REIZEN

De 5 Favo Hotspots van: Gerda

Voor alle reislustige dames! 5 favoriete hotspots van een inspirerende moderne hippie, ‘hippieproof’ en het belangrijkste: zij of hij is er zelf geweest! En dan komt er ook nog eens een mooie foto en hun eigen verhaaltje bij. Vandaag een echte fan van Moderne Hippies: Gerda!

Over Gerda

Gerda werkt in de luchtvaartsector en heeft een constante hang naar vrijheid (in vele vormen) en nieuwsgierigheid, waardoor ze het heerlijk vind altijd op pad te zijn. Citytrips, kamperen (tent en laatst een keertje met een T2 campertje), weekjes weg met haar Drentsche patrijshond tot hele verre reizen. Overal geniet ze van! Een klein deel van haar hoogtepunten deelt ze vandaag met ons.

Gerda’s lievelingsfoto van zichzelf op reis

5 Favo Hotspots Gerda 2

Geïnspireerd door Marte op Moderne Hippies volg ik The Topless Tour: “Uniting people across the globe to feel the freedom and share their beauty with the world”. …Voor mij: de vrijheid om te allen tijde jezelf te mogen zijn en dat te vieren (en dat te laten zien op een prachtig stukje moeder aarde), en ja, natuurlijk vind ik dat zelf nog het engst!”

Gerda’s Top 5:

Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre, Borneo
Gerda was hier in: 2011

5 Favo Hotspots Gerda 1

De meest bijzondere reis in de lastigste periode in mijn leven, in de hoop mijn “eigen pad” weer te vinden. Na 9 jaar vliegangst weer ‘de lucht in’ om vrijwilligerswerk in een oerang oetang opvangcentrum te gaan doen. De connectie met de dieren, hun verhaal, de mensen, de vrijwilligers, de natuur (en de snelle afbraak daarvan door de westerse grote vraag naar palmolie….). Het heeft iets bij me teweeg gebracht en daar pluk ik nog dagelijks de vruchten van!”

Antelope Canyon, USA
Gerda was hier in: 2015

5 Favo Hotspots Gerda 6

Onder begeleiding van een Navajo gids gingen we de Antelope Canyon in, kloven uitgesleten door water. Magisch, ontroerend mooi en eigenlijk geen woorden voor.”

Istanbul, Turkije
Gerda was hier in: 2013

5 Favo Hotspots Gerda 4

Wat een romantiek! Mijn Borneo ‘room mate’ vloog in vanuit London, ik vanuit Amsterdam. Heerlijk hebben we een paar dagen prachtig Istanbul ontdekt. Als een sprookje uit duizend en één nacht! De blauwe moskee, Hagia Sofia, Topkapi paleis, Grand bazaar, lunchen aan de Bosporus, relaxen in een eeuwenoude Hamam… Istanbul has it all!”

Sri Lanka
Gerda was hier in: 2013

5 Favo Hotspots Gerda 5

Op stap met 11 mannen! Tien op de motor (mijn man begeleidt deze reizen) en ik samen met een vriend in de volgauto. Aangezien ik geen “tutje” wilde zijn heb ik me maar helemaal ondergedompeld in het avontuur! En het was geweldig! India light, prachtige theeplantages, de verschillen tussen de Singalesen en de Tamils (en hun schrijnende geschiedenis), de stranden, het hysterische verkeer, de natuur, het eten van straatstalletjes en de indrukwekkende tsunami geschiedenis. Het doet iets met je!”

Cambodja
Gerda was hier in: 2012

5 Favo Hotspots Gerda 3

Zelden heeft iets meer indruk op me gemaakt dan de onwaarschijnlijk vriendelijke bevolking van Cambodja, wetende wat hun vreselijk geschiedenis is onder het regime van Pol Pot. Op de ‘Killing fields’ bij Phnom Penh (Choeung EK) kun je een audiotour in het Nederlands volgen. Daarna kun je alleen maar stil zijn… Wat kunnen mensen toch gruwelijk zijn.”

Droom verder door de 5 favo hotspots van andere inspirerende moderne hippies te bekijken of neem een kijkje op de reispagina voor nog meer inspiratie. Mijn 5 favo hotspots vind je trouwens hier!

Q: Vind jij jezelf ook echt goed bij Moderne Hippies passen en wil je graag een keer deze “5 favo hotspots” invullen? Neem dan contact met me op!

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.