KUNST & CULTUUR

Camera Obscura // de reis van de wegwerpcamera

[column width= “40%” padding=”5%”] [/column][column width=”55%” padding=”0%”]Het verhaal begint op 18 augustus 2010, toen de wegwerpcamera zijn reis begon. Hij werd voor het eerst gebruikt in Covent Garden, Londen. De camera werd vergezeld door een label. Op het label stond het volgende: maak een foto, ga naar een volgende locatie en laat mij daar achter voor de volgende persoon. 43 dagen later kwam de camera weer thuis waar hij was achtergelaten.

Vanuit Covent Garden vertrok de wegwerpcamera onder andere richting Chipping Sodbury, in het zuidwesten van Engeland, en eindigde zijn reis op een boot op Beachy Head in Eastbourne. Check de route op Google Maps waar je de reis van de camera, inclusief de foto’s, kunt bekijken. Naar mijn idee een te gek en creatief idee, die in onze individualistische wereld probeert te zorgen voor collectiviteit, eerlijkheid en een warm saamhorigheidsgevoel.

Achttien maanden later en de wegwerpcamera komt weer terug: vanaf morgen zou project Camera Obscura dicht bij ons kunnen komen. Het project is herzien en wordt op grote schaal ingezet. Op 10 maart worden namelijk tien camera’s ‘losgelaten’ op geheime locaties, waarbij het vervolgens aan het publiek is welke reis ze zullen gaan maken. Het is een project die de goede aard, het vertrouwen en de creativiteit van de wereld wil gaan testen. Laten we hopen dat er op z’n minst één camera langs Nederland komt. Wij houden vanaf nu Camera Obscura in ieder geval goed in de gaten voor je. [/column] [end_columns]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.