KUNST & CULTUUR

Boek: review // Kleurboek voor Volwassenen

Kleurboek voor Volwassenen review

Help, ik heb een hobby! Deze hobby en ik gaan nog niet zo lang terug, we hebben elkaar gevonden tijdens de kerstvakantie. Hobby’s en kerstvakanties gaan goed samen; dat zal wel te maken hebben met die Nederlandse ‘gezelligheid’ en de behoefte aan lekker thuis cocoonen en kneuterig doen!

Het begon allemaal op de dag dat mijn verstandskies getrokken moest worden, mijn mams was zo lief om naar Amsterdam te komen en mee te gaan naar de kaakchirurg. I could use this support, want al is het een superstandaard ingreep, ik hou gewoon niet van ziekenhuizen en naalden. (Dus thanks mam!) Na afloop viel de ingreep eigenlijk wel mee (altijd hè, achteraf) en gingen we (ik met een bol watten in m’n wang om het bloeden te stelpen) nog even langs het Buikslotermeerplein. In Xenos liepen we tegen de stellage aan met het Kleurboek voor Volwassenen, met alle bijbehorende materialen: het was liefde op het eerste gezicht!

Het kan best dat ik onder een steen heb gelegen, want zo vaak kom ik niet meer in winkels. Ik moest dan ook wel lachen toen m’n moeder in geuren en kleuren over deze hype begon te vertellen; zij was hier allang van op de hoogte en is ook aan het kleuren geslagen. Dat heb ik trouwens wel vaker met m’n moeder; zo tipt ze bijvoorbeeld voor ‘Op stap met Anouk’ vaak nieuwe hotspots waar ze over gelezen heeft! Anyways, kleuren is mijn nieuwe hobby dus :-). Vroeger heb ik op tekenles gezeten en ik vond het heerlijk om op de hei los te gaan met houtskool of aquarelverf! Ook de keer dat er een lieve oude boer in authentieke kledij model kwam zitten voor onze olieverfdoeken, brengt warme herinneringen boven. Kleuren is anders; het staat los van de creativiteit van zelf tekenen of schilderen, maar het leuke is dat het die drive wel weer heeft aangewakkerd bij me!

Kleurboek voor Volwassenen review

Wat ik verder zo fijn vindt aan kleuren? Het is voor mij echt een vorm van mindfulness, bewuste aandacht voor het hier en nu. Concentratie en bovenal niet te veel nadenken. Meditatie en yoga zijn helaas niets voor mij, ik heb respect voor mensen die zich daar helemaal aan kunnen overgeven, maar mij lukt dat niet en het heeft zelfs eerder een averechts effect. In plaats van me helemaal Zen te voelen word ik juist opstandig, onrustig of schiet ik in een lachstuip. Toch heb ik steeds meer behoefte aan het af en toe even niet alles over-analyseren, even dat hoofd uitzetten. Als psychologe, marktonderzoeker en, let’s face it, als vrouw, vind ik het natuurlijk heerlijk om alles te analyseren. Ik vind dat zeker geen slechte eigenschap en in mijn werk is dat zelfs een vereiste, maar des te fijner om af en toe even die pauzestand in te gaan. En dat is precies wat kleuren me geeft! Alleen maar intuïtief de kleuren voor m’n volgende vis uitzoeken: geluk kan soms zo simpel zijn. Inmiddels ben ik met de golven begonnen, dus ik ga deze blog even klaarzetten en daarna snel die laptop afsluiten en weer verder met mijn 50 Shades of Blue……

Kleurboek voor Volwassenen review 2

Het Kleurboek voor Volwassenen (€9.95) is niet alleen bij Xenos te koop, maar ook bij bol.com en vast ook bij kleinere boekhandels of knutselwinkels! Specs: 144 pagina’s vol prachtige en gedetailleerde kleurplaten.

Meer reviews van boeken vind je hier.

Liefs, Anouk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.