Cursus review // Hoopdance by Hoopsadaisy (+ winactie!)

Hoopsadaisy Review Win 2

Ik hou van nieuwe dingen uitproberen en dat heeft me al eerder bij een cursus klimmen en paaldansen gebracht. Twee supertoffe ervaringen, alleen geen blijvertjes voor mij… Maar je weet wat ze zeggen, driemaal scheepsrecht. En ja hoor, mijn derde impulsieve uitprobeersel got me hooked: hoopdance!

Hoepelen was altijd al een dingetje voor mij, ik was dan ook wel al in het bezit van een zogenaamde fitnesshoepel, maar stiekem wilde ik meer… alleen had ik geen idee hoe! Steeds vaker zag ik op festivals en feestjes meiden de mooiste hoopmoves maken, daar was ik dan totaal door gehypnotiseerd: ik vind het prachtig en wilde dat dolgraag ook kunnen!

Na wat online onderzoek kwam ik bij Hoopsadaisy uit en eind mei deed ik een losse beginnersworkshop bij haar in het Westerpark. Ik was positief verrast door de trucs die we binnen die ene workshop al geleerd hadden; tuurlijk was en ís het nog veel oefenen om de moves soepeler te maken, maar de basis was gelegd! Twee weken later startte ik dan ook met de 6-weekse beginnerscursus, want dit smaakt(e) naar meer.

Hoopsadaisy is het alterego van Sally Hooghiem. Sally is verslaggever en itemregisseur voor diverse Tv-programma’s en als Hoopsadaisy is zij hoopdanser, gekwalificeerd hoopdocent (jawel, daar zijn diploma’s voor) en hoepelmaker. Wat ik zo tof vind is dat Sally haar passie voor hoopdance pas twee jaar geleden ontdekt heeft, als je haar ziet dansen met de hoepel dan zou je namelijk zweren dat ze nooit anders gedaan heeft! Dat vind ik super motiverend, dát en de manier waarop ze les geeft: vol positieve energie, plezier en aanstekelijk enthousiasme! Zien hoepelen, doet hoepelen; klinkt corny, maar is echt waar. En zoals Sally zegt: het is 10% talent en 90% oefenen, oefenen, oefenen. Dat geeft de beginnende hooper hoop! Heerlijk vond ik het om op de maandagen na werk richting Westerpark te gaan en in de buitenlucht op de geweldige playlist van Sally te dansen met een stel toffe meiden! Op een of andere manier, als de muziek aangaat en ik met wat hoopmoves begin, verdwijnt alle stress van die dag als sneeuw voor de zon. Lekker hoor, even dat hoofd uitzetten – niet denken aan alle deadlines op werk, aan de afwas die thuis staat te wachten, aan de radiostilte van een laatste crush, aan alle appjes en mailtjes die jij nog ‘moet’ beantwoorden – hoofd uit en alleen maar voelen en opgaan in de flow! Love it! Happy vibes guaranteed. Owja, bovendien schijnt het dat je met een uurtje hoepelen ook nog eens flink wat calorieën verbrandt en behoorlijk wat van vrijwel al je spiergroepen vraagt (vooral arm en buikspieren in het begin): mooi meegenomen toch!

Hoopsadaisy Review Win 3

Wat je dan zoal leert? Hieronder een kort home-made filmpje, waarin ik thuis wat moves oefen na de eerste drie lessen van Sally. Dit geeft een kleine impressie van de tricks uit de beginnerscursus. In de vervolgcursus staat o.a. schouder hoepelen op het programma, can’t wait!

11818262_890268024373137_1026443163_n

Aan het begin van de cursus heb ik meteen een intermediate hoepel bij Sally besteld, ze maakt alle hoepels zelf en ze gebruikt echt de tofste kleur- en printcombinaties qua tape. Ik ging voor de roze/aqua ‘Safari’: een echte eye-catcher als je het mij vraagt! Wat superhandig is aan de hoepels die Sally maakt is dat je ze kunt opvouwen en daardoor heel makkelijk mee kunt nemen. Ik nam de mijne al mee naar werk, feestjes, het park, naar zee, in de trein en zelfs op reis als handbagage in het vliegtuig! En het allerleukste… Ik mag een hoepel naar keuze weggeven!

Hoopsadaisy Review Win

Wat moet je hiervoor doen?

  1. Laat onder dit artikel een reactie achter waarom jij kans wilt maken en naar welke hoepel jouw voorkeur uitgaat (zie shop)
  2. Volg Hoopsadaisy op Instagram en/of Facebook

Op maandag 3 augustus ontvangt de winnaar een e-mailtje. Houd je inbox dus goed in de gaten!

Neem ook zeker even een kijkje op de website van Hoopsadaisy, daar kun je komende workshops en cursussen in de gaten houden en in de tussentijd vast thuis oefenen met behulp van kick-ass video tutorials!

Liefs Anouk

PS Volg je ons nieuwe Instagram-account @modernehippies al? Aanrader!

28 reacties

Ilse -

Leuk Anouk. Bedankt! Hoe krijgen we de 10% korting?

Groet, Ilse

Zoë -

Door “Moderne Hippies” te vermelden bij je bestelling!

Anouk -

Hey meiden, dank voor de lieve, leuke en enthousiaste reacties!! Ook namens Sally! De winnaar heeft inmiddels een mailtje ontvangen en de rest mogen we blij maken met 10% korting bij het bestellen van een hoepel 😀 hoop jullie allemaal al hoop-dansend een keer tegen te komen in het park! Liefs, Anouk

Nienke -

Leuk, ik doe mee. Ik zou voor de beginnershoepel Daze gaan.

Sharon -

Oh wat heb ik ‘vroeger’ veel gehoepeld en wat lijkt het me leuk om dat weer te gaan doen! En wat staan er prachtige hoepels in de shop van Hoopsadaisy! Vooral de Ribbon: mooie design en vrolijke kleurtjes :). Die zou ik zeker meenemen naar een park of het strand om lekker te gaan oefenen!

Jamie -

Als de zon ooit weer gaat schijnen, dan wil ik hoepelen in het park/op het strand/in de tuin/overal! Lijkt me leuk!

Barbara -

Hi Anouk,

Je inspireerde me al door je foto’s van hoepen. Leuke blog… en ook ik blijf altijd gefascineerd kijken naar hoopdancers buiten op straat. Dus ik als wanna be volg graag jouw weg. Heb al op de knop ‘houd me op de hoogte van cursusdagen’ van Hoopdaisy gedrukt :). Omdat ik nu zoveel thuis ben door de kids en omdat de borstvoeding me nog niet echt heel veel actieradius geeft om te klimmen of andere vormen van ontspanning en ‘me-time’, maak ik graag kans op de hoelahoep ‘sisters’ maat 95 intermediate. Een toepasselijke naam want ik heb mijn zus een hoelahoep beloofd voor haar verjaardag vorige maand. Was echter nog in dubio welke hoep ik zou kopen. Als hij bevalt, koop ik een zelfde voor haar! Met onze lievelingskleur: turqioise. Kom ik een keer met je samen in het park hoopdancen. Xxx Barbara

marijksels -

Ohw wat leuk, herinnert me aan voeger…sweet memories! Lijkt me ontzettend leuk om mee te beginnen, dus mocht ik winnen dan toch graag een beginnershoepel en de Rainbow vind ik het mooist ( 95cm)!

Amalla -

Ik zou heel graag een hoepel willen winnen omdat de hoepel die ik heb niet helemaal “levend” meer is. Het is er zo een die je in meerdere stukken aan elkaar kan klikken en hij heeft me de basics geleerd, maar voor een echt dansje waarbij de overgang ook goed gaat is hij voor mij niet heel goed.
Hoepelen leert mij echt in mijn eigen lichaam terug te komen en tot rust te komen, dan ben ik echt even alles kwijt.
Wat een vrolijke insta heeft ze ook, ik volg d’r.
Ik zou heel blij zijn met de intermediate Bells 95.

Sharon Bollebakker -

Allereerst mijn complimenten voor het mooie artikel! Ik hoepel al een tijdje en wordt er heel erg blij van dat steeds meer mensen met deze geweldige hobby/sport beoefenen! Met dit soort media-aandacht wordt het steeds bekender, dus dankjewel daarvoor!

Zelf heb ik ook een Flowworkshop bij Sally gevolgd, wat ik echt super leuk vond! Ook ben ik vaker bij spinjams geweest wat ook altijd super leuk is en waar je veel van andere kan leren.

Ook ik wil graag kans maken op een nieuwe hoepel :)
ik wil dan graag een polypro hoepel van 90 cm. zonder griptape. Ik heb er al zo èèn, maar wil heel graag een stapje verder met het hoepelen door met twee hoepels te oefenen. Ik hou van alle kleuren, als het maar vrolijk en opvallend is :)

Ik wil jou heel veel plezier, vrolijkheid en liefde wensen met deze geweldige hobby en heel veel succes met het oefenen. Wie weet zie ik je bij een volgende spinjam of workshop!!!

Liefs, Sharon

Debby -

Ohh wat super leuk! Ik volgde haar al lang op Facebook en heb haar op IG toegevoegd! Lijkt me een te gekke aanvulling op mijn poi, daar ben ik zelf sinds een jaar mee bezig. Ben gek op dit soort tijdsverdrijf! Ik vind de safari beginnershoepel echt <333

Ivana -

Hai Anouk, wat een leuk artikel, de arm move die je doet in
je home-made filmpje is erg graag, dat wil ik ook graag leren! :)

Ik hou van hoelahoepen!; <3 😀 Ik hoop voor de lol
en het is stiekem ook nog een super goeie work out!

Je hoop is een soort buddy en de beste dans partner die je ooit heb gehad 😉
Het reageert namelijk op iedere beweging die je maakt (goed of slecht!)
en je hoeft niet bang te zijn dat het op je tenen gaat staan ;P
Maakt je aan het lachen & parties with you like a rock star!

Super toffe naam Hoopsadaisy! Het is bijna lastig om een keuze te
maken tussen al die vrolijke hoops!
Van de 'Rainbow' hoop word ik helemaal blij! 😀
Het liefst hoop ik buiten met je blote voeten in het gras,
dus ik zou deze mooie hoop graag meenemen op vakantie!

linsey -

Zelf al een basishoepel in elkaar geknutseld, erg leuk maar ben toe aan iets meer uitdaging! Trucjes leren lijkt me super leuk, maar iets te zwaar met de basishoepel. De YouTube filmpjes van Hoopsadaisy staan natuurlijk bij mijn favorieten!

Ik zou graag een intermediate hoepel van 90 cm, safari, willen winnen!! Super vet

Cheyenne -

Super leuke winactie! De dingen die hoopsadaisy op instagram post zorgen ervoor dat ik ook graag meer trucjes wil leren! En dan het liefst met de intermediate glaze!

Karin -

Super leuke winactie!!!
Het hoepelen trekt me al een tijdje, maar durf er steeds niet med te beginnen. Misschien dat een gratis hoepel me over de streep trekt!!!!
Ik ga dan voor de intermediate glaze 95 cm

Liefs Karin

Liselore -

Oh wow, wat leuk. Ik wil ECHT zo’n cursus bij Hoopsadaisy volgen! En doe mij in the mean time maar zo’n beginnershoepel in Babe (aptly named 😛 ).

Daniëlle -

Super leuk artikel en helemaal mee eens! Ik heb zelf sinds kort een nieuwe bff; m’n fitness-hoepel! Instant happiness als ik weer door m’n huiskamer aan het zwieren ben. Maar wat me nog toffer lijkt is zo’n kleurrijke Rainbow hoepel van Sally, to take my skills outside of the house and spread the joy with others! Yes please!

Laura -

Hoi Anouk 😀 Wat een mooi artikel! Ik ben net begonnen met hoopen ,nadat ik al 2 jaar met poi bezig ben. Nooit leuk gevonden tot het lichtje ineens begon te branden 😛 Nu wil ik heel graag een eigen hoop zodat ik verder kan oefenen , maar zit het financieel erg tegen :( Hopen dat ik win dus! Als ik win zou ik heel graag de polar hoop krijgen (OMG THE PENQUINS :O )

love <3

Wendy Foncke -

De laatste tijd zit mijn hoofd over vol. Ik heb eerder al gehoepeld alleen beschik ik niet over een goede hoepel. Het lijkt met heerlijk om even mijn zorgen weg te hoepelen waar en wanneer ik dat wil met een supermooie hoepel van hoopsadaisy. Lekker met de flow mee gaan en leren overgeven aan de gangen van de hoepel en daarmee ook het leven.
Ik hoop dat ik de gelukkige mag zijn, maar wens iedereen dit plezier!

Myrthe -

Oeh….geweldig! Ben de hipe al een tijdje aan het volgen en lijkt me super om ook een keer te doen! Inmiddels een standaard hoepel aangeschaft, maar die is natuurlijk voor kinderheupen gemaakt …. De morning-hoop lijkt me geweldig om m’n hoopdanceskills mee te oefenen!

Eva Nouhet -

Graag wil ik kans maken op een beginners hoepel. Omdat deze helpt bij het leren van nieuwe truckjes en ik nog lang niet genoeg heb gehoepeld.
Ik volg hoopsadaisy op Facebook en instagram

Kim -

Ah hoepelen is zo leuk! Ik werd er als kind ook helemaal blij van. Het geeft zo’n heerlijk gevoel van vrijheid. Love it!

Tof dat je nu iets hebt gevonden dat helemaal jouw ding is. Ik zou het ook graag weer eens proberen al is het alleen al omdat ze zeggen dat je buik er flink wat strakker van wordt ( I need that ;).

Ik zou graag de beginnershoepel in maat s willen winnen en volg ze op Facebook.

Fijne dag!

Sammy -

Fijn review, je hoepeltechnieken zien er al super uit!
Leuke winactie! Ik doe heeeeel graag mee aan de winactie want ik wil al een tijdje een hoepel maar door een zware operatie kocht ik er iedere keer toch geen één… Nu ben ik weer helemaal goed op been dus wil ik zeker gaan hoepelen! Ik zou graag de ‘Morning’ willen winnen want die heeft zulke gave kleuren
Nou… Fingers crossed dan maar! ✌✌

Sammy -

Oeps, ik dacht dat ik de maat had genoemd.. Niet dus! Ik zou dus graag de ‘Morning’ in 95 cm willen hebben!

Liefs!

Ilse -

Hoi Anouk,

Graag zou ik de hoepel willen winnen van 95 cm welke kleuren maakt me niet uit. Zie zien er allemaal tof uit in de shop.
Op Edelwise aan Zee Festival (foto als comment op fb geplaatst) kon ik niet weggaan bij de hoepels zo leuk vind ik dat. En ik kan het al best goed. Ik denk door vroeger. Maar ik zou graag extra trucjes leren en dat op andere festivals en op andere momenten kunnen laten zien en oefenen.
Daarom zou ik graag de hoepel winnen :-). Groet, Ilse

Willy -

Graag de intermediate hoepel rainbow:)

Willy -

Ik wil deze hoepel graag winnen voor een vriendin van mij die het erg zwaar heeft gehad met het overlijden van haar moeder. Door haar depressies kan ze voorlopig niet werken, waardoor ze vooral thuis zit in een sociaal isolement. Haar enige hobby is hoepelen en omdat dit een van de weinige dingen is waar ze vrolijk van wordt, gun ik haar deze hoepel van harte! Hopelijk gaat ze daardoor meer haar passie volgen.

Reageer ook