KUNST & CULTUUR

Cardboard Box Office // Plezier met kartonnen dozen

Cardboard Box Office Cover

Wat doe je als je net bent verhuisd en je hebt een berg kartonnen dozen en een gezonde dosis fantasie? Dan ga je op zoek naar creatieve manieren om dat karton te kunnen hergebruiken! Mijn vriendje liet me laatst Cardboard Box Office zien. Dit is een initiatief van een jong stel, dat inderdaad net is verhuisd en ook nog eens net een kindje hebben. Ze besloten iets leuks te doen met het karton dat ze overhadden na de verhuizing. Wat ze ermee hebben gedaan? Scroll naar beneden en ontdek of je erachter kunt komen… 😀

Jurassic Park

Cast Away

Apollo 13

Jaja: dit hippe stel bouwt filmsets na van karton! Heb jij kunnen ontdekken welke films hierboven zijn afgebeeld? Zo niet, kijk dan op de website. De filmsets, kostuums en props zijn allemaal gemaakt van karton, huishoudelijke voorwerpen, speelgoed en volgens eigen zeggen “drie personen die geleidelijk aan hun geestelijke gezondheid verliezen”. Ik vind in ieder geval dat dit stel op een geniale manier een tweede leven aan karton heeft weten te geven en het heeft mij aan het denken gezet over hoe ik dergelijk materiaal in mijn huis kan hergebruiken. Ik heb hun projectjes met een lach op mijn gezicht bekeken en hoop dat jullie dat ook doen!

Bekijk de projecten van Cardboard Box Office hier, of neem een kijkje op hun Facebook of Twitter.