KUNST & CULTUUR

Call of the Mall // Kunst op Utrecht CS

“Zie ik daar nou een immens grote theepot op het dak van Hoog Catherijne staan?”

Theepot

Dit was mijn gedachte, ruim een week geleden toen ik richting Utrecht Centraal liep. Ik werd er blij van. Iets ontzettend tuttigs en vrolijks te midden van één grote bouwput, aangezien het hele stationsgebied op de schop gaat.

Blijkt dat deze zomer de kunstmanifestatie ‘Call of the Mall‘ in Hoog Catherijne en op station Utrecht Centraal plaatsvindt! In de gangen, aan de wanden, op daken en vele verborgen plekken zijn allerlei kunstwerken te zien van nationale en internationale kunstenaars zoals Bik Van der Pol, Fernando Sánchez Castillo, Ian Hamilton Finlay, LIGNA, en Lily van der Stokker. Ook is er de tentoonstelling ‘The Enormous Speed of Change’, in een leegstaand kantoor. Met werk van onder meer Ann Lislegaard en Alex van Warmerdam.

Een theepot of het dak, backstage wandelingen door Hoog Catherijne, concept cleaners, nadenken over de relatie tussen mens en zijn omgeving, lichtsculpturen, een tuinfabriek en overal raadselachtig tekstwerk… Wat te gek dat dit onaantrekkelijke complex een creatieve boost krijgt!

Vanavond om 18.15 uur wordt deze manifestatie officieel geopend door de wethouder van Cultuur en is er aansluitend een feest op het dak van de parkeergarage van Hoog Catherijne. Mocht je vanaf vanavond t/m 22 september een keertje in de buurt van Utrecht Centraal zijn, neem dan even de moeite om deel te nemen aan deze manifestatie. De gids met alle informatie over de kunstenaars en kunstwerken kost 10 euro, maar de rest van de manifestatie is helemaal gratis!

Kijk van te voren even goed op de site waar je de tour moet beginnen, op welke tijden er performances te zien zijn en waar je zo’n gids kopen kan!

JohnMiller

Sanja

Sylvie

PlattegrondCallOfTheMall

Afbeeldingen: Call of the Mall

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.