ETEN

Water drinken is gezond, maar het kan nog gezonder // Maak kennis met de bobble

Het begon een jaar geleden, toen een studiegenootje van mij terug kwam uit Amerika. Ze had net een half jaar in San Francisco gewoond, en vertelde mij dat daar niet zomaar water werd gedronken. Nee, daar dronken ze uit “herbruikbare waterflesjes”. Een plastic flesje was daar absoluut not done. En toegegeven: wij Nederlanders zijn verslaafd aan onze ‘wegwerpflesjes’. Ik hoefde maar een keer rond te kijken in de collegezaal van mijn universiteit en zag op iedere tafeltje eentje staan. Dat kan bij ons toch ook wel anders?

Dat dachten meerdere mensen: de flesjes zijn intussen overgewaaid en worden langzaam aan geaccepteerd in Nederland. Sinds twee weken doe ik er ook aan mee en maak ik gebruik van de bobble: een stijlvol herbruikbaar flesje. De fles filtert je kraanwater terwijl je drinkt. Volgens bobble komt het door de ‘ingenieuze recyclebare koolstoffilter’. De koolstof in de filter verwijdert chloor en andere organische bacteriën uit het kraanwater en zorgt voor een betere kwaliteit van je water. Een filter kan 150 liter kraanwater filteren, wat gelijk staat aan 300 plastic waterflesjes. Dit zorgt dus voor twee voordelen: je helpt het milieu én je portemonnee.

Het enige nadeel? In stilteruimtes val je misschien een beetje op terwijl je drinkt. Niet alleen vanwege het mooie design van het flesje, maar om het ‘poefje’ wat volgt als je een slokje hebt genomen (en dat is vast geen marketingtruc om op te vallen). Ach, als de rest van Nederland een flesje koopt, zijn we er snel genoeg aan gewend. De bobble koop je voor € 11,95 op de website of bij winkels zoals De Bijenkorf, WAAR en Vitaminestore.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.