INSPIRATIE

Chanou’s Gedachtegoed // Lief Leven

Ik word door veel dingen in het leven geïnspireerd, ontroerd, gesteund en verwarmd. Eén van mijn ontdekkingen, waarin dit alle vier samenkomt, is Lief Leven. Een bijzonder initiatief van Nanne van der Leer.

Lief Leven Nanne van der Leer - 1

Nanne is een jonge vrouw van de wereld met haar hart op de juiste plek. Een plaatje om te zien en ze bezit geweldige schrijfskills. Lief Leven staat voor korte gedichtjes. En niet zomaar gedichtjes: zij vangt momenten in het leven en maakt hier iets bijzonders van op papier. Niemand begrijpt de wereld, zegt ze, zij ook niet. Iedereen wordt overspoeld door prikkels. Nanne probeert deze prikkels terug te filteren naar een paar mooie zinnen. En hoe. Ik vind haar gedichtjes geweldig en wilde heel graag over Lief Leven schrijven. Ik besloot haar spontaan uit te nodigen voor een koffietje en een interview. Nou ja, interview… Het werd eerder een inspirerend gesprek over het leven, in de nazomerzon: heel fijn. Ze had een exotische bloem voor me meegenomen. Zo lief! Er hing een hele fijne energie om haar heen. Ze vond het bijzonder dat ik haar had gebeld en voelde zich vereerd. Mijn telefoontje kwam namelijk op een speciaal moment: na het maken van een belangrijke beslissing was dit artikel voor haar een bevestiging dat ze de juiste keuze had gemaakt.

Lief Leven Nanne van der Leer - 4

Nanne is opgegroeid in een hippiegezin waarin er regelmatig op vakantie werd gegaan met een tipitent om een paar weken één te zijn met de natuur. Haar vader gaf haar al op jonge leeftijd mee dat ze de wereld moest gaan ontdekken. En dat doet ze. Jaren geleden gooide ze het roer om in haar leven door alles achter te laten. Een relatie, een stad, een imago: dat was allemaal niet wie ze was en waar ze gelukkig van werd. Ze is in een kamer van 8 m2 gaan wonen in Amsterdam en is sindsdien verliefd op onze hoofdstad. Inmiddels woont ze een stuk ruimer en heeft ze vaste rituelen in Amsterdam waar ze vol enthousiasme over kan vertellen. Wat heerlijk om iemand te ontmoeten waar ik veel raakvlakken mee heb. Mijn vorige artikel ‘Let’s get real‘ voelde zij helemaal, ze denkt er net zo over. Altijd fijn om mensen met dezelfde gedachtegang te ontmoeten! Ik vind het bijzonder dat ik juist nu Lief Leven heb ontdekt. Op dagen dat ik veel aan het piekeren was of me verdrietig voelde, kwam daar weer een mooi gedichtje voorbij dat iets met me deed. Iets positiefs. Dat gebeurt overigens de laatste tijd steeds vaker. Ik ontmoet nieuwe mensen die mij raken, puur door wie ze zijn en door hun energieveld. The universe is telling me something, ik geloof daar wel in.

Lief Leven bestaat nog niet zo lang online, hoewel het schrijven al wel veel langer in Nannes bloed zit. Veel familieleden schrijven ook, waaronder haar opa, een dichter. Wat zal hij trots zijn op zijn kleindochter! Schrijven voelt voor Nanne als verwerking. Dat herken ik… Ze schrijft overal waar ze inspiratie krijgt in haar charmante boekje, dat ze altijd bij zich heeft. Lief Leven voelt voor mij een beetje als een prachtige variant op Loesje, maar dan filosofischer.

Lief Leven Nanne van der Leer - 2

Waarom de naam Lief Leven? Mensen schrijven altijd in een dagboek en beginnen vaak met Lief Dagboek. Een dagboek schrijft niet terug. Het leven wel. Nanne wilde graag een gesprek voeren met het leven…

Lief Leven Nanne van der Leer - 3

Pas een half jaar vult Nanne haar website en haar Instagram-account met inspirerende teksten. Ik verwacht dat het niet zo lang meer zal duren voordat heel Nederland Lief Leven heeft ontdekt. Mooie plannen worden al gemaakt: voor een eigen webshop met kaarten, posters, sieraden en dromenvangers. Er zijn inmiddels al een paar verkooppunten voor kaarten en posters, zoals tothemoonandbackkids.nl en Ikbenzomooi.nl. Ik hoop stiekem dat er ook een kalender komt of een kleine agenda. We’ll see. Voor nu: lees en geniet!

Ze bouwde muren

Wees niet bang

Verdwaal

Succes macht status geld

Ik ga op blote voeten

Het meisje

Durf te falen

Binnen de lijntjes kleuren

Liefs,
Chanou