REIZEN

De 5 favo hotspots van: Kim // Vrouwopreis

Voor alle reislustige dames! 5 favoriete hotspots van een inspirerende blogger, ‘hippieproof’ en het belangrijkste: de blogger is er zelf geweest! En dan komt er ook nog eens een mooie foto en hun eigen verhaaltje bij. Vandaag: Kim van vrouwopreis.nl!

Over Kim

Kim is geboren in Den Haag, maar is eigenlijk meer in het buitenland te vinden en daar blogt ze nou net zo veel over op vrouwopreis.nl. Momenteel “live” vanuit Zweden, waar ze een master doet. Op haar blog wil ze je laten zien dat reizen voor iedereen mogelijk is ookal heb je weinig geld en geen tijd. Reizen is voor Kim een levensstijl, die je ook vast kan houden als je even niet aan het backpacken bent. Kim neemt je op avontuur en wil alle prachtige plekken waar ze komt met je delen, in de hoop je te inspireren en je dromen waar te maken. Extra “leuk”: ze deelt soms ook wat mindere ervaringen, want niets is perfect. Haar grootste droom is om te blijven wonen, werken, studeren en reizen in verschillende landen.

Tip: volg Kim ook op Instagram of Twitter en natuurlijk via vrouwopreis.nl.

Kim’s lievelingsfoto van zichzelf op reis

Kim 5 Favo Hotspots Vrouwopreis 5

Deze foto is gemaakt in Vietnam tijdens mijn eerste backpackreis als solo female traveler. De reis was geweldig en heeft me doen besluiten vaker alleen op pad te gaan.”

Kim’s Top 5:

Darjeeling in India
Kim was hier in: december 2012

Kim 5 Favo Hotspots Vrouwopreis 1

Darjeeling is een prachtige plek in Noordoost India. Het boeddhisme is overal terug te zien in de straten die vol hangen met Tibetaanse vlaggetjes en de tempels die op elke straathoek te vinden zijn. De stad ligt op de top van het gebergte, wat een prachtig uitzicht oplevert over de theeplantages en bergen. Alhoewel India over het algemeen erg chaotisch is, kan je in Darjeeling ook rust en peace of mind vinden! Oh, en ook heerlijk (vegetarisch) eten. :)”

Phong Nha in Vietnam
Kim was hier in: zomer 2014

Kim 5 Favo Hotspots Vrouwopreis 3

Phong Nha is mijn favoriete plek in Vietnam. De natuur is er nog ongerept en ruig, er komen amper toeristen en er is slecht één hostel (nog wel). Een prachtige plek om door de natuur te wandelen en de verschillende grotten te bezoeken.”

Pokhara in Nepal
Kim was hier in: januari 2013

Kim 5 Favo Hotspots Vrouwopreis 4

Pokhara is de ultieme hippiestad in Nepal. Vol met ecologisch verantwoorde winkeltjes, hippe cafeetjes, yogaklassen en meditatiecursussen. Voor de wat avontuurlijkere backpacker kan je er ook raften, paragliden en natuurlijk een trekking doen door het Himalaya gebergte.”

Mermaid Cafe in Dhaka, Bangladesh
Kim was hier in: 2012

Kim 5 Favo Hotspots Vrouwopreis 2

Het is lastig om in een land als Bangladesh iets hippieproofs te vinden, maar het Mermaid Cafe kwam aardig in de buurt. Vol met biologisch voedsel, heerlijke smoothies en voor de verandering (na een paar weken rijst met groente) eens fijn Westers eten. Een leuk en rustig plekje in het hectische Dhaka. Ze hebben ook een eco-resort in het zuiden van Bangladesh.”

Pittsburgh in de Verenigde Staten
Kim was hier in: 2011

Kim 5 Favo Hotspots Vrouwopreis 6

Pittsburgh is een stad in het Noordoosten van de VS. Hoewel de stad aardig groot is, woont er een hechte community die ontzettend veel leuke nieuwe dingen organiseert en zijn er veel nieuwe groene initiatieven aan de gang. Zo hebben een aantal bewoners hun stad uitgeroepen tot de ‘City of Play’ waarbij er o.a. regelmatig een 5 km run ‘without a course’ wordt georganiseerd. Daarnaast is er een hostel opgezet waar je betaald door middel van een donatie (van tijd, spullen of geld) in plaats van een vast bedrag. De ‘Steel City’, wat lang de bijnaam was van Pittsburgh, wordt langzaamaan omgetoverd in een ‘Green City’.”

Droom verder door de 5 favo hotspots van andere inspirerende bloggers te bekijken of neem een kijkje op onze reispagina voor nog meer inspiratie.

Q: Heb jij weer een nieuwe bestemming op je bucketlist staan?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.