REIZEN

De 5 favo hotspots van: Debby // Bohemian Dreams

Het is zondag en dus tijd om weer weg te dromen bij 5 favoriete hippieproof hotspots van een inspirerende blogger. Na mijn blogpost, Laura van WhatAboutHer en Rebecca van MyTravelBoektje begint de rubriek nu echt vorm te krijgen. Iedere blogger heeft weer unieke tips, die je zeker bij wilt houden! Deze week is het tijd voor Debby van Bohemian Dreams.

Over Debby

Wie even helemaal wil wegdromen bij mooie plaatjes en prachtige verhalen over adembenemende vakantiebestemmingen is helemaal op zijn of haar plek op Bohemian Dreams. Deze reisblog wordt geschreven door Debby, een zesentwintigjarige studente die helemaal verzot is op de Spaanse taal en cultuur. Omdat ze van mening is dat je dromen niet moet wegstoppen is ze vorig jaar een reisblog begonnen, die inmiddels gevolgd wordt door trouwe schare lezers.

Wat de reisblog Bohemian Dreams zo speciaal maakt is niet zozeer het aantal bestemmingen dat Debby bezocht heeft, want dat zijn er (nog) niet zoveel, het is vooral de persoonlijke invalshoek die zo bijzonder is. Je krijgt bij de reisverhalen een beetje het gevoel dat je brieven leest die afkomstig zijn van een goede vriendin die steeds weer nieuwe dingen meemaakt waar jij ook van droomt. Daarnaast is Bohemian Dreams gewoon een handig naslagwerk, want de blog staat vol persoonlijke eerstehands reistips die nét even dat verschil kunnen maken op je vakantiebestemming.

Tip: volg Debby ook op Instagram of Twitter en natuurlijk via BohemianDreams.nl.

Debby’s lievelingsfoto van zichzelf op reis

Debby Lievelingsfoto

Spontaan een schildpadje vrijlaten bij de Surfing Turtle Lodge op Isla los Brasiles in Nicaragua. Deze kanjer peddelde zichzelf als eerst het water in, winnaar! Ik was een zielsgelukkige schildpadmoeder.”

Debby’s Top 5:

1. Punta Banco, Costa Rica / The Yoga Farm
Ik was hier in: 2014

IMG_8144

Het is een hoop gehobbel om er naartoe te komen, van surfersparadijs Pavones moet je hitchhiken naar het eind van de wereld: Punta Banco in Costa Rica. Als je dan denkt dat je er eindelijk bent, staat er nog een überstijle heuvel op je te wachten. Na tien minuten bevind je je midden in de jungle, daar vind je ecolodge The Yoga Farm. Juist: iedere dag opstaan met yoga, organisch eten, met de zon mee naar bed en als het tij ernaar staat met je surfplank richting de golven. Geen WiFi, even echt aarden. Tijd om te lezen, een siësta te nemen in een hangmat, spelletjes te spelen op het strand of kolibri’s te tellen. Oh, en vooral niet bang worden van termen als kakkerlakken, brulapen en cicades, dat is de schoonheid van jungle, dat is de schoonheid van yoga: loslaten…”

2. Ticuantepe, Nicaragua / Atelier Favela
Ik was hier in: 2014

Ticuantepe, Nicaragua : Atelier Favela

De plek waar deze ‘reis’ die ik nu maak begon. Een cultureel centrum dat kinderen in Nicaragua gratis kunst onderwijst. Er zijn lessen in capoeira, knutselen, er is huiswerkbegeleiding, er worden sieraden gemaakt, gymlessen, zanglessen, gitaarlessen – je kunt het zo gek niet verzinnen. Het hangt er maar net vanaf welke vrijwilligers er op dat moment zijn. Ik leerde de kinderen kennen door ze Engelse les en fotografieles te geven, nadat ik met behulp van mijn blog een boel geld en camera’s in had gezameld voor dit fantastische project. Ik ga er nog regelmatig langs en voel nog altijd de magie: in elk hoekje is energie van een kind terug te vinden. Al zijn het de dromenvangers aan het plafond, de stropdassen die in de boom hangen of een schaterlach op de achtergrond als de trampoline weer tevoorschijn gehaald wordt. De avonden werden gevuld met een beschaafd flesje rum, gitaar en zingen. Iedere vrijwilliger bracht zijn eigen talent mee, dat was zo tof om mee te maken! Ik hoop ze allemaal nog eens te zien, waar ter wereld dat ook mag zijn.”

3. Diriamba, Nicaragua / La Tortuga Verde
Ik was hier in: 2014

IMG_8140

Fantastische plek als je even uit de drukte van Managua wilt ontsnappen: het klimaat is een stuk aangenamer, het dorpje barst van de kunst, en La Tortuga Verde is zo’n creatieve, magische plek dat je jezelf weer even kind voelt in hun exotische tuin tussen alle planten, de beelden die overal verstopt zitten en de schilderijen aan de muur in de slaapkamer. Creatieve uitspatting gegarandeerd! Deze ecolodge zit op 1 km loopafstand van het leuke dorpje Diriamba, zo’n 3 kwartier ten zuiden van Managua. Tip: zonsopgang in die tuin. Wauw.”

4. Cales Coves, Menorca
Ik was hier in: 2013

IMG_8141

Het kleine zusje van Ibiza: Menorca. Het eiland waar ruïnes te vinden zijn, maar ook hippiegrotten, naaktstranden en stranden vol stapels steentjes. Een scooter huren is genoeg om je mee te vervoeren, het eiland is maar klein. Het staat vooral bekend als vakantieoord voor de Spanjaarden zelf: zorg dat je een woordje Spaans spreekt als je hier aankomt. Vergeet niet alle prachtige cala’s te bezoeken (neem goede schoenen mee!). Af en toe moet je flink klimmen, maar het is het zeker waard…”

5. Uvita, Costa Rica / Envision Festival
Ik was hier in: 2014

IMG_8142

Een ecovriendelijk hippie festival aan de Pacifische kust in Costa Rica. Alles gemaakt van bamboe, hout en palmbladeren, midden in de jungle. Hoe hippie wil je het hebben? Je mag gewoon topless rondhobbelen, laat je insmeren met modder, ga naar de lezingen en workshops in yoga, voeding en connecting en laat de DJ je overhalen tot een group hug in plaats van een massive jump of moshpit. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Te gek Debby! Dank je wel voor jouw tips. Ik ben door jouw blog en deze hotspots ontzettend nieuwsgierig naar Nicaragua. Je bent een goede promoter van het land geworden! 😉 Gelukkig mogen we in ieder geval tot de kerst nog van je avonturen genieten. Maar ik geloof nooit dat je dan gaat stilzitten… Keep up the good work!

Benieuwd geworden naar Debby en haar belevenissen? Check dan nu BohemianDreams.nl. Droom verder door de 5 favo hotspots van andere inspirerende bloggers te bekijken of neem een kijkje op onze reispagina voor nog meer inspiratie.

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.