Boekenclub #1 // Wild door Cheryl Strayed, Paden

Deze week bespreken we deel twee van Cheryl Strayed – Wild: Paden

Boekenclub Wild - 1

Ik leer door dit deel van het boek de kant van Cheryl kennen die ik nooit had verwacht: ze gaat vreemd en gebruikt de extreme drug heroïne. Achter elkaar. Wow. Wie had dat gedacht? Dat was in ieder geval niet verwacht. Toch vind ik het ook niet ‘vreemd’, ofzo.

Afgezien van een kleine shock die ik had na dat stuk, kon ik na dit deel alleen maar respect hebben voor deze vrouw. Wauw wauw wauw. Wat heeft deze dame een kracht. Een wolf, beer en slang tegenkomen. Zichzelf pijn doen. Mentale dilemma’s. Toch zo sterk blijven. Hilarisch hoe ze reageert op de dieren die ze tegenkomt onderweg. Opeens is ze zo’n vrouw-vrouw. Gillen, veronderstellen wat het is en vooral eigenlijk stiekem gewoon super bang zijn. Ik denk dat ik precies hetzelfde zou zijn, of misschien nog wel banger.

Ze is in zo’n korte tijd in extreme situaties tegengekomen, waardoor ik geregeld dacht: had ik het al opgegeven? Ik denk dat je in zo’n situatie inderdaad niet anders denkt dan: gewoon doorgaan. Maar toch, dapper.

Ik heb echt genoten van dit deel van het boek. Hoewel ik het heroïne-verhaal zo extreem vond aan het begin, laat het wel blijken hoe “lost” ze was.

Ook mooi om te zien wat voor type mensen ze tegenkomt. Zo verschillend maar toch allemaal mooie karakters. Ik vind dat ook altijd zo lekker aan op reis zijn (maar dan écht op reis): gelijkgestemden tegenkomen en toch zo anders zijn.

Het boek leest ook als een trein. Ik ben ook nu vooral heel benieuwd naar het derde deel (vooral door die laatste mysterieuze zin…) Ik ben nieuwsgierig hoe ze de sneeuwval en de kou gaat vinden in het stuk dat komen gaat. Als er zo veel pro’s afzeggen of uitstellen, dan zou je toch denken dat zij het he-le-maal niet moet doen. Brrrrr. Het lijkt me ook zo verschrikkelijk koud. Maar het boek zou het boek niet zijn als ze er dan opeens mee ophoudt natuurlijk. Maar hoe zou het dan wel gaan? We gaan het zien!

Boekenclub Wild - 2

Vragen voor deze week:

  • Was het heroïnegebruik en het vreemdgaan een shock voor jou?
  • Wat is je indruk van dit deel van het boek?
  • Wat verwacht jij: gaat ze de sneeuw in of niet?

Leuk om te zien dat er mensen met me meelezen (of al verder zijn). Volgende week behandelen we deel drie. Super tof als je meedoet!

3 reacties

Suus -

Ik wilde echt stoppen na deel 3 om netjes op het schema van de boekenclub te blijven maar oeps, ik heb het boek bijna uit 😉
Zoveel respect voor Cheryl, wow, wat een onderneming. Toen ik over het heroine gebruik las, dacht ik even dat ik een fictieve roman aan het lezen was, zo onwerkelijk. Maar blijkbaar was ze echt lost…
Erg mooi om te lezen hoe ze overgeleverd is aan de natuur, hoe haar lichaam verandert en een wordt met de omstandigheden. Ik lees het boek samen met m’n grote vriend Google, als ze in een bepaald gebied of dorp is, bekijk ik even wat afbeeldingen om een nog realistischer beeld te krijgen en overdonderd te raken van het natuurschoon waar zij zich in begeeft. Ook leuk voor je wanderlust 😉

Siggy -

Bedankt voor deze boekentip! Ik ben al ongeveer halverwege met lezen en ik vind het een heerlijk boek. Vreemd hoe je ondanks alle tegenslag en foleringen die ze onderweg ervaart toch zin krijgt om zelf ook eens met een loodzware rugzak eropuit te gaan… Het drugsgebruik en vreemdgaan is extreem inderdaad maar soms kiezen mensen maar wat op hun pad komt om een emotioneel gat te vullen. Is dan niet echt een keuze maar een noodgreep…Triest maar ik geloof dat Cheryl met deze tocht er sterker en zelfbewuster uit zal komen!

Marin -

Jaaa Wild!
Ik las het toen ik zelf een beetje wild aan het doen was in Costa Rica.
(slapen midden in het regenwoud)
Mooi boek :)
Leuk zo, in delen. Met het volgende boek doe ik mee!

Reageer ook