HOTSPOTS

Fijn Plekje // Curious Orange (A’dam)

Nieuwe initiatieven in Amsterdam-Noord hebben bij mij als ‘import-Noorderling’ al snel een streepje voor, en deel ik graag met jullie. Veel van mijn favoriete hotspots bevinden zich al in Noord, denk aan: pllek, Noorderlicht, Wilhelmina Dok, Tolhuistuin en EYE. Een nieuwe aanwinst in Noord is Curious Orange, een originele combinatie van een huiselijke juice bar en een brocantewinkel vol unieke interieuraccessoires en cadeau-ideeën.

Curious Orange bevindt zich op de Van Der Pekstraat, op nog geen 5 minuten fietsen van het Buiksloterweg-pontje. In de juice bar worden ter plekke heerlijke verse sapjes gemixt en geperst: sinaasappels met bramen, peer, aardbeien en nog veel meer. Naast deze vitaminebommetjes zijn er ook heerlijke broodjes en diverse zoetigheden verkrijgbaar bij Curious Orange.

Het is mogelijk om de gezonde sapjes e.d. mee te nemen voor onderweg of thuis, maar het is natuurlijk extra leuk om hiervan te genieten in de winkel zelf, omringd door alle mooie spulletjes die voor het grootste deel zelf uit Frankrijk gehaald worden. Bijna alles wat je ziet is te koop, dus vraag maar raak als je een bezoekje brengt aan Curious Orange en geniet van de verhalen achter de mooie spullen. Je kunt hier o.a. terecht voor prachtige tafels, originele stoelen, unieke kastjes, charmante vazen, romantisch servies, kleurrijke lampen, handbeschilderd aardewerk, Oosterse sieraden, noem maar op. Via deze Marktplaats-link kan je alvast rondneuzen en zelfs spullen reserveren voor je naar Noord komt.

De verse sapjes van Curious Orange zijn sinds kort ook – voor de vroege vogels onder ons: al vanaf 7.30 uur – verkrijgbaar bij Coffee Kate, het allerkleinste koffiehuis (een omgebouwde bouwkeet) in Amsterdam. Sinds de geboorte van Coffee Kate (Buiksloterweg, vlakbij de pont) is Curious Orange doordeweeks vanaf 12.15 open. Ik zou zeggen: be curious, and hop on the ferry!

Curious Orange
Van der Pekstraat 40
Amsterdam
Check de openingstijden op de website: www.curiousorange.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.