DAGBOEK

De Get-To-Know-Me Tag

Sinds het nieuwe jaar is ingegaan heb ik besloten “persoonlijker” te worden op Moderne Hippies, er officieel een persoonlijke blog van te maken en heb ik weer het systeem aan de praat gekregen zodat jullie altijd kunnen reageren op de artikelen op deze site. We zijn nu bijna twee maanden verder en tot op heden heb ik alleen maar positieve, lieve en leuke reacties gekregen op deze ontwikkelingen. Super bedankt daarvoor! Dat doet me heel erg goed en geeft me waanzinnig veel energie.

Om jullie iets meer inzicht te geven in wie ik eigenlijk ben, heb ik een nieuwe tag (ik wist tot vorig jaar ook nog niet wat dat was) ingevuld om me beter te leren kennen: de Get-To-Know-Me Tag! Het doet me een beetje denken aan vragen uit een vriendenboekje van vroeger, waar ik toevallig van de week nog over schreef. Ik voel me er een beetje te oud voor, maar it’s all for the bonding ya know. 😉 Het zijn eigenlijk totaal onzinnige weetjes, maar zo hebben jullie een nog beter beeld bij de dagelijkse “normale” artikelen die jullie van mij te lezen krijgen 😉

Geboortejaar?
1987, yeah! Ik was als kind een lekker propje en had blond gekruld haar (zou je niet zeggen, hè?). In Italië werd ik daarom “Cherubini” genoemd, dat betekent “baby engeltje”. Je weet wel, van dit beroemde schilderij.

Kleine Marte Pindakaas

Hoe lang ben je?
Ik ben 1.73 meter.

Waar dacht je aan toen je vandaag wakker werd?
Ik werd wakker met het gevoel dat ik de juiste beslissingen heb gemaakt en het leven, de veranderingen die gaande zijn en de tegenslagen die ik afgelopen maanden heb gehad op een of andere manier allemaal lijken te kloppen. Lekker filosofisch hè? Zo word ik heus niet iedere ochtend wakker hoor.

Waar ben je op dit moment?
Momenteel ben ik in ons tijdelijke huisje in Ko Phangan, Thailand.

Beschrijf jezelf kort, maar krachtig:
Realistische dromer die het liefst haar hart achterna gaat en haar dromen volgt. (En het gelukkigste wordt als ze het anderen ook ziet doen.)

Guy/Girlcrush:
Hmmm… Ik heb stiekem wel een beetje een girlcrush op Selena Gomez. (Had je een superinspirerende zweverige hippie verwacht? Seurry.) Ik vind haar heel mooi, haar muziek absoluut verschrikkelijk, maar haar manier waarop ze de jongere generatie in zichzelf laat geloven (in zichzelf zijn en van zichzelf leren houden) vind ik heel inspirerend en enorm goed.

Wat zou je op dit moment graag willen?
Dat ik weer compleet normaal kan lopen, omdat ik dit weekend door m’n enkel ben gegaan. Op dat soort momenten besef ik altijd hoe fijn het is om normaal gesproken 100 % gezond te zijn en hoe dankbaar ik daarvoor zou moeten zijn.

Wat is je doel in het leven?
Met complete levenslust altijd volop van het leven te blijven genieten. Het liefst zo gezond mogelijk, met alle lieve mensen om heen, en niet vergeten daar dankbaar voor te zijn. Ik wil het liefst m’n leven indelen zoals ik dat zelf het liefste zou doen en kan bedenken (locatie onafhankelijk, m’n eigen baas zijn en m’n eigen tijd kunnen indelen) en daarbij altijd luisterend naar m’n hart, instinct en gevoel. Het liefste geef ik andere mensen graag mee dit ook te doen, want ik geloof er heilig in dat je dan een pad zal bewandelen dat goed bij jou past, je uitoefent wat je het beste kunt en je anderen ook het gelukkigste maakt.

Waar ben je bang voor?
Zwemmen in de open oceaan, haaien, horrorfilms, alleen in een groot huis zijn en dat er een slang in de WC-pot verschijnt terwijl ik aan het plassen ben (in Thailand GEBEURT DAT JA).

Heb je je rijbewijs?
Yes, ik heb zelfs een rijbewijs dat nog op een papiertje staat (zo oud ben ik al, whaaa!).

Nagellak of lippenstift?
Oei, ik zou bijna zeggen: geen van beide. Maar ik vind het in de zomer heel leuk om een vrolijk kleurtje op m’n nagels te lakken en zal me deze zomer onder meer bezig gaan houden met natuurlijke alternatieven.

Wat is je favoriete seizoen van het jaar?
De lente vind ik heerlijk. Als we geluk hebben, kunnen de maanden april en mei soms zo ontzettend prachtig zijn. De eerste weken dat alle meiden rokjes en jurkjes aanhebben en ik weer allerlei inspirerende moderne hippies zie flaneren op straat: I love it. Festivals pakken, picknicken in het park, zwemmen bij Café de Ceuvel. Iedereen is vrolijker en liever voor zichzelf, leeft buiten en is in om spontane dingen te ondernemen. Het hele leven staat in bloei; dat zie je, dat voel je. Ik prefereer de levensstijl die we hebben bij lekker weer en daarom houd ik er ook zo van om – delen van – de winter te (kunnen) ontvluchten.

Ben je een healthy-freak?
Ehh, ja en nee. Begin 2014 besloot ik me te gaan verdiepen in gezond eten en vorig jaar heb ik daarom periodes meegemaakt waarin ik heel erg gezond at en bijvoorbeeld een maand geen alcohol dronk. Sindsdien heb ik gemerkt hoeveel energie ik krijg als ik goed let op wat ik eet – gecombineerd met geregeld sporten – en in die periodes voel ik me heel erg fijn. Maar over het algemeen is m’n ontbijt en lunch redelijk gezond, en komt het bij het avondeten vaker aan op wat meer comfort food. M’n voorkeur gaat daarbij wel altijd uit naar vegetarische gerechten en sinds vorig jaar ook vegan.

Wat voor kleur haar en lengte heb je?
Ik heb donkerbruin haar met een slag. Ik heb het nog nooit geverfd omdat ik heel blij ben met m’n haarkleur en het nooit zou willen verpesten. M’n haar komt nu ongeveer tot m’n elleboog, wat voor mijn doen ENORM lang is. Ik probeer, oprecht, samen met mijn kapper mijn haar langer en langer te krijgen. Het wilde nooit langer groeien dan m’n schouderbladen, dus dat is ons goed gelukt 😉 Voorlopig mag ik van een heleboel mensen, inclusief mezelf, het nooit meer kort knippen.

Marte - Freelance op het strand

Welk kleding/of make-up item wil je op dit moment heel graag?
Ik wil heel graag een bikini (en nog wel tig jurkjes en tof festivalmateriaal) van Free People en Planet Blue. Eigenlijk heb ik ook weer eens een nieuw stel laarzen nodig voor het nieuwe festivalseizoen, maar ik haat het om schoenen te passen en te kopen (very ungirly, ik weet het).

Heb je tattoos?
NOG niet. Ik zit er inmiddels al heel lang over na te denken en 2015 zou zomaar het jaar kunnen zijn dat ik het ga doen…

Heb je piercings?
Behalve de gaatjes in m’n oren? Nee. Saaie moderne hippie ben ik eigenlijk hè? Altijd als ik toffe chicks met een gaatje in hun neus zie denk ik: ja, dat lijkt me zo cool! Inmiddels voel ik me er alleen iets te oud voor, vrees ik.

Draag je een bril?
Nope. M’n ogen werken nog uitstekend. Komt vast door al die wortel-juices ;).

Wat is jouw perfecte pizza?
De meest simpele variant: Pizza Margherita. Maar dan wel met echte Italiaanse tomatensaus en mozzarella, een heel dunne, knapperige bodem, waarbij alle ingrediënten alweer naar beneden vallen zodra je een stuk oppakt. Het liefst vlieg ik ervoor naar Napels, want daar heb ik de lekkerste pizza ooit op. (Yes, it’s true what they say!)

Favoriete eten/drinken?
M’n favoriete drankje (naast juices en smoothies, want ondanks de health benefits vind ik die vaak gewoon extreem lekker) is de Zuid-Afrikaanse koffielikeur Amarula. In 2010 woonde en studeerde ik in Zuid-Afrika en daar leerde ik dit drankje to the bone kennen. Vanwege de herinnering en de heerlijke smaak is het echt een traktatie als ik dat aan het drinken ben. Verder drink ik eigenlijk alleen maar water, in de winter thee, en kan ik erg genieten van (zware) rode wijn.
M’n favoriete eten blijft Italiaans. Hoe standaard, maar hoe lekker. Simpel, puur, heerlijk. Ik ging heel mijn jeugd altijd op vakantie naar Italië en zag het op een gegeven moment als m’n tweede moederland. Het liefste ga ik er ieder jaar weer naartoe om simpelweg te genieten van de Italiaanse keuken, de taal, de stijl en de mooie mensen.

Wat is je favoriete parfum?
Dat is jarenlang een redelijk onbekend geurtje geweest: Feminine van Dolce & Gabbana. Toen dat geurtje uit de markt ging, heb ik jaren gezocht naar een nieuwe parfum dat “echt bij mij” past. Dat werd de Sexy Amber van Michael Kors (sexy naam, hè?). Beide parfums zijn redelijk kruidig. Dit klopt ook wel, want ik ben echt een “kruidenmeisje” en heb daar een zwak voor.

Ik ben geen meisje dat een winter- of zomerparfum heeft: een geurtje zou ik het liefste het hele jaar door willen dragen, omdat ‘ie “mij” is! Helaas heeft parfum alleen vaak ook niet zo’n goed verhaal: een van m’n voornemens is om me te gaan verdiepen in natuurlijke parfums, die niet op dieren zijn getest.

Wat is het laatste wat je kocht?
Ik schaam me dood: een selfiestick!

Wat deed je vanochtend om 08:00 uur?
Toen lag ik nog lekker te slapen. Ik ben geen ochtendmens.

Favoriete ijsje?
Oeii, moeilijk. Ik kan echt tonnen ijs op bij Shockolat Maggi in Milaan, waar Jasmijn, mijn beste vriendinnetje, een tijdje heeft gewerkt. Maar als we het over Nederland hebben: Ik vind het ijs van Van der Linde in Amsterdam heerlijk: hier haal je softijs met een twist. Allebei pure ambacht! Jasmijn heeft me hier overigens (ook) geïntroduceerd toen we allebei nog maar net in Amsterdam woonde (inmiddels zo’n 7 jaar geleden) – Jasmijn weet alles af van eten en is een ster in comfort food. Onder andere door haar blijft m’n gezondheidslevel goed in balans met heerlijke gesuikerde koeken, taarten en… ijs ;). Ze brengt me naar de meest yummy hotspots.

Ben je een hevige slaper, of sta je altijd vroeg op?
Ik vind slapen HEERLIJK. Ik ben oprecht een stuk productiever als je mij veel en lang laat slapen. Het liefste werk ik ’s avonds en ’s nachts, dus dan kan je me vervolgens beter niet wakker maken voor 09.00 uur ’s morgens. Soms heb ik periodes dat ik een paar weken om 06.00 u moet opstaan; het lukt me uiteindelijk prima, ben niet per se chagrijnig (maar praat nou ook niet enorm veel), maar het kan me op de lange termijn opbreken, waardoor ik bijvoorbeeld sneller ziek word.

Wat zijn je plannen voor 2015?
Ik heb flink veel leuke en creatieve plannen voor Moderne Hippies. Online zal een hele hoop gaan veranderen, waar jullie deze maanden ook al wat van hebben kunnen zien. Verder hoop ik op nog meer leuke freelance klussen, zodat ik 100 % kan blijven doen waar ik gelukkig van word. Ook ben ik bezig met een spannend, nieuw project waar ik jullie over enkele maanden hopelijk meer over kan vertellen.

Met hoeveel kussens slaap jij?
Eén! Voor de sier liggen er overigens twee per persoon (en in totaal dus vier) op ons fijne bed in Amsterdam (wat mis ik die nu opeens; Thaise bedden zijn HARD as hell). Ik wil vooral niet te hoog liggen, en als een kussen me niet bevalt, slaap ik liever zonder. Dat vond ik als kind zelfs lekkerder slapen.

Ben je een ochtend- of avondpersoon?
Dat mag onderhand wat duidelijk zijn: avond! Al dan niet: nacht! Ik leef enorm op ’s avonds; ga het liefste sporten of dansen, om daarna nog creatieve uren in te gaan om te schrijven, te bloggen of aan andere projecten te werken.

Ben je geordend of rommelig?
Hmm… Ik wil zeggen geordenend, maar als ik het m’n vriendje zou vragen, denk ik dat hij “rommelig” zou zeggen. Ik ben vooral van het schoonmaken, maar niet van het opruimen. M’n kledingkast is vaak een hoop ellende die ik eens in de zoveel tijd weer moet opruimen omdat het dan in m’n hoofd toch ook weer rustiger word. Ik heb inmiddels wel de leeftijd bereikt dat ik iedere week even het huis opruim en schoonmaak, maar open de laatjes en kastjes maar niet 😉

PS M’n vriendje zei: “Je bent over het algemeen wel geordenend, vooral wat werk betreft of dingen die je doet. Je hebt qua spullen twee rommelkamers: de keuken en míjn werkkamer.” Haha. Sorry schat.

Wat wil je op dit moment graag zien?
Helemaal niets. Ik mis de TV totáál niet!

Ah, na alle nieuwsberichten wil ik wel heel graag alle films kijken die genomineerd waren voor de Oscars dit jaar. Boyhood staat al heel lang op het lijstje!

Wat verwacht je in 10 jaar te hebben bereikt?
Ik hoop dat ik van m’n passie kan blijven leven en dit mijn werk kan blijven noemen. Over 10 jaar ben ik al 37 (wauw, wat klinkt dat oud…). Dan hoop ik dat mijn nieuwe project – waar ik as we speak mee bezig ben – succesvol is geworden, boeken te hebben uitgebracht, coaching en workshops te kunnen geven en publiekelijk spreker te zijn. Ik wil echt iets bijdragen aan de wereld, zodat we daar allemaal iets beter van worden en op die manier mijn ‘stempel’ achterlaten. Ik wil in ieder geval bereikt hebben met waar ik me op dat moment goed bij voel en dat ik nog altijd de persoon ben die dichtbij haarzelf staat. Wellicht ben ik tegen die tijd wel moeder en dan hoop ik een hele toffe hippie mama te zijn (nog steeds in m’n hippiejurkjes, natuurlijk, en misschien toch wel die tattoo).

Wie mis je op dit moment?
M’n familie, m’n schoonfamilie en m’n beste vrienden. Ondanks dat ik er zelf (graag) voor kies de winter te ontvluchten om in het buitenland te werken, ben ik heel dankbaar voor alle lieve mensen die ik in Nederland om me heen heb.

Vriendinnetjes
Met m’n beste vriendinnetjes in Hamburg!

Wat is jouw favoriete lichaamsdeel van jezelf?
M’n haar (is dat een lichaamsdeel?), m’n lippen (thanks pap) en m’n bootie (thanks mam). Haha, awkward.

Ben je verlegen?
In principe zeg ik nee. Toen ik kind was overigens wel (heel erg)! Toen ik een jaar of 8 was leerde ik een spontaan en open meisje op vakantie kennen, dat vond ik zo cool dat ik bedacht dat ik ook zo wilde zijn. Sindsdien leerde ik steeds beter hoe ik makkelijk met iemand een praatje kon maken. Dit gaat overigens wel gepaard met wie ik tegenover me heb zitten; ik ben heel gevoelig voor de vibe van iemand anders. Je moet mij ook heel lang kennen om me écht te kennen en ik ben wel een type dat eerst (best lang) de kat uit de boom kijkt voordat ik een ander vertrouw. De mensen die me echt goed kennen en die ik vertrouw kan ik op twee handen tellen.

Heb je een accent?
Ehm, ik vrees van wel. Toen ik tijdens een etentje aan het praten was, maakte m’n broer me belachelijk om m’n Gooische R. Ik kom niet uit het Gooi, maar uit Bodegraven. Bodegraven ligt naast Reeuwijk en redelijk dichtbij Leiden, dus daar zal het vast ergens door komen. Ookal gaf m’n familie het de schuld aan het feit dat ik al zo lang in Amsterdam woon – wat ik niet helemaal begreep. Ik hoop (en denk) altijd dat ik redelijk ABN spreek, trouwens. Guess not.

Zussen/broers, hoe oud?
Een oudere zus en broer. Ik ben de jongste van 3 dus! Altijd degene die in het midden van de achterbank zat (en zit), altijd degene die gepest wordt (zie hierboven) ;)!

Hoe ziet jouw dagelijkse leven eruit?
Tot eind 2014 heb ik gewerkt als eventorganisator, dit deed ik – zoals sommige van jullie weten – onder meer voor Moderne Hippies. Hier heb ik heel veel van geleerd: ik vond het zo bijzonder dat één persoon zo veel mensen bij elkaar kon brengen. Daar heb ik heel veel van geleerd, in hele positieve zin! Helaas werd ik er niet 100 % gelukkig van (al sluit ik niet uit dat ik nooit meer een evenement organiseer overigens). Momenteel bevind ik me dus eigenlijk in een carrièreswitch en nieuwe “zoektocht”, waarin ik nieuwe en spannende beslissingen aan het maken ben voor de toekomst. Daar houd ik me hier in Thailand heel erg mee bezig en zal ik jullie binnenkort meer over kunnen vertellen!

Mensen verwachten het niet, maar Moderne Hippies neemt (heel) veel tijd in beslag. Ook in Thailand werk ik er veel aan. Sommige artikelen schrijf ik redelijk snel, maar voor de meeste werk ik vaak een halve of hele dag. In het weekend probeer ik ook vrij te nemen, net als “iedereen”, en daarmee dus ook een redelijk normaal werkritme aan te nemen, maar het komt vaak genoeg voor dat ik op zaterdagavond weer aan het schrijven ben of op zondag alweer een artikel aan het klaarzetten ben voor later die week. Ik vind het namelijk ook allemaal heel erg LEUK. Dit is een type leven dat ik ambieer: het liefste oefen ik werk uit wat niet aanvoelt als werk en ben ik daardoor in zekere zin ook mentaal ‘vrij’. Bepaalde dromen die ik jaren geleden had zijn inmiddels uitgekomen en dit is er daar zeker één van.

Marte aan de kokos

Pff, WAUW, wat een boekwerk! Dat waren alle vragen… Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit te lezen en me misschien weer wat beter hebben leren kennen.

Ik wil binnenkort misschien een persoonlijke Q&A doen! Als je daar vragen voor hebt kan je die hieronder achterlaten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.