REIZEN

Travel Tips // Mijn top 4 voor Budapest

Boedapest in Hongarije is een nog redelijk onontdekte parel. Hoewel, onontdekt.. Iedereen die wat verder kijkt dan z’n neus lang is, komt in Budapest en raakt op slag verliefd. Ik ook. Het is een stad met een rijke geschiedenis, met sporen uit het communisme en geweldige architectuur. Maar ook een opkomende stadscultuur en een straatleven tot diep in de nacht, vanwege het bijna mediterrane klimaat. Daarom mijn top 4 van dingen die je moet doen.

Culinaris, het beste ontbijt van de stad
Boedapest bestaat uit twee delen; Boeda (aan de ene kant van de Danube) en Pest aan de overkant. Omdat de meeste toeristische trekpleisters, zoals het Parlement, zich in Pest bevinden, start hoogstwaarschijnlijk je trip daar. Restaurant Culinaris biedt daar een variatie van lekkernijen uit de hele wereld. Zo kun je kiezen voor een mexicaanse wrap met avocado of een frisse yoghurt met muesli en vers fruit. Met zo’n bodem kun je de rest van de wandeling wel aan. Adres: 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 7.

 

Buda Hills Viewpoint
De naam zegt het al; aan de overkant van het water bevindt zich een adembenemende uitzicht. Daar komen gaat niet vanzelf. De heuvel beklimmen zal niet zonder zuchten gebeuren, al helemaal niet met het warme weer, maar dan heb je ook wat!  Even verderop staat het koninklijk paleis. Ook prachtig, maar daar zijn alle andere toeristen ook te vinden.

 

 

Fény utca Market
Nou kun je in Boedapest voor vrij weinig geld terrasjes pakken en leven als een god in Frankrijk. Niets is minder leuk dan inkopen doen waar alle locals dat doen. En dat is op de Fény utca markt. Drie verdiepingen vers brood, fruit, honing, groenten, vlees, kaasjes en noem maar op. Het is een soort markthal waar heel Boedapest bij elkaar komt en waar de mensen geen woord Engels spreken. Maar dat heeft wel z’n charme en bovendien haal je hier de allerlekkerste geitenkaas van de stad! Om de markt te vinden ga je naar de Mammut Shopping mall en vraag daar de weg, de Hongaren wijzen hem je graag aan. Adres: Nagy Vásárcsarnok.

Gellért Baths
Onder de zo genaamde Gellért heuvels staat een immens hotel. Het oogt chic en buiten het budget van een gemiddelde backpacker. Niets blijkt echter minder waar. Het hotel bevat de meest bekende stadsspa van Boedapest en voor zo’n tien euro zwem je onder art nouveau marmer. En is dat iets te actief na al dat gewandel door de stad, dan kun je uren badderen of genieten van de verschillende stoombaden. De thermische baden vind je heel simpel door vanuit Pest de Liberty Bridge over te steken naar Buda, daar staat het hotel je op te wachten. Adres: Szent Gellért tér 1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.