REIZEN

De 5 Favo Hotspots van: Lizette // Reismuts

Voor alle reislustige dames! 5 favoriete hotspots van een inspirerende blogger, ‘hippieproof’ en het belangrijkste: de blogger is er zelf geweest! En dan komt er ook nog eens een mooie foto en hun eigen verhaaltje bij. Vandaag een inspirerende reisblogger: Lizette van de blog www.reismuts.nl!

Over Lizette

Reizen is de grote passie van Lizette. Ze gaat zo vaak als ze kan – van korte citytrips tot langere verre reizen met haar backpack. Lizette houdt van ronddwalen in vreemde steden, op avontuur in dichte jungles en relaxen op prachtige strandjes. Via Reismuts.nl hoopt ze anderen te inspireren om ook de geweldige wereld te ontdekken. En om van de vega wereldkeuken te genieten.

Tip: volg Lizette op Instagram en natuurlijk via www.reismuts.nl!

Lizette’s lievelingsfoto van zichzelf op reis

5 Favo Hotspots Reismuts3

Met de motor (ook een passie van mij) toerde ik in Vietnam van Hoi An naar Hué. Deze foto is tijdens een stop gemaakt op China Beach. De prachtige omgeving, de zon, de wind in mijn gezicht, de vrijheid, alle elementen voor intens geluk.”

Top 5

Hopkins, Belize
Lizette was hier in: 2010

5 Favo Hotspots Reismuts2

Soms kom je door allerlei toevalligheden op een plek terecht die je altijd bij zal blijven. En dat is voor mij Hopkins. Er is eigenlijk niet veel meer dan een zanderige weg dwars door het dorpje, een smal, beetje rommelig strand, en een onvoorstelbare gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale mensen. Ik had het geluk daar mijn verjaardag te vieren en zal die nooit vergeten.”

Narasgandup, Panama
Lizette was hier in: 2014

5 Favo Hotspots Reismuts7

Het eiland Narasgandup wordt bewoond door een handjevol familieleden van de Kuna Indianen en heeft een paar rieten hutjes waar je als reiziger kunt verblijven. Je voelt je Robinson Crusoe op een onbewoond eiland met uitzicht op nog veel meer onbewoonde hoopjes zand en palmbomen. Even weg uit de dynamische wereld, geen stroom of internet, leven zoals de Kuna leven en relaxen onder een palmboom, geweldig!”

Gili Trawangan, Indonesië
Lizette was hier in: 2013

5 Favo Hotspots Reismuts6

In mijn top 5 “hippieproof” hotspots kan Gili Trawangan niet ontbreken. Autovrij, super relaxte sfeer, leuke winkeltjes vol toffe jurkjes en tassen en veel leuke tentjes met vrolijk gekleurde en comfortabele ligkussens en verrukkelijke smoothies, drankjes en maaltijden.”

El Chaltèn, Patagonië / Argentinië
Lizette was hier in: 2012

5 Favo Hotspots Reismuts1

Een adembenemend mooie omgeving geven dit stille dorpje haar bijzondere aantrekkingskracht. Er zijn ontelbaar veel routes voor hikes van één of meerdere dagen. Vanaf de rand van het dorp loop je zo het groene woud in richting de besneeuwde bergtoppen, meren en gletsjers. Hier ben je echt één met de natuur.

Lijiang, China
Lizette was hier in: 2011

5 Favo Hotspots Reismuts5

Het oude centrum bestaat uit houten huisjes aan smalle straatjes en kanalen en heeft een bijzonder fijne vibe. ’s Avonds zorgen de rode lampionnen voor een sprookjesachtig verlichting. Toen op een avond alle barretjes gesloten waren, verzamelde een groepje Chinese jongeren op het centrale pleintje, waar we samen zongen, dansten en dronken bij kampvuur. Een memorabele avond.”

Droom verder door de 5 favo hotspots van andere inspirerende bloggers te bekijken of neem een kijkje op de reispagina voor nog meer inspiratie. Mijn 5 favo hotspots vind je trouwens hier.

Q: Wat vind je van de hotspots van Lizette?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.