De 5 favo hotspots van: Eva // Eyes Wide Open

Yes! Het is weer zondag en dus tijd om weg te dromen bij de 5 favo hotspots van een inspirerende blogger. Deze week is Eva van EyesWideOpen.nl aan de beurt.

Over Eva

Eva’s passies – sporten, buiten zijn, reizen, fotograferen en schrijven – komen samen op haar Sport, Outdoor en Travelblog Eyes Wide Open. Hier deelt ze haar verhalen over de mooiste overnachtingsplekken in de natuur, prachtige meerdaagse wandeltochten in de bergen, sportieve uitdagingen en meer. Over de grens, maar ze wil ook laten zien hoe mooi Nederland eigenlijk is. De wereld verkennen staat centraal, en dat doet ze graag op een actieve manier. Een groot deel van haar vrije tijd besteedt ze aan haar blog. Maar gelukkig kan ze zich tijdens kantooruren óók bezig houden met andere landen, culturen en mensen. Bij de organisatie Movies that Matter zet ze zich in als projectcoördinator om op diverse plekken internationale films en documentaires over mensenrechten te vertonen. Haar ‘honger’ naar de wereld om haar heen laat zich moeilijk stillen.

Tip: volg Eva ook op Instagram of Twitter en natuurlijk via EyesWideOpen.nl.

Eva’s lievelingsfoto van zichzelf op reis

5 favo hotspots van Eva Eyes Wide Open7

Alleen op de wereld. Verzonken in gedachten. Me nietig voelen in een machtige bergwereld in IJsland. De wolken dalen, om vervolgens weer op te trekken, een imposant landschap blootleggend. Deze foto is gemaakt tijdens de vijfdaagse Laugavegur trekking in het zuiden van IJsland. Sinds een aantal jaren maak ik iedere zomer een meerdaagse wandeltocht met vriendinnen. Lopen geeft rust, werkt meditatief. Na een paar dagen ben ik volledig uitgerust.”

Eva’s Top 5:

1. Semongkong, Lesotho
Ik was hier in: 2008

5 favo hotspots van Eva Eyes Wide Open1

In 2008 studeerde ik een tijd in Kaapstad. Ik greep iedere kans aan om zoveel mogelijk te ontdekken van Zuid-Afrika en de landen daar omheen. Zo belandde ik in Semongkong, in het midden van mountain kingdom Lesotho. Waar het leven simpel is en men zich voortbeweegt op paarden. Een prachtige bergwereld, mooie kleine dorpjes, vriendelijke mensen. En heel veel rust.”

2. Usumbara Mountains, Tanzania / Mambo Viewpoint
Ik was hier in: 2012

5 favo hotspots van Eva Eyes Wide Open2

Mocht je besluiten om in Tanzania ‘buiten de gebaande paden’ te willen treden, overweeg dan om te overnachten bij de ecolodge Mambo Viewpoint in de Usambara Mountains. Het is opgezet door een ambitieus Nederlands stel en biedt werkgelegenheid aan het gehele dorp. Alles is zelfgemaakt van producten uit de omgeving. Bij het ontbijt wordt yoghurt geserveerd gemaakt door de vrouwen in het dorp en alle groenten en fruit komen uit de reusachtige moestuin. Een waar paradijs!”

3. Sapa, Vietnam / H’mong Mountain Retreat
Ik was hier in: 2013

5 favo hotspots van Eva Eyes Wide Open4

Samen met mijn vriend reisde ik eind vorig jaar door Vietnam. Bij aankomst bij H’mong Mountain Retreat stonden de (geluks)tranen in mijn ogen. Ons houten hutje stond midden tussen de rijstvelden en vanaf de miniveranda keek je uit op een groene vallei. In het dal glinsterde een riviertje. De ‘lodge’ ligt buiten Sapa, waardoor de drukte van dit enigszins toeristische bergdorp grotendeels langs ons heen ging. Het is de perfecte uitvalsbasis voor prachtige tochten (te voet of met een mountainbike) door de adembenemende omgeving. Iedere avond staat er een bijzonder Vietnamees (vegetarisch) gerecht op het menu, bereid met dat wat er die dag te verkrijgen is.”

4. Reykjavik, IJsland / KEX Hostel
Ik was hier in: 2014

5 favo hotspots van Eva Eyes Wide Open6

Dit jaar reisde ik eindelijk naar IJsland, een land waar ik, als natuurfanaat, heel graag naartoe wilde. De ‘nordic’ culture, leegte, grootsheid van de natuur, vulkanen en warmwaterbronnen trokken mij enorm. In Reykjavik verbleven we in het Kex Hostel. absoluut een hippie-proof hotspot. Dit grote hostel is gebouwd in een oud fabriekspand, staat vol met toffe designmeubelen en aan de muren hangen oude landkaarten. s’ Avonds en in het weekend is er live muziek van lokale bandjes en er heerst constant een relaxte internationale reisvibe. Reykjavik zit trouwens bomvol met vintage kledingwinkels, toffe koffietentjes en het is een walhalla voor iedere design- en interieurliefhebber.”

5. Schoonloo, Nederland
Ik was hier in: 2014

5 favo hotspots van Eva Eyes Wide Open5

Ik ontdek graag mooie plekken in eigen land, het liefst op een bijzondere manier. Zo belandde ik in het voorjaar op een natuurkampeerterrein in Drenthe. Midden in het bos stond een prachtige, zeer sfeervol ingerichte tipitent. Na de BBQ steken we de vuurkorf aan totdat het echt koud begint te worden, en we de warmte van de tipi opzoeken. Eén nacht was voldoende om me in volledig andere wereld te wanen. En dat zo dichtbij huis.”

Wauw, Eva. Wat een inspirerende hotspots! Oei, deze rubriek wordt steeds slechter voor m’n bucketlist. Hij wordt maar langer en langer 😉 Super thanks voor je bijdrage en keep up the good work! En voor jou als bezoeker hoop ik dat je er net zo veel inspiratie uithaalt als ik. Je kunt hier de favo hotspots van andere inspirerende bloggers bekijken. Lekker wegdromen op deze zondagmiddag en misschien weer eens een ticket boeken…

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Reageer ook