INSPIRATIE

Change the world through music // Tribute aan Steven Craenmehr

Steven-Craenmehr

Vandaag is een ontzettend droevige dag: zometeen is namelijk de uitvaart van Steven Craenmehr. De woensdagavond van ’s werelds grootste showcasefestival SXSW kreeg een onverwacht zwart einde, toen even na middernacht een automobilist inreed op de menigte en tientallen slachtoffers maakte. 23 mensen raakten ernstig gewond, 2 van hen zijn overleden. Het ongeluk vond plaats voor The Mohawk op een van de belangrijkste straten van het festival. Meer kun je lezen in dit nieuwsbericht.

Steven is veel te jong (35); en laat vriendin Lizzy en kindje Mick (van twee) achter. “De grond is onder onze voeten weggeslagen. Steven, de ‘cornerstone’ van ons gezin, is van ons afgenomen”, aldus de familie.

Nu ken ik Steven persoonlijk niet. Maar zijn broers Gijs en Sjoerd, en schoonzusje Anne, wel. En daarom komt het ergens toch dichterbij dan je denkt. Daarom ben ik er vanmiddag. Om hun in ieder geval een dikke knuffel te kunnen geven. Want hoe machteloos ik me ook voel, is dit het enige wat ik op dit moment kan doen. En het volgende, wat ik nu met jullie ga delen:

Ter nagedachtenis aan Steven, en om een financieel steuntje in de rug te geven, is er besloten een nummer uit te brengen van Steven. Want, naast zijn werk voor Massive Music, uitte hij z’n passie voor muziek ook door zelf te zingen.

Nu zet ik, zoals jullie weten, dit soort dingen nooit op deze site. En ookal geef ik jullie altijd 100.000 tips van dingen waar ik achtersta, vraag ik jullie nooit om iets écht te doen. Maar vandaag wil ik jullie d.m.v. dit artikel vragen om jullie support te laten zien en dit nummer ook te kopen.

Voor zijn lieve familie en vrienden, voor wie deze tijden al te surrealistisch en onbegrijpelijk zijn, en dit kleine muzikale lichtpuntje in barre tijden enorm kunnen gebruiken. Kopen kun je hier doen.

Mijn gedachten zijn vanaf dag 1 bij de familie en vrienden van Steven. Ik denk aan jullie.

Vandaag zal er verder niets gepost worden op Moderne Hippies en ik zal vanaf 13.30 u ook stil zijn op al mijn social media. Ik ben daar, en zal daar ook compleet voor jullie zijn!