REIZEN

De 5 Favo Hotspots van: Anouk // My Delicious Journey

Voor alle reislustige dames! 5 favoriete hotspots van een inspirerende blogger, ‘hippieproof’ en het belangrijkste: de blogger is er zelf geweest! En dan komt er ook nog eens een mooie foto en hun eigen verhaaltje bij. Vandaag: Anouk van de blog www.mydeliciousjourney.com!

Over Anouk

Anouk is blogster op www.mydeliciousjourney.com. Hier schrijft ze over haar grootste passies: reizen en eten. Ze neemt je mee naar plekken die haar inspireren en geeft je graag mee dat de kleine dingen des levens het juist zo mooi maken. “Een onontdekt plekje net om de hoek is ook een cadeautje waarvan je de strik met liefde open moet maken”, aldus Anouk. Ze is op haar gelukkigst als ze de wieltjes van haar koffer hoort rollen, maar ook op de bank met haar hele familie en een wijntje in de hand.

Tip: volg Anouk ook op Instagram of Twitter en natuurlijk via www.mydeliciousjourney.com!

Anouk’s lievelingsfoto van zichzelf op reis

Anouk My Delicious Journey 5 Favo Hotspots 6

Mijn eerste gedachte was, dat zijn er zóveel! Maar dit moment herinner ik me keer op keer. Al jaren wilde ik naar de Yale Universiteit in Amerika. Het was een lichte obsessie die ontstond door de serie Gilmore Girls. Ik rende de auto uit toen we er waren en kon een hele harde “woooeehoooee” niet onderdrukken.”

Top 5:

Niagara Falls, Canada
Anouk was hier in: 2014

Anouk My Delicious Journey 5 Favo Hotspots 2

In 2014 maakte ik samen met mijn vriend een rondreis door Amerika en Canada. Ik keek al weken uit naar de ontmoeting met deze immense watervallen. Adembenemend, de waterdruppels op mijn huid voelden warm, maar gaven me tegelijkertijd kippenvel, de frisse wind ruiste door mijn haren en enkel en alleen wat ik kon doen was staren. Ik had nog nooit zo’n wild geweld in de natuur gezien. Het eerste dat me opviel waren zijn kleuren: helder, wit, blauw met groen water.”

Woestijn Douz, Tunesië, het sprookje van 1001-nacht.
Anouk was hier in: 2010

Anouk My Delicious Journey 5 Favo Hotspots 4

In 2010 reisden we af naar Tunesië. We waren op zoek naar rust en gingen vooral om bij te komen van het jaar. Eenmaal daar kriebelde het: we moeten een rondreis maken! En zo geschiedde. Nog geen 2 dagen later werden we opgehaald met een bus die ons door heel Tunesië bracht. ’s Avonds kwamen we aan bij de poort van de Woestijn, Douz. Het was er bloedheet, maar prachtig. Het zand waaide ondanks goede bescherming in mijn ogen, maar het kon me op dat moment weinig schelen. Het was rustig… het landschap was voor mij totaal nieuw, de zon gloeide en lachte, ik voelde me op en top gelukkig. Er was bijna niets dan zand en kamelen, maar het doet iets met je en geeft je het gevoel van rijkdom. Omdat je hier mag zijn en wordt toegelaten.”

Amish Country, Lancaster, USA
Anouk was hier in: 2014

Anouk My Delicious Journey 5 Favo Hotspots 5

Tijdens onze rondreis door Amerika en Canada in 2014 besloten we dat we deze bijzondere bevolkingsgroep graag willen bezoeken. Men doet hier alles nog met paard en wagen. TV en internet zijn uit den boze. Je werkt hier dag en nacht (behalve op zondag, dan ga je naar de kerk) op het land.

The Amish people in Lancaster county is de oudste groep die zich in Amerika hebben gevestigd. De Amish zijn van oorsprong helemaal niet Amerikaans. Zij zijn volgelingen van Jakob Amman uit Zwitserland. Heel vroeger leefden de Amish namelijk hier. Langzaam trokken de Amish van Zwitserland, door Duitsland richting Nederland en daar gingen ze de oceaan over naar Amerika. Vandaar dat ze onder elkaar Duits spreken en zelfs een enkeling nog Nederlands verstaat en spreekt ook!”

Midden op de zee
Anouk is hier: zo vaak als ze kan

Anouk My Delicious Journey 5 Favo Hotspots 1

Hoe donker de dagen ook lijken, hoe grijs en grauw de dag ook was, midden op de zee zal dat verdwijnen en plaatsmaken voor een prachtige zonsondergang.

Vanaf jonge leeftijd ben ik al weg van de zee en het strand. Het liefst pak ik elk weekend het boeltje in om uren lang op het strand te wandelen, in het zonnetje te zitten, om te zwemmen, springen en dansen te midden van de golven of zittend op een boot om een cruise te maken naar een fijne bestemming. De zee en het strand zijn echt mijn ultieme bestemmingen om totaal vrij te kunnen zijn.”

Het oude centrum van Rome, Italië
Anouk was hier in: 2012

Anouk My Delicious Journey 5 Favo Hotspots 3

Italië heeft het grootste stukje van mijn hart, een groot deel van mijn ziel en diep van binnen beweer ik zelf Italiaanse te zijn. In 2009 woonde ik voor 4 maanden in Venetië en sinds dat moment kan ik niet meer zonder.

Ik vind het bijzonder hoe een land zo dichtbij, zo anders kan leven dan wij doen. Het liefst elke zondag met de hele familie picknicken, alle nonna’s staan in de keuken om hun kroost te verwennen. Het eten is puur, vers, zelfgemaakt en net geplukt uit de natuur. Je proeft de gezelligheid. De Italiaanse cultuur sluit aan bij mijn eigen waarden en normen. Familie en eten gaan en staan boven alles. Dit is mijn thuis.”

Droom verder door de 5 favo hotspots van andere inspirerende bloggers te bekijken of neem een kijkje op de reispagina voor nog meer inspiratie.

Q: Heb jij weer een nieuwe bestemming op je bucketlist staan?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.