HOTSPOTS

Om te onthouden // Culturele Zondag

Zondag 25 maart is het weer zo ver: de Culturele Zondag te Utrecht.

Nu ben ik natuurlijk al trots op ‘mijn’ stad, maar op de Culturele Zondagen wordt Utrecht nog net even unieker. De stad ademt op die dagen nog meer muziek, dans, theater of film. Het gevarieerde kunstprogramma wordt in samenwerking met diverse Utrechtse culturele instellingen georganiseerd. Maar voor 25 maart werkt de organisatie samen met de winkeliers in de binnenstad.

Utrecht heeft de ambitie om Culturele Hoofdstad van Europa te worden in 2018. Tijdens deze Culturele Zondag zal het winkelpubliek vele optredens en voorstellingen zien in de winkels, waarbij in iedere winkel een mooie 2018 actie speelt. Zo zal bijvoorbeeld theatermaker Esteban een persoonlijk verhaal vertellen in de winkel Sissy Boy en zal een aantal zangers van de opera Orfeo ed Euridice aan de Oudegracht hun stemmen laten horen.

Ik hoop dat onder andere deze Culturele Zondagen er voor gaan zorgen dat Utrecht in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn.  Het zal de cultuur een impuls geven, de talenten hun verdiende aandacht geven en het is natuurlijk goed voor de economie van de stad. Naast Utrecht, zullen Maastricht, Eindhoven, Den Haag en Leeuwarden ook eind 2012 hun plannen inleveren. In 2013 wordt het besluit genomen door een internationale en onafhankelijke Europese jury.

Dat is nog ver weg, maar voor nu kunnen wij uitkijken naar zondag 25 maart!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.