REIZEN

De 5 Favo Hotspots van: Charlotte // OURGROUND

Voor alle reislustige dames! 5 favoriete hotspots van een inspirerende blogger, ‘hippieproof’ en het belangrijkste: de blogger is er zelf geweest! En dan komt er ook nog eens een mooie foto en hun eigen verhaaltje bij. Vandaag een inspirerende reisblogger: Charlotte van de blog OURGROUND.nl!

Over Charlotte

Charlotte is van het Amsterdamse blog OURGROUND.nl. Ze schrijft verhalen over haar favoriete stad, fotografeert de Mokumse parels en knutselt aan de website. Binnenkort wordt ze onderdeel van de fantasiewereld Imagical. Imagical biedt mensen de kans vereeuwigd te worden in een betoverende foto waarin zij zelf de hoofdrol spelen. Het is een totaalconcept met een verkleedfeest, make-up en een shoot met een prachtige foto als resultaat.

Ieder jaar maakt Charlotte het liefst (minstens) één grote reis naar een verre bestemming, dit jaar hopelijk richting Zuid-Amerika.

Tip: volg Charlotte ook op Instagram en natuurlijk via OURGROUND.nl.

Charlotte’s lievelingsfoto van zichzelf op reis

5 Favo Hotspots Charlotte OURGROUND1

Hier was ik op Gili Trawangan, een klein eilandje in de buurt van Bali, Indonesië. De ene helft is geheel verlaten en de andere helft, daar wonen een paar mensen. Er rijden geen auto’s, je kunt alles lopen, per fiets of met paard en wagen doen. Op het verlaten strand lagen robuuste boomstronken van de fabelachtige bomen die aan de kust stonden.”

Charlotte’s Top 5:

Ubud, Bali, Indonesië
Charlotte was hier in: 2014

5 Favo Hotspots Charlotte OURGROUND3

Het is nu precies een jaar geleden dat ik in Indonesië was, maar ik denk er werkelijk nog dagelijks aan. Het regenseizoen was niet afgelopen, de grond had veel water gehad daardoor, maar alles stond al volop in bloei. Ik heb me iedere dag zo verbaasd over hoeveel kleuren groen er bestaan. Als ik eraan terugdenk, dan geeft het me een heel prettig en rustgevend gevoel. Rechtsonder op de foto staat niet allen een ligbed met een witte handdoek, maar lig daadwerkelijk op dit bedje. Je ziet me liggen als je goed kijkt, rechtstreeks vanuit de winter in Nederland was Ubud mijn eerste bestemming.”

Jungle bij Krabi, Thailand
Charlotte was hier in: 2012

5 Favo Hotspots Charlotte OURGROUND4

We hebben in Thailand een tijdje door de jungle getrokken. Per nachttrein, wat al een hele leuke beleving was, kwamen we in Krabi en vanaf daar met busje naar een boomhutten resort. In de jungle heb ik hele leuke mensen ontmoet, van alles met bamboe gemaakt, verlaten ruïnes gezien, high geworden door een gekke plant die we rookten, zoals tarzan aan lianen geslingerd en gezwommen in de rivier.”

Ibiza
Charlotte was hier in: 2013 en 2014

5 Favo Hotspots Charlotte OURGROUND6

Ik hou van Ibiza, omdat het heel tropisch en relaxt aanvoelt en dat maar op 2,5 uur vliegen vanuit Amsterdam. Lekker cliché, maar de combinatie tussen feestjes, die de onrust stillen en de chille hippie dingen, zoals kleine tweedehands marktjes en schilderen in de boomhut in de tuin vind ik super!”

Grachten van Amsterdam, per bootje
Charlotte komt hier: al een jaar of 10, elke zomer

5 Favo Hotspots Charlotte OURGROUND2

Vroeger had ik zelf nog een bootje, na iedere regenperiode stond ik dan met m’n hoosblikje het regenwater eruit te scheppen in de kou. Ik besefte dat het beter is om vrienden te hebben met een boot en die dan zo nu en dan (lees: met mooi weer) te helpen. Soms hoef je helemaal niet naar de andere kant van de wereld om iets sprookjesachtigs prachtigs te zien. Amsterdam, ik kan zo van je genieten!”

Belize
Charlotte was hier in: 2013

5 Favo Hotspots Charlotte OURGROUND5

Belize, waar de mensen met hun uiterlijkheden en de taal totaal anders waren dan in de rest van het continent. Je waant je op de eilanden langs de kust op eens in de jaren ’70, tussen de Bob Marley duplicaten. Lekker geen haast! Ik dacht de hele tijd hier moet ik een virtuele pin zetten in mijn geheugen, zodat ik dit gevoel en uitzicht altijd kan oproepen. Dat is gelukt!”

Droom verder door de 5 favo hotspots van andere inspirerende bloggers te bekijken of neem een kijkje op de reispagina voor nog meer inspiratie. Mijn 5 favo hotspots vind je trouwens hier.

Q: Fijne hotspots die helemaal hippieproof zijn, vind je niet?

Liefs, Marte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.