HOTSPOTS

Fijn Plekje // BUUF (A’dam)

“Beter een goede buur dan een verre vriend” 
Hoe waardevol het ook kan zijn om een goede band met je buren te hebben, in de huidige maatschappij zien we steeds vaker mensen langs elkaar heen leven. Wat weten we nou eigenlijk van onze buren en kennen we überhaupt degene die bijvoorbeeld drie huizen verderop woont? De gedachte ‘een betere wereld begint in je eigen buurt’ vind ik eigenlijk zo gek nog niet en dat maakte me ook nieuwsgierig naar BUUF. BUUF is namelijk een ode aan ‘de buuf’ van de jaren ’60 en ’70, waar je altijd welkom was, de deur nooit op slot zat en je via de achterdeur zo de keuken in kon lopen. Waar is die tijd toch gebleven? Nou, éénding is zeker: bij BUUF worden deze tijden herleefd. Loop vooral eens binnen en geniet van een goede maaltijd en de supergave vintage look & feel (denk retro bloemetjes behang, gave 70´s lampen aan het plafond, een grote groene letterbak langs een van de wanden met mooie oranje vazen/keramiek en nog veel meer).

Your Smart Butler
Al voel je bij BUUF de vibe van de 60/70´s, een superleuk modern tintje is Your Smart Butler. BUUF is namelijk een eettentje zonder bediening, waardoor de prijzen ouderwets betaalbaar zijn. Hoe werkt het? Je bestelt via je smartphone door een QR Code te halen/scannen met een QR reader of via de app ‘Your Smart Butler’, erg handig. Geen smartphone of geen zin in gescan? Dan kun je uiteraard ook gewoon aan de balie bestellen. Je schenkt je eigen witte wijntje in of pakt een frisje uit de koelkast en je wordt geroepen als je eten klaar is, net zoals dat vroeger thuis ging (“Aaaa-nouk, het eten is klaaaaar!”). Het feit dat iedereen zijn eigen eten komt afhalen bij de balie, tussendoor een wijntje inschenkt en na afloop de vuile vaat weer naar achteren brengt, maakt de sfeer zowel levendig als ongedwongen en huiselijk.

Ouderwets betaalbaar
Je eet al vanaf € 5,80- een heerlijke BUUF Burger/Saté (twee van de vaste gerechten). Ook zijn er dagelijks 6 wisselende maaltijden (2x vlees/2x vis/2x vega) voor € 8,80-. En kun je bij het variërende avond BUUFfet een klein of groot bord zelf samenstellen – voor ieder wat wils dus. Extra fijn dat alles homemade is (van het brood tot de ketchup) en e-nummers worden tot een minimum beperkt. Ik ging gister voor de BUUF Burger en mijn vriendinnen kozen allebei een daghap (Gambaspies met pofaardappel/Kippenbout met pruimenjus en appel), het was heerlijk en we kregen zeker geen zuinige porties! Ik kon het uiteraard niet laten om ook nog een toetje te nemen, en I must say de Sticky Toffee Taart is ook een aanrader.

Zomerse picnic
Leuke tip voor de zomer (ok, dat duurt nog even, maar dromen staat vrij): BUUF ligt op steenworp afstand van het Vondelpark, uiteraard een ideale stek om lekker te picknicken. BUUF snapt dat en daarom kun je een volledig uitgeruste picknickmand samen stellen om mee te nemen naar buiten, vol met lekkernijen van de lunch- en drankenkaart. De picknickmand is inclusief picknickkleed, glazen, servetten en servies (zorg wel dat je de mand -als een goede buur- binnen 24 uur weer terugbrengt).

Ik ga zeker nog eens terug naar BUUF om de sfeer op te snuiven en een lekkere daghap te proberen, en wie weet vraag ik m’n buren de volgende keer ook gezellig mee!

BUUF
Overtoom 495, Amsterdam
Openingstijden: elke dag, 11.30 – 22.00
Check de website of Facebook voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.