INSPIRATIE

Chanou’s Gedachtegoed // Random strangers

Sommige mensen kom je met een bepaalde reden tegen in je leven, juist op dat ene moment. Bijzondere mensen op de meest onverwachte momenten ontmoeten: ik vind dat geweldig. En of dit nu gebeurt, omdat ik een free spirit ben en open sta voor praatjes met random strangers, geen idee, maar deze momenten koester ik en geven mij soms net de energie die ik nodig heb.

Ik neem jullie mee naar een jaar geleden. Ik was aan het werk in Paradiso en mijn relatie was voorbij. Heartbroken stond ik achter de bar met een glimlach waarvan bijna iedereen dacht dat hij echt was, maar één persoon zag het goed. Ik werd aangesproken door een vriendelijk ogende man van in de veertig. Arjan. Hij had genoten van een mooi concert met een aantal vrienden en glimlachte naar me. Hij had mij geobserveerd en zei ineens ‘ik heb zo’n gevoel dat jij normaal gesproken blijer bent en dat deze lach niet is wat hij lijkt, klopt dat?’ Wow, jackpot. Ineens stonden Arjan en ik te praten over het leven, de liefde en hoe je leven er over een jaar heel anders uit kan zien. Hij was het levende bewijs hiervan. Na bijna 20 jaar samen te zijn geweest met zijn vrouw en kinderloos te zijn, omdat zijn vrouw tot zijn spijt geen kinderen wilde, ging zij er vandoor met zijn beste vriend. Maandenlang voelde hij zich verloren. Zijn kapper besloot op een dag te gaan spelen voor Cupido. Zij plande een knipafspraak in met Arjan en een leuke dame die had aangegeven wel open te staan voor liefde. Het bleek een match made in heaven. Inmiddels 6 jaar later is hij zelfs trotse vader van twee zoons, een tweeling. ‘Ik heb mijn grote liefde ontmoet in hetzelfde jaar dat mijn hart werd gebroken. Ik ga je mijn telefoonnummer geven Chanou, ik bedoel er verder niets mee, maar laten wij over 1 jaar met elkaar bellen en een update geven over elkaars leven. Geloof me, met jouw ex komt het niet meer goed. Hij heeft je laten schieten en is het dus niet voor jou. Jij gaat van deze break-up heel veel leren en er komt weer pure, echte liefde op jouw pad.’

En toen was het een jaar later. Hij had nooit gedacht dat ik zou bellen, dat ik überhaupt zijn telefoonnummer nog had. Maar dat had ik wel en ik belde. Heel waardevol om iemand te laten glimlachen van verbazing. ‘Er zijn gelukkig nog mensen die hun woord houden, wat ontzettend leuk!’. Het was een heel tof gesprek waarin ik bevestigde dat hij gelijk had gekregen.

Er zijn vast meer mensen die op een onverwacht moment een inspirerend gesprek hebben met een total stranger en deze persoon hierna waarschijnlijk nooit meer zullen zien. Wissel toch nummers uit. Maak de afspraak na een jaar te bellen en doe dit ook echt. Het zorgt ervoor dat je op het moment van bellen weer even terugkijkt op de groei die je dan hopelijk hebt doorgemaakt in dat jaar. Sta er voor open, je bent tenslotte niet voor niets een free spirit

Liefs,
Chanou