DAGBOEK

Cursus review // Hoopdance by Hoopsadaisy (+ winactie!)

Hoopsadaisy Review Win 2

Ik hou van nieuwe dingen uitproberen en dat heeft me al eerder bij een cursus klimmen en paaldansen gebracht. Twee supertoffe ervaringen, alleen geen blijvertjes voor mij… Maar je weet wat ze zeggen, driemaal scheepsrecht. En ja hoor, mijn derde impulsieve uitprobeersel got me hooked: hoopdance!

Hoepelen was altijd al een dingetje voor mij, ik was dan ook wel al in het bezit van een zogenaamde fitnesshoepel, maar stiekem wilde ik meer… alleen had ik geen idee hoe! Steeds vaker zag ik op festivals en feestjes meiden de mooiste hoopmoves maken, daar was ik dan totaal door gehypnotiseerd: ik vind het prachtig en wilde dat dolgraag ook kunnen!

Na wat online onderzoek kwam ik bij Hoopsadaisy uit en eind mei deed ik een losse beginnersworkshop bij haar in het Westerpark. Ik was positief verrast door de trucs die we binnen die ene workshop al geleerd hadden; tuurlijk was en ís het nog veel oefenen om de moves soepeler te maken, maar de basis was gelegd! Twee weken later startte ik dan ook met de 6-weekse beginnerscursus, want dit smaakt(e) naar meer.

Hoopsadaisy is het alterego van Sally Hooghiem. Sally is verslaggever en itemregisseur voor diverse Tv-programma’s en als Hoopsadaisy is zij hoopdanser, gekwalificeerd hoopdocent (jawel, daar zijn diploma’s voor) en hoepelmaker. Wat ik zo tof vind is dat Sally haar passie voor hoopdance pas twee jaar geleden ontdekt heeft, als je haar ziet dansen met de hoepel dan zou je namelijk zweren dat ze nooit anders gedaan heeft! Dat vind ik super motiverend, dát en de manier waarop ze les geeft: vol positieve energie, plezier en aanstekelijk enthousiasme! Zien hoepelen, doet hoepelen; klinkt corny, maar is echt waar. En zoals Sally zegt: het is 10% talent en 90% oefenen, oefenen, oefenen. Dat geeft de beginnende hooper hoop! Heerlijk vond ik het om op de maandagen na werk richting Westerpark te gaan en in de buitenlucht op de geweldige playlist van Sally te dansen met een stel toffe meiden! Op een of andere manier, als de muziek aangaat en ik met wat hoopmoves begin, verdwijnt alle stress van die dag als sneeuw voor de zon. Lekker hoor, even dat hoofd uitzetten – niet denken aan alle deadlines op werk, aan de afwas die thuis staat te wachten, aan de radiostilte van een laatste crush, aan alle appjes en mailtjes die jij nog ‘moet’ beantwoorden – hoofd uit en alleen maar voelen en opgaan in de flow! Love it! Happy vibes guaranteed. Owja, bovendien schijnt het dat je met een uurtje hoepelen ook nog eens flink wat calorieën verbrandt en behoorlijk wat van vrijwel al je spiergroepen vraagt (vooral arm en buikspieren in het begin): mooi meegenomen toch!

Hoopsadaisy Review Win 3

Wat je dan zoal leert? Hieronder een kort home-made filmpje, waarin ik thuis wat moves oefen na de eerste drie lessen van Sally. Dit geeft een kleine impressie van de tricks uit de beginnerscursus. In de vervolgcursus staat o.a. schouder hoepelen op het programma, can’t wait!

11818262_890268024373137_1026443163_n

Aan het begin van de cursus heb ik meteen een intermediate hoepel bij Sally besteld, ze maakt alle hoepels zelf en ze gebruikt echt de tofste kleur- en printcombinaties qua tape. Ik ging voor de roze/aqua ‘Safari’: een echte eye-catcher als je het mij vraagt! Wat superhandig is aan de hoepels die Sally maakt is dat je ze kunt opvouwen en daardoor heel makkelijk mee kunt nemen. Ik nam de mijne al mee naar werk, feestjes, het park, naar zee, in de trein en zelfs op reis als handbagage in het vliegtuig! En het allerleukste… Ik mag een hoepel naar keuze weggeven!

Hoopsadaisy Review Win

Wat moet je hiervoor doen?

  1. Laat onder dit artikel een reactie achter waarom jij kans wilt maken en naar welke hoepel jouw voorkeur uitgaat (zie shop)
  2. Volg Hoopsadaisy op Instagram en/of Facebook

Op maandag 3 augustus ontvangt de winnaar een e-mailtje. Houd je inbox dus goed in de gaten!

Neem ook zeker even een kijkje op de website van Hoopsadaisy, daar kun je komende workshops en cursussen in de gaten houden en in de tussentijd vast thuis oefenen met behulp van kick-ass video tutorials!

Liefs Anouk

PS Volg je ons nieuwe Instagram-account @modernehippies al? Aanrader!