KUNST & CULTUUR

Boek: review // Buddhist Boot Camp

20140305-105927.jpg

Onlangs kon je het al zien op mijn Instagram (@mh_marte): het was vrijdagavond. Ik kwam rond 00.00 u thuis en wilde nog wat lezen, en zei toen op Instagram: “Wow. Ik kwam een klein uurtje geleden thuis, heb #nulprocentop en ben nu al op 1/3 van dit boek. I’m loving it!”.

En nu ik het boek Buddhist Boot Camp van Timber Hawkeye uit heb, kan ik er weinig aan toevoegen. Dit boek is echt het ultieme boek voor de moderne hippie. De hippie die een druk leven heeft, weinig tijd heeft maar stiekem toch die bepaalde ‘rust’ wilt vinden, en zich graag wilt verdiepen in de levensstijl van het (zen)boeddhisme. De titel zegt in feite al waar het om gaat: in het boeddhisme gaat het om het trainen van de geest, in een bootcamp om een intensieve fysieke training voor mensen met weinig tijd. Buddhist Boot Camp combineert elementen van beide.

Eerlijk is eerlijk: het is geen literair hoogstandje en als je je echt wilt verdiepen in het zenboeddhisme/boeddhisme (zoals ik) dan is het boek te makkelijk. Maar, dat daargelaten, is het boek echt enorm fijn om te lezen en inspireert je continu. Het boek heeft diverse onderwerpen, zoals ‘liefde en relaties’, ‘begrip’ en ‘boosheid, onzekerheid en angst’. En ieder onderwerp bestaat uit enkele zeer korte hoofdstukjes (maximaal 3 pagina’s lang). Ieder hoofdstukje eindigt vervolgens met een inspirerende quote die past bij het hoofdstuk. O ja, had ik al gezegd hoe snel ik het boek uit had?

De hoofdstukjes kunnen in willekeurige volgorde gelezen worden. Dat maakt het ook een fijn ‘salontafel-boekje’. Sla ‘m weer eens open en laat je inspireren door een willekeurig onderwerp. Het maakte mij oprecht ‘rustig’ en ‘opgeladen’.

Daarom raad ik dit boekje echt ie-de-reen aan die zich interesseert in een “mindfulness” bestaan! Let’s get hippie & zen. Kopen? Dat doe je o.a. bij bol.com ( 14,95-). Het is overigens ook leuk om de Facebook pagina van Buddhist Boot Camp te liken.

Lijkt dit boek jou wat? Reageer onder dit artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.