KUNST & CULTUUR

Boekenclub #1 // Keuze: Wild door Cheryl Strayed

Boekenclub Wild - 1

Eén van mijn goede voornemens (niet alleen dit jaar, maar eigenlijk altijd) is om meer te gaan lezen. Op vakantie maak ik er altijd tijd voor, maar thuis? Nope.

Nu heb ik inmiddels geleerd dat dat verandert zodra ik er iets mee doe op de website. En dus bij deze een nieuwe rubriek: de boekenclub! De plek om gezamenlijk te discussiëren over één boek. Een plekje om dichterbij elkaar te komen. Een plek om open en eerlijk te zijn.

De keuze is een ‘golden oldie’ en één waarvan ik denk dat iedere moderne hippie ‘m wel gelezen wil hebben: Wild van Cheryl Strayed. Hij stond al erg lang op mijn lijstje. Het is het verhaal van een jonge vrouw die na het verlies van haar moeder en een scheiding besluit een 1700 kilomater lange solo-hike te maken. Nu heb ik een zwak voor de avonturier, maar met name de vrouwelijke avonturierster. Eentje die besluit voor zichzelf te kiezen en into the great wide open te gaan. Gek misschien, maar ik zie het mezelf ook nog wel eens doen. Het boek is inmiddels ook al verfilmd, dus hopelijk heb jij die ook nog niet gezien. Ik wilde per se het boek eerst lezen, dus dat ga ik nu doen. Eerst de woorden van Cheryl zelf, voordat het al is ingevuld.

Boekenclub Wild - 2

Volgende week zaterdag behandel ik deel één (tot en met pagina 60). Het lijkt me super leuk als je met me mee zou lezen!

Doe je mee?