REIZEN

De 5 favo hotspots van: Laura // What About Her

Het is weer zondag en dus tijd om weg te dromen bij de 5 favo hotspots van een inspirerende blogger. Deze week heb ik de 5 favo hotspots gevraagd aan Laura van www.whatabouther.nl. Een website die ik heel graag volg. Laura reist namelijk heel de wereld af, is heel goed in storytelling én fantastische fotografie. Dit mixje maakt haar website tot een unieke blog om te volgen!

Over Laura

Laura is fulltime reisblogger op www.whatbouther.nl. Op What About Her deelt ze haar reisverhalen, onontdekte pareltjes en alles over haar bohemian lifestyle, terwijl ze anderen probeert te inspireren om hun dromen te vangen. Als storyteller reist ze het hele jaar door naar de bijzondere plekjes op aarde en danst ze met woorden, fotografie en film om een verhaal te vertellen dat je raakt. Daarnaast houdt ze zich bezig met communicatie, destination marketing en storymaking.

Laura’s lievelingsfoto van zichzelf op reis

lievelingsfoto

Lastig kiezen. Alleen op de wereld, enkel mijn eigen gedachten, in Jordanië. Hier voelde ik me zo zen, zo fijn en werd ik steeds maar weer overdonderd door kleine geluksmomentjes, dankbaar dat ik de wereld kan en mag ontdekken.”

Laura’s Top 5:

1. Little Petra, Jordanië / Bedouin Rock Camp
Ik was hier in: 2013

littlepetra

In 2013 maakte ik samen met mijn vriend een prachtige reis door indrukwekkend Jordanië. De mooiste overnachting blijkt de meest simpele, en voor een hippie zoals ik de meest waardevolle. Op deze afgelegen plek tussen de rotsen hangt iets magisch, iets spiritueels. Je waant je echt alleen op de wereld. Meer dan een warm onthaal door de Bedoeïenen en een tent heb je niet nodig, de prachtige zonsondergang, bijzondere gesprekken en heerlijke kookkunsten maken dit een plek om nooit te vergeten.”

2. Bukit Lawang, Sumatra, Indonesië
Ik was hier in: 2012

bukitlawang

Tijdens een reis door Indonesië werd ik verliefd op het eiland Sumatra. Soms vind je zomaar in je leven een plek waar je wel wat langer zou willen blijven, een plek waarvan je denkt: hier is het fijn. Bukit Lawang is een klein dorpje midden in de jungle van ongerept Sumatra. Hier zijn de mensen puur en voelt iedere bohèmienne zich thuis. Dit is de plek waar ik op de grond in de jungle sliep, voor het eerst een orang oetan in het wild zag en nachtenlang met locals aan de rivier heb gespendeerd. Wat een mooi stukje aarde, het laat mij in ieder geval niet meer los.”

3. El Nido, Palawan, de Filipijnen
Ik was hier in: 2014

elnido

El Nido is echt een ultiem hippieparadijs op de Filipijnen. Het kost wat moeite om er te komen, maar dat maakt het des te meer bijzonder. Het is een klein dorp in het noorden met een heerlijke laid-back sfeer, ingesloten tussen schitterende karst bergen die doodleuk in zee door blijven gaan met omhoog rijzen. Verder bestaat het dorp uit kleine hutjes, straatjes, groene bomen en tricycles. Ik werd verliefd op El Nido, met haar grillige vormen met messcherpe randen, tot over mijn oren op de baaien met verborgen witte stranden. De azuurblauwe zee bij El Nido is een speeltuin met al haar eilandjes, maar wel één van de mooiste die ik ooit heb gezien.”

4. Jeffrey’s Bay, Zuid-Afrika / Island Vibe Backpackers Hostel
Ik was hier in: 2009

jeffreysbay

In 2009 woonde en studeerde ik een jaar in Zuid-Afrika, daarnaast reisde ik het hele land door. Jeffrey’s Bay is het ultieme hippie surfers paradijs van Zuid-Afrika, en hier heb ik veel tijd doorgebracht. De vibe is er enorm relaxed, de straten bestaan uit zand en iedereen loopt op blote voeten. Ik kocht er een eigen surfplank en de golven waren de mijne. Het leukste hostel in dit relaxte dorpje is Island Vibe. De ligging is prachtig, je hebt een fantastisch uitzicht op het strand en je loopt zo met je surfboard de zee in.”

5. Luang Prabang, Laos
Ik was hier in: 2013

luangprabang

In Laos was ik onder de indruk van Luang Prabang. Deze kleine stad ligt tussen de bijzondere bergen en rivieren en is overgoten met verbazingwekkende tempels en monniken, heilige plaatsen, de Mekong zonsondergang en een prachtige natuur. Er hangt een heel ouds en dromerig sfeertje. Bijna sprookjesachtig, en ik voel me er thuis. Elke ochtend loopt er een stoet schuifelende monniken door de nog slaperige straten. En als je dan toch een keer verder moet, neem dan de slow boat via Pak Beng naar Noord-Thailand. Duurt een paar dagen. Is waanzinnig.”

Dank je wel Laura, voor het delen van jouw 5 hotspots! Ik zit weer vol inspiratie. Volgende week is Rebecca van mytravelboektje.com aan de beurt, dus houd de website in de gaten. Droom verder door de 5 favo hotspots van andere inspirerende bloggers te bekijken of neem een kijkje op onze reispagina voor nog meer inspiratie.

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.