DAGBOEK

Vakantiefoto van Vroeger Tag

Doordat ik wat persoonlijkheid aan m’n website toe wil voegen, besloot ik vanaf begin dit jaar iedere maand een tag in te vullen: een vragenlijstje om jullie meer te laten zien wie ik nou eigenlijk ben. Het leest makkelijk en toch werkt het verdiepend omdat jullie me misschien iets beter begrijpen. Een paar weken geleden vroeg ik op Twitter wie er nog een leuke tag wist, en Linda tipte mij de “Vakantiefoto van Vroeger” Tag in te vullen. Een tag die oorspronkelijk is verzonnen door Saskia van KidsEropUit. Die vond ik leuk! Het gaat over reizen en vroeger en je hebt gelijk een legitieme reden om weer eens in de oude dozen te duiken. Het zal jullie weer een inkijkje geven in waar ik vandaan kom, wie ik ben, wat mij gevormd heeft en hoe ik er als peuter uitzag (aaaaah!).

Ten eerste: toen ik alle fotoalbums doornam, had ik constant onderstaand nummer van Kinderen voor Kinderen in m’n hoofd. Om het plaatje compleet te maken, zou je ‘m eigenlijk even aan moeten zetten.

Overigens had ik altijd WEL zin. En ik wilde juist helemaal niet thuisblijven!

Wat was jouw eerste vakantie?

Stiekem was dat de plek waar ik nog altijd zo verliefd op ben: Toscane, Italië. Mijn moeder was toen zwanger van mij en ik denk stiekem dat ik daardoor nog altijd het gevoel heb dat Italië mijn tweede moederland is. Toen ik een halfjaartje oud was, gingen we op vakantie naar de Drôme in Frankrijk. Mijn ouders waren echte kampeerders en waren befaamd fan van de prachtige De Waard tenten. Kort na Frankrijk waren ze definitief om: ze wilden weer naar Italië. Dan maar een iets langere en vermoeiende rit in de auto: 15 jaar kamperen in Italië volgde…

Vakantiefoto van Vroeger Tag 1

Vakantiefoto van Vroeger Tag 4

Vakantiefoto van Vroeger Tag 7

Aan welke vakantie van vroeger heb je de beste herinneringen?

Eigenlijk aan alle vakanties in Italië. Als ik m’n portie Italië niet heb gehad ‘mist’ er inmiddels ook echt iets. Ik zou het ook geen enkel probleem vinden om volgend jaar weer eens 4 weken te kamperen in dit heerlijke land, in plaats van een lange backpack trip te maken in Azië.

Ik kwam er als baby en groeide er iedere zomer iets meer op. M’n ouders waren een van de eerste Nederlanders die de camping Norcenni Girasole Club hadden ontdekt; toen nog een zeer kleine camping op een prachtige wijngaard in Toscane. Dit is nu één van de grootste campings van Europa geworden; als je er komt heb je het gevoel dat je in Klein-Nederland bent. Dit is jammer, maar natuurlijk extra leuk voor de eigenaren – die we dan ook nog steeds kennen. Mijn vader is er afgelopen juni naartoe gegaan om eens te gaan eten; ze kenden hem nog steeds en hebben uren zitten (bij)kletsen. Hij werd behandeld als VIP-gast. Hoe leuk is dat?

Vakantiefoto van Vroeger Tag 2

Vakantiefoto van Vroeger Tag 6

Vakantiefoto van Vroeger Tag 8

Aan welke vakantie had je vroeger de minst goede herinneringen?

Ik heb hier hard over na moeten denken, maar ik heb eigenlijk geen vakantie van vroeger met de minst goede herinneringen. Ik weet dat we ooit een nachtje in Overijssel gingen slapen; in the middle of nowhere in Nederland. Het was er koud en heel erg donker (en daar was ik bang voor). Ze hadden er ook geen normale elektriciteit en dus geen lampen. Ik sliep er bijzonder slecht en vond het dood- en doodeng. Dat kan ik me nog wel herinneringen, maar gelukkig was het maar van korte duur.

Wat is jouw favoriete vakantiefoto van vroeger?

Ik was als baby echt een klein vetzakje met veel blonde krullen. Op onderstaande foto, een van mijn favorieten, zie je dit ook goed. En volgens mijn directe omgeving kan ik nog steeds zo kijken…

Vakantiefoto van Vroeger Tag 5

Hihi!

Vakantiefoto van Vroeger Tag 10

Maar deze foto vind ik ook hi-la-risch. Dit was m’n eerste “vriendje”. Hij heette Michael en was Duits. Onze favoriete bezigheid was over en weer brabbelen, terwijl we aan het badmintonnen waren.

Hoe was jouw eerste vakantie zonder ouders?

Canet-Plage met twee van m’n beste vriendinnetjes. Het was de eerste vakantie zonder ouders. Voor de eerste keer weg, maar nog niet helemaal op zo’n plek waar je compleet los kan gaan. We moesten vanaf daar alsnog bussen pakken en gingen onder andere naar Lloret de Mar en Barcelona. Lekker klassiek fout dus.

Vakantiefoto van Vroeger Tag 9

Waar ging jij vroeger altijd heen? Heb je ook zo’n liefde voor Italië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.