KUNST & CULTUUR

Boekenclub #1 // Wild door Cheryl Strayed, Paden

Deze week bespreken we deel twee van Cheryl Strayed – Wild: Paden

Boekenclub Wild - 1

Ik leer door dit deel van het boek de kant van Cheryl kennen die ik nooit had verwacht: ze gaat vreemd en gebruikt de extreme drug heroïne. Achter elkaar. Wow. Wie had dat gedacht? Dat was in ieder geval niet verwacht. Toch vind ik het ook niet ‘vreemd’, ofzo.

Afgezien van een kleine shock die ik had na dat stuk, kon ik na dit deel alleen maar respect hebben voor deze vrouw. Wauw wauw wauw. Wat heeft deze dame een kracht. Een wolf, beer en slang tegenkomen. Zichzelf pijn doen. Mentale dilemma’s. Toch zo sterk blijven. Hilarisch hoe ze reageert op de dieren die ze tegenkomt onderweg. Opeens is ze zo’n vrouw-vrouw. Gillen, veronderstellen wat het is en vooral eigenlijk stiekem gewoon super bang zijn. Ik denk dat ik precies hetzelfde zou zijn, of misschien nog wel banger.

Ze is in zo’n korte tijd in extreme situaties tegengekomen, waardoor ik geregeld dacht: had ik het al opgegeven? Ik denk dat je in zo’n situatie inderdaad niet anders denkt dan: gewoon doorgaan. Maar toch, dapper.

Ik heb echt genoten van dit deel van het boek. Hoewel ik het heroïne-verhaal zo extreem vond aan het begin, laat het wel blijken hoe “lost” ze was.

Ook mooi om te zien wat voor type mensen ze tegenkomt. Zo verschillend maar toch allemaal mooie karakters. Ik vind dat ook altijd zo lekker aan op reis zijn (maar dan écht op reis): gelijkgestemden tegenkomen en toch zo anders zijn.

Het boek leest ook als een trein. Ik ben ook nu vooral heel benieuwd naar het derde deel (vooral door die laatste mysterieuze zin…) Ik ben nieuwsgierig hoe ze de sneeuwval en de kou gaat vinden in het stuk dat komen gaat. Als er zo veel pro’s afzeggen of uitstellen, dan zou je toch denken dat zij het he-le-maal niet moet doen. Brrrrr. Het lijkt me ook zo verschrikkelijk koud. Maar het boek zou het boek niet zijn als ze er dan opeens mee ophoudt natuurlijk. Maar hoe zou het dan wel gaan? We gaan het zien!

Boekenclub Wild - 2

Vragen voor deze week:

  • Was het heroïnegebruik en het vreemdgaan een shock voor jou?
  • Wat is je indruk van dit deel van het boek?
  • Wat verwacht jij: gaat ze de sneeuw in of niet?

Leuk om te zien dat er mensen met me meelezen (of al verder zijn). Volgende week behandelen we deel drie. Super tof als je meedoet!