ETEN

Recept: Juice // BrainBoosting Bietensap

Bietensap

Zin in een ‘brainboosting’ sapje? Probeer bietensap eens. Dat maak je natuurlijk zelf met je slowjuicer. Heb je geen slowjuicer? Blend het dan (met veel water) en zeef het door een notendoek heen.

Sap van bietjes zorgt voor een verbetering van de zuurstofopname in de cellen van het lichaam. Het stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen toe, en dat is mooi meegenomen als je een drukke werkdag voor de boeg hebt waarin je je creativiteit wel kunt gebruiken! De smaak van bietjes is vrij ‘aards’. Niet gek, want het groeit onder de grond. Houd je niet zo van deze smaak? Voeg er dan peer en appel aan toe. Ook een beetje gember is een super gezonde en lekkere toevoeging… maar ben je op zoek naar een ultra gezond ontbijt sapje die ook nog eens bomvol chlorofyl zit? Dan is dit recept iets voor jou.

Wat is Chlorofyl? Chlorofyl is een natuurlijk pigment van groot biologisch belang, aangezien het mogelijk maakt dat plantencellen fotosynthese ondergaan, een proces dat onmisbaar is voor het leven. Chlorofyl vind je vooral in donker bladgroen. De eigenschappen van dit superfood zijn eindeloos. Het versterkt de hartspieren, elimineert vrije radicalen die cellen kunnen schaden, versnelt de heling van wonden, beschermt tegen schadelijke straling en het kan zelfs de groei van kankercellen voorkomen.

Wat heb je nodig:

  • 1/2 rauwe biet
  • 1 klein stukje broccoli
  • 1 flinke handvol spinazie
  • 1 flinke handvol boerenkool
  • 2 kleine peren
  • Eventueel toevoegen: 1 theelepel four greens

Doe alles in je slowjuicer en schenk het verse sap in een groot glas. Schep de theelepel Four Greens erdoor en roer goed. Geniet!

Op zoek naar dagelijkse food inspiratie? Volg mijn persoonlijke account op Instagram. Ook op Pinterest pin ik regelmatig lekkere recepten.

beetrootjuiceingredients