KUNST & CULTUUR

Boek: Review // Groots en meeslepend leven

Review Groots en Meeslepend Leven 1

Het is alsof ik door dit boek m’n verborgen tante heb gevonden. Eindelijk wat herkenning in de familie, EINDELIJK snap ik van wie ik het heb: lieve tante Lou!

Wake-up call: ze is m’n tante helemaal niet. Wás ze maar m’n tante. God, wat hadden we het dan vaak gezellig gehad samen. Dát gevoel krijg ik van haar en haar geweldige boek: Groots en meeslepend leven, een ode aan de dagelijkse sleur.

Het boek is een heel ander boek dan je misschien gewend bent: het is namelijk een art journal. Dit betekent dat het met de hand is geschreven, ze er allerlei leuke tekeningen tussen heeft gezet én er meermaals dingen op z’n kop in staan. Het levert leuke beelden in de trein op.

Review Groots en Meeslepend Leven 3

Het boek bestaat uit 10 hoofdstukken, waarin ze 10 onderwerpen behandelt waarin zij – en mogelijk dus jíj – groots en meeslepend kan leven in de dagelijkse sleur des levens: met jezelf, met je kinderen, in het huishouden, in je look & feel! Vervolgens geeft ze 10 tips over hoe zíj het allemaal aanpakt. En MAN, daar blijkt uit wat een creatief wezen ze is. Spelende woorden, pakkende zinnen, grappige tekeningetjes: iedere pagina gaf me óf herkenning óf inspiratie om het ook zo te gaan doen of te bekijken. Het boek is kort en krachtig, maar met de hoeveelheid aan inspiratie, zeker niet te klein.

Review Groots en Meeslepend Leven 5

Ieder hoofdstuk begint met een leuke quote die met het hoofdstuk te maken heeft.

Review Groots en Meeslepend Leven 4

Tijdens het lezen veranderde ik al een paar dingen in mijn dagelijks leven:

  • Ik ging spontaan meer LOPEN. De motor voor de creatieve geest!
  • Ik ging het idee van een zwangerschap énorm omarmen omdat ik ooit net zo’n leuke moeder als Lou zou willen zijn. Wat een geweldige, positieve oplossingen heeft ze voor… drama!
  • Ik overwoog opnieuw (ook) mijn naam te veranderen.
  • Ik miste m’n creabea muren, die ik altijd had toen ik op mezelf woonde. Klein puntje van kritiek: ik nam het m’n vriendje kwalijk dat ik dit niet meer mocht “uiten”.
  • Ik ben (ook) een heldin in overal spijkers achterlaten en m’n interieur 80 x veranderen. Toen ik gisteren besloot m’n dromenvanger direct boven mijn computer te hangen, kreeg ik de reactie van mijn lieftallige partner: “Weer een spijker in de muur…”. Mijn reactie: “Nou en! Van Lou mag het!”
  • Ik wil ook een kledingkast vol beplakken met coole girls in kekke outfits!
  • Ik ergerde me niet aan het feit dat m’n vriend NOG STEEDS de staafmixer niet op ‘het plekje’ in de kast legt. Nee: ik maakte er een speurtocht van. Net als Lou altijd doet.

Al met al is het gehele boek een enorm goede reminder en is Lou een nieuwe inspiratiebron geworden voor me. Ik had het boek geleend van Liselore, nadat ik haar interview met Lou had gelezen. Inmiddels wil ik ‘m zélf gewoon heel graag hebben. Als trots in m’n boekenkast, als ik soms weer even geïnspireerd wil worden en de dagelijkse sleur zo zat ben. Ik heb namelijk vaak genoeg een reminder nodig dat het “normale, saaie” leven eigenlijk heel leuk kan zijn, dat juist de kleine dingen geweldig leuk zijn en misschien nog wel belangrijker: dat je het zelf in de hand hebt om ze nóg leuker te maken! Het is maar net hoe je het bekijkt en hoe jij er mee omgaat.

Review Groots en Meeslepend Leven 2

Als je Moderne Hippies leuk vindt, weet ik bijna wel zeker dat je dit boek óók leuk gaat vinden. Doen! Lezen! Of: cadeau geven! Je wordt er blij van! Je kunt ‘m onder andere scoren bij www.bol.com.

Liefs, Marte

Q: Kende jij dit boek al? Zou je ‘m graag willen lezen?

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.