HOTSPOTS

Fijne Plekjes // De beste surf-hotspots in Nederland

Als surfer adem je de zoute lucht, breng je je dag door met online zoeken naar de goedkoopste surfbestemmingen en was je je haar gemiddeld zo’n 1x in de twee weken. Favorite place to be? Het strand natuurlijk! Favorite shoes? Barefoot!

Als ik een Moderne Hippie ben, dan ben ik een surf-hippie. Ik kan namelijk niet zonder de zee, het strand en mijn gehavende, maar nog altijd goed functionerende roze surfboardje. Mijn zomers breng ik meestal aan de kust door.

Heb jij wel eens gesurft? Zou je het willen proberen of heb je juist bedacht dat het niets voor jou is? Heeft dat te maken met de party-mindset en de gemiddelde leeftijd die op een surfcamp heersen? Of ben je eerder bang dat de Nederlandse surfcondities het niet helemaal zijn voor jou? Laat je dan nu, door middel van deze lijst met surf-hotspots in Nederland, overhalen om ook eens een surfje te wagen.

Surfana festival

Foto Surfana
Het tofste surffestival van het jaar is Surfana Festival in Bloemendaal aan Zee. Dit festival wordt georganiseerd door een enthousiaste en creatieve crew die de sfeer van een vriendengroep overdragen op een tof festival in een duinpan. Workshops om te leren surfen, maar ook toffe bands, creatieve workshops en veel gezelligheid. Zorg dus zeker dat je daar volgend jaar bij bent! (In 2015 vindt het van 12 – 14 juni plaats.)

Leuk om er nog even bij te vermelden: mede dankzij mij stond nieuwkomer Tom James uit Cornwall op Surfana 2014. Zijn muziek belooft veel en hij doet mij persoonlijk erg denken aan Ben Howard. Zeker eentje voor op je playlist dus en houd vooral in de gaten wanneer hij zich weer in Nederland bevindt!

F.A.S.T.

Foto Fast
F.A.S.T., of ook wel Free Architecture Surf Terrain, is gevestigd in de haven van Scheveningen en is een waar surfersdorp. Regelmatig werden er hier toffe festivals georganiseerd, zoals bijvoorbeeld End Of Winter Festival, Dreams Free Festival of This is Summer Festival. Je kunt op F.A.S.T. slapen in het beach hostel, waar je ook een warme douche kan nemen na het surfen of er een heerlijk after surf meal naar binnen schuiven. Het is dan ook één van mijn favoriete places to be en ik vind het persoonlijk heel erg jammer dat dit prachtige initiatief in de toekomst van deze locatie moet verdwijnen. Tot december (dit jaar) mag F.A.S.T. echter nog blijven, dus ga er zeker dus voor die tijd nog even langs!

Surfen op Texel

Foto Texel
Vorige zomer hadden mijn vriend en ik ’s ochtends besloten dat we een surftripje wilden maken en diezelfde avond nog zaten we een visje van de barbecue te eten op het strand van Texel. Uiteraard na een heerlijke sunset surfsessie. Ik houd van dat soort impulsieve ideeën! Zo’n surftripje hoeft helemaal niet lang te duren en bovendien niet veel te kosten. Voor een kaartje voor de overtocht met de boot betaal je maar €2,50 en de terugreis is gratis. Je kunt voor ongeveer vijf euro per nacht kamperen op één van de campings, bijvoorbeeld Camping Kogerstrand, en je loopt zo naar de zee. Surflessen regelen of spullen huren op het eiland is geen enkel probleem. Als je een paar daagjes vrij hebt, is dit dus zeker een aanrader. Volgend jaar ga ik zeker weer eens terug!

Dus: wees open-minded en geef surfen eens een kans. Laat het even bezinken en ga in het nieuwe jaar de uitdaging aan. Wie weet verlies jij ook je hart aan het surfwereldje!

Deze gastblog is geschreven door Iris Overgaauw, oprichter van theseaismycupoftea.nl. Een surfchick met een passie voor leren en ontdekken. Resultaat: veel te weinig uren in een dag. Ze is groot fan van groente en fruit, hardlopen, yoga, gitaar spelen, schrijven en katten en sinds kort de trotse eigenaar van een mondharmonica en een hoepel. Afgestudeerd voor Nederlandse taal en cultuur, maar nu vooral geïnteresseerd in de werking van (voeding op) het lichaam. Te herkennen aan haar lange blonde haren met hair feather extensions en het opschrijfboekje dat overal mee naartoe gaat. Droomt momenteel van haar reis naar Nepal, India en Australië die in februari op de planning staat en hoopt deze zomer in Indonesië aan een yoga teacher training te kunnen beginnen.

Iris Overgaauw Moderne Hippies

Ook een gastblog schrijven? Kijk dan op deze pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.