INSPIRATIE

Chanou’s gedachtegoed // Eerlijkheid laat je hart sneller helen

break-up-1Het moment dat je beseft dat iemand de liefde van je leven kan zijn… Dat moment vind ik magisch. Je hebt je nog nooit zo verliefd gevoeld en ziet mooie toekomstplaatjes voor je.

Je hebt een liefdevolle relatie vol passie, humor en ontelbare gemeenschappelijke interesses. Je voelt je gelukkig en bent dankbaar dat je iemand hebt ontmoet waarmee het zo goed klikt. Mindblowing chemistry met iemand is tenslotte best zeldzaam, althans voor mij. Ik voel dat niet met de eerste de beste.

En dan op een dag breekt deze liefde je hart. Pijnlijk, heel pijnlijk en je weet niet waar je het zoeken moet van verdriet. Je wilt doorgaan met je leven, maar het verdriet krijgt geen plek. Hoe dat komt? Omdat veel mensen die het uitmaken zelden eerlijk zijn, waardoor je geen closure krijgt. Deze harde levensles had 2014 voor mij in de planning liggen.

Mijn ex-vriend liet mij geloven dat hij bindingsangst had, dat hij angst voelde door ons leeftijdsverschil (ik ben 6 jaar ouder dan hij), hij wilde de komende tien jaar nog niet aan kinderen denken. Als hij überhaupt aan kinderen dacht dan hield zijn leven op, zo voelde hij dat. Hij was simpelweg nog niet klaar voor commitment. Ik 32, hij 26. Als ik jonger was geweest of hij ouder, dan waren we nog samen. Zijn woorden. Allemaal zijn woorden.

Ondanks dat deze liefdesbreuk uiteraard veel pijn deed, kon ik me op de een of andere manier ook wel voorstellen dat je er op zijn leeftijd nog niet aan toe bent. Ik heb een groot hart en ben heel open minded. Als iemand iets jonger is, zit diegene dan wellicht in een andere levensfase (hoewel ik nog lang niet bezig ben met kinderen). Toch kun je je gevoel voor iemand niet zomaar uitzetten. Hij ook niet voor mij, zo leek het. Hij liet me geloven dat hij me miste, dat hij zichzelf had voorgehouden niet genoeg voor mij te voelen om een toekomst op te bouwen, maar dit was helemaal niet waar: hij probeerde zichzelf hiermee alleen maar een reden te geven waarom hij is weggerend uit onze relatie. Hij had het gevoel dat hij er op een dag op terug ging komen, het waren tenslotte de mooiste jaren van zijn leven geweest met mij. Na dat soort uitspraken is het heel moeilijk om geen hoop te houden dat de liefde zal overwinnen, ooit… En juist uit liefde geef je iemand ruimte en tijd, maar ga je er wel vanuit dat hij na een tijdje terugkomt op deze emotionele uitspraken. Ongeacht of dit dan een goede of slechte uitkomst is. Maar het bleef stil.

Tijdens de jaarwisseling kwam ik erachter dat mijn ex-vriend nu met een nog oudere vrouw gaat, die zelfs een kind heeft. Happy New Year!

Ik denk dat mensen die een relatie verbreken zich niet beseffen wat voor schade je aanricht als je niet eerlijk bent over de reden waarom je het uitmaakt. En daarbij zijn ze denk ik ook bang een verkeerde beslissing te maken, dus een deur op een kiertje laten bij je ex voelt heerlijk veilig. Dat je je ex-geliefde daarmee de mogelijkheid ontneemt om door te gaan en alles af te sluiten, dat is niet fair.

Hoe romantisch ik ook ben ingesteld en blijf hopen dat liefde tussen mensen voor altijd is, ik weet dat ook in 2015 relaties stuk zullen lopen.

Ik hoop dat eerlijkheid meer de boventoon gaat voeren tijdens break-ups. Hoe hard de waarheid ook is, spreek het toch uit. Je geeft iemand waar je een fijne tijd mee hebt gehad closure door te zeggen dat je niet genoeg voelt of dat je verliefd bent op een ander. Wat de reden ook is, zorg dat je eerlijk bent. Een gebroken hart is al pijnlijk genoeg. Sluit het respectvol af.

Mijn 2015 begon met closure. Niet zoals ik het me had voorgesteld, maar ach, beter laat dan nooit.
Als je vervolgens tegen je ex-vriend zegt dat het onwerkelijk voelt dat je de deur na al die hoop nu voor altijd dichtgooit… en als reactie krijgt dat hij dat ook niet goed vindt voelen, dan weet je: van hem zal ik nooit closure krijgen. Eerlijkheid had ervoor gezorgd dat mij maanden verdriet en avonden vol tranen bespaard waren gebleven. Zonde.

De liefde is prachtig, maar kan ook veel pijn doen. Een lieve oma zei dit jaar tegen mij: “De zon en wind zullen je helen”. Daar heeft ze gelijk in gekregen. Want: when one door closes, another one opens… En ik ben nu al nieuwsgierig wat zich allemaal achter deze deur bevindt!

Liefs, Chanou

Foto bron: nsmbl.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.