INSPIRATIE

Chanou’s Gedachtegoed // The Circle of Influence

Door Chanou.

Maak jij je weleens druk om dingen waar je geen invloed op hebt? Ik wel. Te vaak. Het tast mijn gemoedstoestand aan en dat vind ik zo zonde. Ik wil het liefste elke dag happy en sprankelend door het leven gaan, maar ja, zet al die gedachten maar eens uit…

Ik ben heel gevoelig en ik krijg regelmatig te veel prikkels van mensen, van situaties. Niet fijn. Heel gevoelig zijn heeft echter ook mooie kanten. Zo ervaar ik gevoelens heel intens en kan ik superenthousiast zijn over de kleinste dingen in het leven. Muziek raakt me in mijn hart en ik ervaar regelmatig geluksmomenten, terwijl een ander op dat moment denkt ‘okay leuk…’. Passie komt door deze gevoeligheid zeker in mijn vocabulaire voor. Fijn. Heel fijn 😉

Piekeren over iets waar ik geen invloed op heb is echter iets dat ik graag een stuk minder zou willen doen. Het maakt me verdrietig en onrustig. Maar hoe doorbreek je dit patroon? En dan ineens krijg je op een onverwacht moment van een bijzonder persoon te horen ”Ken je The Circle of Influence, Chanou?”

Circle

Challenge yourself to only worry about problems that you can solve. Alles waar jij invloed op kunt uitoefenen bevindt zich binnen deze cirkel, alles dat er buiten valt mag jou niet raken en uit balans halen, want het is uit jouw handen.”

Wijze woorden van Stephen Covey. En het is zo waar. Heb je een probleem of zit je ergens mee, stel jezelf dan de vraag: “Kan ik dit probleem oplossen?” Zo ja: doe dat dan, want je voelt je er gegarandeerd fijner door. Kun je het niet oplossen: dan is het geen probleem, maar een feit. En feiten vallen altijd buiten The Circle of Influence. Door op deze manier te gaan redeneren zullen negatieve zaken je hopelijk een stuk minder gaan raken. I will give it a shot…

Q: Ga jij gebruikmaken van The Circle of Influence?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.