecten, is daardoor een mooie combinatie geworden van ambachtelijk meesterschap met moderne vormgeving. Moderne nostalgie. De producten van Blue D1653, ontworpen door de designers Arian Brekveld, Chris Koens en Damian O’Sullivan, passen ondanks het nieuwe jasje nog perfect binnen de Delftse traditie.

De naam  van het label, Blue D1653, verwijst naar ‘Delfts blauw’ en het jaar 1653 waarin De Porceleyne Fles (nu Royal Delft) is opgericht. Maar daarbij lees ik ook dat de ‘D’ in de naam voor ‘Design’, ‘Dutch’ en/of ‘Desire’ kan staan.

Hoe dan ook, ik ben blij met deze nieuwe collectie en in het bijzonder met de vaas van Damian O’Sullivan. De vorm van het geheel, de beeldschone beschildering, maar ook het bijzondere dat deze stiekem uit twee vazen bestaat… Omdat de producten in een serie worden geproduceerd, is het ook nog echt leuk om te kopen! Deze vaas kost bijvoorbeeld 149 euro. De collectie zal in de toekomst gelukkig ook nog verder worden uitgebreid.

Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje op de website van Blue D1653, waarop de online winkel binnenkort geopend wordt, of op www.royaldelft.com.

Blue D1653 Royal Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.