Chanou’s Gedachtegoed // The Universe is telling me something

The Universe is telling me something

Levenslessen liggen verborgen in pijn en dat is geen fijn gevoel, maar het helpt je wel om dichter bij jezelf te komen. Pain demands to be felt. En dat is zo waar. Iedereen die wegloopt voor pijn, het probeert te onderdrukken of te verdoven, krijgt die pijn op een dag toch te voelen. Ik heb me te vaak niet happy gevoeld. Ik ging niet uit van mijn eigen kracht, ik negeerde mijn intuïtie op veel momenten en ik was te veel bezig met bevestiging krijgen van andere mensen dat ik goed genoeg was. In de liefde, in een vriendschap, op werk. Dat vreet energie. En nog belangrijker: je ware potentie komt niet naar boven. Zonde.

Ik voel me inmiddels heel gelukkig en dat komt allemaal door de liefde. En niet de liefde waar de meesten direct aan denken, maar door liefde voor mezelf.

Ik heb de afgelopen tijd veel van die Universum momenten gehad. Dat je echt voelt the universe is telling me something here 😉 Soms als een wake-up call of als een mooi teken dat ik mijn hart moest volgen en soms om mij te laten zien dat iemand over mijn grenzen heenging. Ben veel dichter bij mezelf gekomen door hard te werken aan mijn zelfvertrouwen. Heb hiervoor hulp gezocht en ondanks dat dit nog steeds in de taboesfeer ligt, vind ik het juist krachtig om hier open over te zijn. Een te laag zelfbeeld hebben voelt heel naar en dat gecombineerd met overprikkeling doordat je heel gevoelig bent, kan je geluk in de weg staan. Ik ben heel blij dat ik me door middel van emdr nu veel fijner voel. Je gaat tijdens deze sessies je zelfvertrouwen en eigenwaarde herstellen. Hierdoor kom je weer in balans. De behoefte dat je bevestiging nodig hebt van andere mensen om je fijn te voelen verdwijnt en dat werkt voor mij heel bevrijdend. Ik trek me dingen veel minder persoonlijk aan, ik laat het puur bij een ander en vertrouw op mezelf.

Ik vroeg me ook vaak af waarom ik over andere mensen de liefste dingen kan zeggen, er echt kan zijn voor familie en vrienden, maar voor mezelf was ik altijd veel te hard! Enorm zonde om je te laten leiden door onzekerheid en je hierdoor onbewust op zoek gaat naar bevestigingen dat je goed genoeg bent. Klinkt zwaar, maar als je niet uitgaat van je eigen kracht, dan is dat ook zwaar. Gelukkig kun je hier vanaf komen. Als ik bijvoorbeeld ‘s avonds naar huis fietste na een sessie, dan voelde het alsof ik ineens veel meer lucht had – puur, omdat je zelfvertrouwen wordt hersteld en dat voelt heerlijk. Het is hard werken, je ondergaat veel pijn opnieuw, voornamelijk van vroeger, maar uiteindelijk boek je hele waardevolle resultaten. Pain demands to be felt, remember that.

Het was voor mij dus een jaar vol zelfreflectie en graag willen veranderen in positieve zin en ik ben dankbaar dat dit me is gelukt. Ik ben continu vanuit mijn gevoel gaan handelen, heb keuzes gemaakt puur op intuïtie. Dat deed ik wel vaker, maar in het verleden negeerde ik te vaak mijn onderbuikgevoel uit angst dat een relatie bijv. stuk zou lopen, ik de teleurstelling niet wilde voelen dat een vriendschap toch niet was wat het leek, dat mensen recht in je gezicht kunnen liegen, ik dat niet wilde inzien, maar dus wel voelde. Mijn gevoel geeft me eigenlijk altijd de juiste signalen. Ik ben hier nu continu naar gaan luisteren en dat heeft me veel kracht gegeven, want ik voelde het altijd goed aan, of dit nu om iets positiefs of negatiefs ging. En stiekem voelt keuzes maken, risico nemen en puur op je guts afgaan best wel lekker. Dat kan ik beamen.

Zo dacht ik het afgelopen jaar heel vaak dat ik zo graag weer in Amsterdam zou willen werken, met name vanwege de lange reistijd die ik dagelijks maakte. Ik ben eind 2014 begonnen met een te gekke baan in de muziek – waar mijn hart ligt – dat betekende echter wel elke dag op en neer naar Hilversum met de auto. En van files word ik niet zo gelukkig. Nu ben ik eind 2015 benaderd door een recruiter uit Londen voor een baan wederom in de muziek. Een internationaal muziekbedrijf zocht iemand voor hun kantoor in Amsterdam. Ik heb het toch vaak over fijne energieën die je kunt voelen bij mensen? Mijn nieuwe manager en collega’s zijn daar een goed voorbeeld van. Waaahhhh, ik heb inderdaad de baan!!! Ik ga inmiddels weer op de fiets naar mijn werk, wat een rijkdom vind ik dat! En om het zelfs nog iets leuker te maken werd ik in januari een week ingewerkt in Londen en laat daar nu net mijn Engelse vakantielover die ik op Bali heb ontmoet wonen 😉 Alles draait om energie en dat werd in Londen nog eens bevestigd. Ik ben zo warm ontvangen. Wat een bijzondere mensen werken daar. Humor, interesse, net zoveel passie voor muziek als ik, pure mensen stuk voor stuk. Het grootste compliment kreeg ik van de CEO, hij vond dat ik een heel fijne energie om me heen heb hangen en merkte op de werkvloer dat dat iets positiefs teweegbracht. Ik heb me tijdens deze introductieweek heel erg gelukkig gevoeld. Alsof ik weer verliefd was. Ik had altijd een geïllusioneerd beeld in mijn hoofd van het ultieme geluk in het leven. Dat je pas echt gelukkig zou zijn als je een geliefde had. Nu ervaar ik hetzelfde verliefde gevoel, alleen komt het nu puur vanuit mezelf. Dit werd altijd getriggerd door wederzijdse liefde, maar die mindset en gemoedstoestand waarin je voor je gevoel de hele wereld aan kan: dat is helemaal niet afhankelijk van die ene persoon. Dat geluksgevoel zit al in jou, je moet het juist zelf gaan triggeren. Dit betekent overigens niet dat het me niet fijn lijkt om madly in love te raken op iemand – ik blijf tenslotte een romantische dromer en wederzijdse liefde vind ik heel mooi – maar nu ik heb ontdekt dat dat gelukkige gevoel ook getriggerd kan worden door andere dingen dan liefde, voel ik voor het eerst dat ik niemand anders nodig heb om gelukkig te zijn. Ik creëer mijn eigen geluk. En dat voelt bevrijdend in een maatschappij waarin iedereen samen lijkt te moeten zijn als voorwaarde voor geluk.

Mooie reizen maken is ook een voorbeeld van zo’n goede trigger. Ik ben voor het eerst op Bali geweest, waar ik heb leren surfen (bucketlist, oh wat ben ik verliefd geworden op surfen en op heel Bali eigenlijk). Een mooi reisverslag van Bali volgt nog. Ik heb bijzondere mensen uit diverse landen ontmoet waarmee ik over het leven heb gefilosofeerd, buikpijn kreeg van het lachen en wederom heb ervaren hoe snel je een connectie kunt voelen met total strangers door hun fijne energie. Ik vind dat heel bijzonder en die connecties ervaar je veel vaker met mensen die je niet kent op reis. Daarom ben ik o.a. zo dol op mooie reizen maken. Toch merk ik dat, hoe spontaner en opener je bent in je dagelijks leven, hoe vaker dit soort momenten ook gewoon in Amsterdam ontstaan. Ik houd daar van. En op vakantie is het toch ook altijd maar afwachten of je naast vrienden ook fijne reisbuddies bent. En of ik dat was met mijn vriendin Gwen!! Zij is geweldig om mee te reizen. We zijn beide heel easygoing en houden veel van dezelfde dingen. Tranen over onze wangen van het lachen in die weken. Heerlijk. Het plan is om dit jaar wederom naar Bali te gaan. Er zijn te veel mooie plekken waar ik nog niet ben geweest. Ik kan niet wachten…

Ik heb een voorgevoel dat 2016 veel mooie dingen in petto heeft. So tell me universe, what’s next…?

Liefs, Chanou

19 reacties

Eline -

Wauw mooi artikel! Ik denk erover na om ook met emdr te starten of op andere wijze problemen op te gaan lossen. Door jou ben ik met deze therapie bekend geworden, hartstikke fijn!
Mag ik vragen hoe je het hebt ervaren? Was het niet juist ook na de sessies nog erg zwaar, een soort doorwerkeffect had ik gelezen?
Heel gaaf dat je bewust voor je ontwikkeling hebt gekozen en nu ook zoveel groei hebt geboekt!
Ik hoop je reactie tegemoet te zien!

Frédérique -

Goed om te lezen en wat fijn dat je dit inzicht hebt kunnen krijgen!

Chanou -

Dank je wel Frédérique, ik vind het ook heel fijn. Happy Friday en alvast een fijn weekend.

Marlon -

Mooi artikel! Fijn dat je je gevoel volgt en daarmee in een flow komt van synchroniciteit en echte liefde voor jezelf voelt.
Ik ben ook fan van emdr. Het is hard werken, maar het geeft resultaat. En het werkt op zoveel vlakken. Zo kan ik (chronische Lyme-patiënt) weer een teek zien zonder in paniek te raken.

Veel succes met je baan. Het klinkt top

Chanou -

Hi Marlon, dank je wel voor je compliment. Ja die flow is erg fijn en het trekt ook zoveel positiviteit aan, echt bijzonder! Werkt idd op veel vlakken wat ik om me heen hoor, maar dat het ook goed werkt om je eigenwaarde en zelfvertrouwen te herstellen dat weten volgens mij niet veel mensen. Het is mij aangeraden door een vriendin, zij vertelde er heel inspirerend over hoe het haar had veranderd in positieve zin. Ben heel blij dat zij het mij heeft aangeraden.
Chronische Lyme wat naar zeg. Ik wist niet dat dat chronisch kon worden. Hoe gaat het nu met je en hoe ga je met zoiets om?

Loes -

Lieve Chanou,
Wat heb je dit weer prachtig geschreven en lieverd wat mag je trots op jezelf hoe je dit hebt doorstaan. Je bent een kanjer, ben ontzettend trots op je. Succes met alles maar vooral met je positiviteit en natuurlijk je baan. Ga zo door! Love You

Chanou -

Wat heb je toch altijd mooie complimenten Loes. Zou zo graag willen dat jij ook meer in zou zien hoe bijzonder en prachtig je bent. Liefs & liefde, C

Claire -

Trots op jou <3

Chanou -

Thanks lieve vriendin! <3

Julie -

Heel mooi en open artikel! Knap dat je op je ‘onderbuik’ gevoel durf te varen, dat vind ik ook zo belangrijk! Je verstand kan een goede bondgenoot zijn maar je gevoel zal je uiteindelijk brengen waar je hoort te zijn en zo ga je ook de ‘juiste’ mensen tegenkomen denk ik. Het is hard werken maar je krijgt er zoveel voor terug en de momenten die je soms alleen beleefd zijn ook zo kostbaar en oneindig mooi! Geloven in jezelf en een gezonde dosis zelfliefde en dan kun je inderdaad veel lichter leven! Yoga heeft mij ook ontzettend geholpen de afgelopen tijd, vooral de zachte kant van de yoga (yin yoga). Maar soms is een pittige (yan) workout ook heel fijn! Ach het een kan niet zonder het ander he ;-).

Veel succes en thanks for sharing!

Chanou -

Graag gedaan Julie. Yoga staat ook nog steeds op mijn lijstje. Ik ga het zeker proberen, lijkt me ook fantastisch om dat op Ibiza op Bali te doen, dan een paar dagen ofzo. Kan hopelijk dit jaar van mijn bucketlist 😉

Sonja -

Wat prachtig geschreven en wat een geweldige wijsheid!! Ik ken dat wel, dat geluksgevoel dat in mezelf zit, maar toch blijf ik (zoals denk ik veel mensen) ook vaak het gevoel hebben dat ik er anderen voor nodig heb om dat gevoel echt te kunnen bereiken. Maar je artikel is echt enorm inspirerend <3 En waaaah gefeliciteerd met je nieuwe baan en al die positieve energie, zo fijn!!!

Chanou -

Thanks voor je lieve reactie Sonja. Je moet op zoek gaan naar dingen in je leven die jou gelukkig maken, waar liggen jouw passies en talenten bijv, doe daar iets mee. Daar krijg je zoveel positieve energie van en het wakkert dat verliefde gevoel aan, echter heb jij hier dan voor de verandering de controle over. Geniet er van, het is een mooi proces. Liefs, C

Paula -

Wat een mooi stuk! Ik herken er veel in. Vooral de geluksmomenten en het ‘verliefde’ gevoel dat je kan hebben als je pure liefde voor jezelf kan voelen.
Ik vind het heel mooi dat je je gut feeling kan volgen en af gaat op de fijne energie van mensen. Ik doe en wil dat ook graag maar ik merk dat het in de ‘huidige maatschappij’ niet altijd naar mijn volle wens lukt omdat je soms ook op tegenstand stuit. Hoe ervaar jij dat?
Je stukje over reizen, daar kan ik me ook in vinden. Eind 2014 ben ik met mijn vriend 6 weken naar Australië geweest waarvan we 3 weken met een camper zijn gaan roadtrippen langs de Eastcoast. Wat een bevrijdend gevoel en heerlijk om daar mensen te leren kennen waar je een fijn gevoel van krijgt en een positive vibe bij voelt :)
Ik wens je veel kracht voor je eigen keuzes en liefde voor jezelf. Om te spreken met de woorden van Harrie Jekkers “Want wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars, als ‘ie ik houd van jou tegen een ander zegt”

Chanou -

Hi Paula, bedankt voor je mooie complimenten. De tegenstand waar je op doelt die ervaar ik ook, maar je moet echt gaan proberen om dichtbij jezelf te blijven en hun mening en goedbedoelde adviezen te respecteren, maar het je niet te laten ‘raken’. Probeer te begrijpen waarom mensen geneigd zijn om altijd voor zekerheid te gaan, maar ja je bent een free spirit of niet 😉 en die nemen net iets vaker een risico, omdat hun hart hen dat ingeeft. En het is moeilijk om het je niet aan te trekken, maar laat je niet afremmen om risico’s te nemen als het heel goed voelt. Die nieuwe baan waar ik het bijv over heb in mijn artikel is daar een goed voorbeeld van. Ik heb mijn andere baan opgezegd, terwijl ik nog geen contract had ontvangen van mijn nieuwe werkgever, alles was mij mondeling toegezegd. Maar ik voelde een hele fijne energie bij mijn nieuwe manager en collega’s dat ik dus op mijn guts mijn andere baan heb opgezegd. Now way dat hij zijn woord niet nakomt dacht ik. Maar ik nam inderdaad een risico, eentje die in roerige tijden in de economie (logisch) op weerstand stuitte. Mensen begrepen niet hoe ik dat kon doen, voor hetzelfde geld gebeurt er dit of dat etc en zit je zonder baan. Ik twijfelde dus geen moment aan mijn gevoel bij deze nieuwe werkgever, maar doordat er veel onbegrip was voelde ik soms ineens wel twijfels. Ik begreep ook wel dat het goed bedoeld was en dat zij het beste met mij voor hebben. Daarentegen zijn er in onze maatschappij natuurlijk ook niet 100 voorbeelden, waarin mensen altijd hun woord houden.
O.a. mijn vader bleef me er op wijzen dat hij trots op me was dat ik mijn gevoel gewoon volgde en ja ik nam een risico, maar ook hij had er alle vertrouwen in dat dit gewoon goed zou uitpakken. Mijn moeder ook hoor, maar zij voelt zich comfortabeler bij meer zekerheid. En iedereen mag natuurlijk ook een andere mening hebben. Of jij je hierdoor laat beïnvloeden dat is aan jou.
Alles wat mij is beloofd is uitgekomen en zelfs nog meer, echt bijzonder. Als dit niet het geval was had ik natuurlijk wel anders gepiept nu 😉 haha.
Follow your guts, voelt altijd goed om op jezelf te vertrouwen.
6 weken Australie wat geweldig!!! Zijn jullie ook in Byron Bay geweest? Dat is een van mijn favoriete plekken in Aussie.

Esther -

Mooi stuk en mooi inzicht heb je!
Hoe is de emdr je bevallen? Het is nog niet zo bekend bij velen dat dit ook toepasbaar is bij een laagzelfbeeld, om er minder spanning bij te ervaren.
Mooi ook hoe je lijkt naar het onderdrukken van de pijn en dat die eist om gevoeld te worden! In de psy noemen ze dat schone pijn en vervuilde pijn. Dat perspectief was voor mij echt een eye opener :o.
Het stukje over reizen is ook erg herkenbaar. Het is precies zoals je schrijft!
Fijn voor je dat je je weg zo hebt gevonden met de tijd! Good luck :)

Chanou -

Lief van je Esther, dank je wel. Ik vond emdr zeker heftig, met name, omdat je (wat veel mensen doen en wat ik ook deed) pijnlijke of onzekere gevoelens vaak wegstopt en een manier vindt om als het ware deksels op al die emoties te houden, want dat voelt juist goed en veilig. Echter als je dan verderop in je leven dingen meemaakt dan werd er bij mij vaak weer op die pijn gedrukt en kon ik me enorm verdrietig en onzeker voelen, terwijl hetgeen wat ik dan meemaakte eigenlijk op zichzelf niet zo’n groot ding was of eigenlijk helemaal niets over mij zei. Snap je wat ik bedoel? Dat zette mij echt aan het denken, ik wilde dat niet meer zo heftig ervaren. Als dingen nooit goed genoeg zijn geheeld of hersteld (zelfbeeld & eigenwaarde) dan blijft die pijn telkens terugkomen en ga je je moeilijk in balans voelen. Dus ik vond het heftig, maar je krijgt er je zelfvertrouwen voor terug. Ik voel me nu zo fijn. Je innerlijke schoonheid eindelijk zien voor wat het is, dat gevoel kende ik eigenlijk niet. Liefs, C

Manja -

Wat fijn dat het zo goed gaat met je! Paar jaar geleden heb ik ook emdr gedaan, werkt echt super, heeft me zo goed geholpen :)

Ben benieuwd naar je Bali verslag!

Chanou -

Thanks Manja, wat goed dat het jou ook heeft geholpen. Bali report komt er binnenkort aan (het is daar geweldig, ben je weleens geweest?)

Reageer ook