KUNST & CULTUUR

Boek: Review // De Groene Meisjes

BAM. Nog geen 24 uur later en ik heb het boek van De Groene Meisjes uit. Wát een lekker boek! Zo compact geschreven, zo herkenbaar, zo beeldend, zo tof!

De Groene Meisjes Boek Review 1

Gisteren (dinsdag dus) was ik namelijk aanwezig bij de boeklanceringslunch bij het altijd fijne Beter & Leuk. Ik vond het alleen al heerlijk om hierbij aanwezig te mogen zijn. Ik ontmoette eindelijk bloggers die ik al lange tijd van de ‘online bizz’ ken, maar nog nooit in levenden lijve had ontmoet! Iris, Teske, Lianne, Sophie en Marlous bijvoorbeeld. Ook zag ik Lisa en Amadea van Lush weer eens. Ieder met een totaal eigen blog en invalshoek, maar naar mijn mening toch allemaal met een bepaalde overeenkomst: bewust bezig zijn. De één misschien wat bewuster over veganistisch eten of een bewuste mindstyle, de ander met dierproefvrije make-up of kringloopvondsten. Samen genoten we van heerlijke recepten die natuurlijk in het boek staan – zoals nutella hazelnotentaart en rode linzensoep met kokosmelk, yummy!! – en kletsten we wat af. En eigenlijk, nog geen 24 uur later dus, vatte deze super gezellige bijeenkomst het boek tezamen dat ik nu uit heb: een gezellige samenvatting over lekker en duurzaam eten, reizen, wonen en leven.

De Groene Meisjes Boek Review 4

Waar Merel soms best lange stukjes kan tikken voor de website, is het boek van de meisjes juist bijzonder beknopt geschreven. Eerlijk? I’m totally and completely loving it!! Het is echt een duurzame en groene ’toolkit’ geworden, die zeer inspirerend werkt omdat het ook nog eens heel beeldend is gemaakt. De fotografie en vormgeving is prachtig gedaan, waardoor je het boek op een of andere manier nog sneller uitleest.

Zeker als je nog niet zoveel weet over onderwerpen als natuurlijke cosmetica of veganistisch eten, is het boek verhelderend. Daarnaast geven de meiden hun grootste geheimen weg over de fijnste kringloopwinkeltjes, cosmeticamerken en groene reistips (en eerlijk is eerlijk: iedere blogger heeft wel wat geheimpjes die hij/zij niet vrijgeeft, omdat sommige hotspots bijvoorbeeld echt niet té bekend mogen worden. Stiekem vinden we dat dan soms hè, maar sssst. Over 99 % schrijven we wél.)

De Groene Meisjes Boek Review 2

Ik vind het oprecht enorm stoer dat deze meiden na 4 jaar van de geboorte van hun blog zo ongelofelijk hard zijn gegroeid en nu hun eigen boek hebben. Wat een succes, meiden! Ik word er oprecht trots van. Ik leg ‘m dan ook met liefde op m’n stapel boeken zoals Talking Dress, SLA en Plant Power, want daar past ‘ie verdomd goed tussen. Maar als ik echt groen bezig wil zijn, geef ik ‘m over een tijdje natuurlijk door aan een volgend groen meisje.

Kopen? Het boek ligt nu in de boekhandels en is  20,-. Je kunt ‘m online scoren via bol.com.

Ben jij benieuwd geworden naar het boek? 🙂