KUNST & CULTUUR

Candy Chang // Urbanse liefde

Candy Chang is kunstenaar, ontwerpster en stedenbouwkundige, die naar eigen zeggen steden ‘comfortabeler en contemplatiever’ wilt maken. Ze combineert straatkunst met ruimtelijke ordening, sociaal activisme en filosofie, en wordt inmiddels erkend als leider in het ontwikkelen van nieuwe strategieën voor het ontwerpen van steden. Ze wordt geïnspireerd door de wens om gemeenschappen en haarzelf te verbeteren, waardoor ze projecten creëert die onze hoop, angsten en verhalen in de openbare ruimte verzamelen om ons een beter leven te laten leiden. Het is moeilijk om haar geweldige ontwerpen te omschrijven, zonder foto’s te zien. Zie:

– Het Before I Die-project
Candy Chang beschilderde een muur in haar buurt met bordverf. De reacties waren zo positief, dat je nu overal in de wereld deze muren kunt vinden met dromen van mensen.


“Voordat ik dood ga, wil ik heel veel snoep eten”, schrijft dit meisje.

– Het Looking for Love-project

 

– Het Career Path-project

“When I was little I wanted to be a paleontologist. Today I want to be happy.” “When I was little I wanted to be kind. Today I want to be an air hostess.” “When I was little I wanted to be a truck driver. Today I want to be ??”

– Het It’s Good To Be Here-project met Candy Chang zelf.

 

Ook fan? Bekijk meer projecten van Candy Chang op haar website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.