INSPIRATIE

Chanou’s Gedachtegoed // The Universe is telling me something

The Universe is telling me something

Levenslessen liggen verborgen in pijn en dat is geen fijn gevoel, maar het helpt je wel om dichter bij jezelf te komen. Pain demands to be felt. En dat is zo waar. Iedereen die wegloopt voor pijn, het probeert te onderdrukken of te verdoven, krijgt die pijn op een dag toch te voelen. Ik heb me te vaak niet happy gevoeld. Ik ging niet uit van mijn eigen kracht, ik negeerde mijn intuïtie op veel momenten en ik was te veel bezig met bevestiging krijgen van andere mensen dat ik goed genoeg was. In de liefde, in een vriendschap, op werk. Dat vreet energie. En nog belangrijker: je ware potentie komt niet naar boven. Zonde.

Ik voel me inmiddels heel gelukkig en dat komt allemaal door de liefde. En niet de liefde waar de meesten direct aan denken, maar door liefde voor mezelf.

Ik heb de afgelopen tijd veel van die Universum momenten gehad. Dat je echt voelt the universe is telling me something here 😉 Soms als een wake-up call of als een mooi teken dat ik mijn hart moest volgen en soms om mij te laten zien dat iemand over mijn grenzen heenging. Ben veel dichter bij mezelf gekomen door hard te werken aan mijn zelfvertrouwen. Heb hiervoor hulp gezocht en ondanks dat dit nog steeds in de taboesfeer ligt, vind ik het juist krachtig om hier open over te zijn. Een te laag zelfbeeld hebben voelt heel naar en dat gecombineerd met overprikkeling doordat je heel gevoelig bent, kan je geluk in de weg staan. Ik ben heel blij dat ik me door middel van emdr nu veel fijner voel. Je gaat tijdens deze sessies je zelfvertrouwen en eigenwaarde herstellen. Hierdoor kom je weer in balans. De behoefte dat je bevestiging nodig hebt van andere mensen om je fijn te voelen verdwijnt en dat werkt voor mij heel bevrijdend. Ik trek me dingen veel minder persoonlijk aan, ik laat het puur bij een ander en vertrouw op mezelf.

Ik vroeg me ook vaak af waarom ik over andere mensen de liefste dingen kan zeggen, er echt kan zijn voor familie en vrienden, maar voor mezelf was ik altijd veel te hard! Enorm zonde om je te laten leiden door onzekerheid en je hierdoor onbewust op zoek gaat naar bevestigingen dat je goed genoeg bent. Klinkt zwaar, maar als je niet uitgaat van je eigen kracht, dan is dat ook zwaar. Gelukkig kun je hier vanaf komen. Als ik bijvoorbeeld ’s avonds naar huis fietste na een sessie, dan voelde het alsof ik ineens veel meer lucht had – puur, omdat je zelfvertrouwen wordt hersteld en dat voelt heerlijk. Het is hard werken, je ondergaat veel pijn opnieuw, voornamelijk van vroeger, maar uiteindelijk boek je hele waardevolle resultaten. Pain demands to be felt, remember that.

Het was voor mij dus een jaar vol zelfreflectie en graag willen veranderen in positieve zin en ik ben dankbaar dat dit me is gelukt. Ik ben continu vanuit mijn gevoel gaan handelen, heb keuzes gemaakt puur op intuïtie. Dat deed ik wel vaker, maar in het verleden negeerde ik te vaak mijn onderbuikgevoel uit angst dat een relatie bijv. stuk zou lopen, ik de teleurstelling niet wilde voelen dat een vriendschap toch niet was wat het leek, dat mensen recht in je gezicht kunnen liegen, ik dat niet wilde inzien, maar dus wel voelde. Mijn gevoel geeft me eigenlijk altijd de juiste signalen. Ik ben hier nu continu naar gaan luisteren en dat heeft me veel kracht gegeven, want ik voelde het altijd goed aan, of dit nu om iets positiefs of negatiefs ging. En stiekem voelt keuzes maken, risico nemen en puur op je guts afgaan best wel lekker. Dat kan ik beamen.

Zo dacht ik het afgelopen jaar heel vaak dat ik zo graag weer in Amsterdam zou willen werken, met name vanwege de lange reistijd die ik dagelijks maakte. Ik ben eind 2014 begonnen met een te gekke baan in de muziek – waar mijn hart ligt – dat betekende echter wel elke dag op en neer naar Hilversum met de auto. En van files word ik niet zo gelukkig. Nu ben ik eind 2015 benaderd door een recruiter uit Londen voor een baan wederom in de muziek. Een internationaal muziekbedrijf zocht iemand voor hun kantoor in Amsterdam. Ik heb het toch vaak over fijne energieën die je kunt voelen bij mensen? Mijn nieuwe manager en collega’s zijn daar een goed voorbeeld van. Waaahhhh, ik heb inderdaad de baan!!! Ik ga inmiddels weer op de fiets naar mijn werk, wat een rijkdom vind ik dat! En om het zelfs nog iets leuker te maken werd ik in januari een week ingewerkt in Londen en laat daar nu net mijn Engelse vakantielover die ik op Bali heb ontmoet wonen 😉 Alles draait om energie en dat werd in Londen nog eens bevestigd. Ik ben zo warm ontvangen. Wat een bijzondere mensen werken daar. Humor, interesse, net zoveel passie voor muziek als ik, pure mensen stuk voor stuk. Het grootste compliment kreeg ik van de CEO, hij vond dat ik een heel fijne energie om me heen heb hangen en merkte op de werkvloer dat dat iets positiefs teweegbracht. Ik heb me tijdens deze introductieweek heel erg gelukkig gevoeld. Alsof ik weer verliefd was. Ik had altijd een geïllusioneerd beeld in mijn hoofd van het ultieme geluk in het leven. Dat je pas echt gelukkig zou zijn als je een geliefde had. Nu ervaar ik hetzelfde verliefde gevoel, alleen komt het nu puur vanuit mezelf. Dit werd altijd getriggerd door wederzijdse liefde, maar die mindset en gemoedstoestand waarin je voor je gevoel de hele wereld aan kan: dat is helemaal niet afhankelijk van die ene persoon. Dat geluksgevoel zit al in jou, je moet het juist zelf gaan triggeren. Dit betekent overigens niet dat het me niet fijn lijkt om madly in love te raken op iemand – ik blijf tenslotte een romantische dromer en wederzijdse liefde vind ik heel mooi – maar nu ik heb ontdekt dat dat gelukkige gevoel ook getriggerd kan worden door andere dingen dan liefde, voel ik voor het eerst dat ik niemand anders nodig heb om gelukkig te zijn. Ik creëer mijn eigen geluk. En dat voelt bevrijdend in een maatschappij waarin iedereen samen lijkt te moeten zijn als voorwaarde voor geluk.

Mooie reizen maken is ook een voorbeeld van zo’n goede trigger. Ik ben voor het eerst op Bali geweest, waar ik heb leren surfen (bucketlist, oh wat ben ik verliefd geworden op surfen en op heel Bali eigenlijk). Een mooi reisverslag van Bali volgt nog. Ik heb bijzondere mensen uit diverse landen ontmoet waarmee ik over het leven heb gefilosofeerd, buikpijn kreeg van het lachen en wederom heb ervaren hoe snel je een connectie kunt voelen met total strangers door hun fijne energie. Ik vind dat heel bijzonder en die connecties ervaar je veel vaker met mensen die je niet kent op reis. Daarom ben ik o.a. zo dol op mooie reizen maken. Toch merk ik dat, hoe spontaner en opener je bent in je dagelijks leven, hoe vaker dit soort momenten ook gewoon in Amsterdam ontstaan. Ik houd daar van. En op vakantie is het toch ook altijd maar afwachten of je naast vrienden ook fijne reisbuddies bent. En of ik dat was met mijn vriendin Gwen!! Zij is geweldig om mee te reizen. We zijn beide heel easygoing en houden veel van dezelfde dingen. Tranen over onze wangen van het lachen in die weken. Heerlijk. Het plan is om dit jaar wederom naar Bali te gaan. Er zijn te veel mooie plekken waar ik nog niet ben geweest. Ik kan niet wachten…

Ik heb een voorgevoel dat 2016 veel mooie dingen in petto heeft. So tell me universe, what’s next…?

Liefs, Chanou