REIZEN

De 5 favo hotspots van: Manouk // Bunch of Backpackers

Yes! Het is weer zondag en dat betekent dat je weer iets leuks kunt lezen over reizen – iets waar wij altijd over dromen en op zondag even extra de tijd voor nemen. Ik spit alle ticket-deal-sites af, lees inspirerende reiswebsites en -blogs en maak plannen voor in de toekomst.

Deze week is het weer tijd voor een rubriek die in snelle tijd erg geliefd is geworden: “de 5 favo hotspots van”. Vandaag lees je daarom de 5 favo hotspots van inspirerende blogger Manouk van Bunchofbackpackers.com.

Over Manouk

Manouk is ‘travel mastermind’ op www.bunchofbackpackers.com. Ze werkt als arts in Rotterdam en reist wanneer ze kan. Bunch of Backpackers richt zich met name op onafhankelijke avontuurlijke reizen naar ‘off-beat’ en verre bestemmingen. Enkele reishoogtepunten waren het bereiken van Mt. Everest Base Camp, kamperen tussen hyena’s in Kenia en het eten van levende inktvis in Korea. Met Bunch of Backpackers hoopt ze anderen te inspireren om de rugzak te pakken en het avontuur op te zoeken: super inspirerend!

Tip: volg Manouk ook op Instagram of Twitter en natuurlijk via www.bunchofbackpackers.com.

Manouks lievelingsfoto van zichzelf op reis

Bunch of Backpackers 5

In mijn element: aan het fotograferen bij de Bromo vulkaan in Indonesië.”

Manouks Top 5:

1. Rishikesh in India
Ik was hier in: 2009

Bunch of Backpackers 4

Rishikesh is een van de heilige Indiase steden en wordt ook wel de ‘Yoga-hoofdstad van de wereld’ genoemd. Menig hippie blijft hier weken, maar soms ook maanden hangen en beroemdheden zoals de Beatles hebben hier in een ashram gezeten. In Rishikesh zijn dan ook enorm veel mogelijkheden om yoga te beoefenen: variërend van eenvoudige backpacker-vriendelijke opties tot prijzige moderne ayurvedische spa’s.”

2. Ger in Mongolië
Ik was hier in: 2010

Bunch of Backpackers 1

Bij een reis naar Mongolië ontkom je er niet aan: je gaat een keer in een ger (Mongoolse tent) slapen! Wat is er heerlijker dan een avond spelletjes doen onder een prachtige sterrenhemel en in slaap vallen naast een warme kachel in de ger? De volgende ochtend loop je naar buiten lopen en zie je eindeloze grasvlakten met wilde paarden en kamelen. Mongolië is ruig, kalm, ongerept, vrij en daarom bijzonder hippie-proof!”

3. Utopia Bar in Luang Prabang, Laos
Ik was hier in: 2010

Bunch of Backpackers 6

De Utopia Bar is een kleine (Westerse) utopie in Luang Prabang. Een superchille bar met bamboe ligstoelen, yogalessen, barbecue, volleybal en erg fijne ‘fruit shakes’. Het is niet goedkoop, maar wel een heerlijke plek om even bij te komen na een lange dag. De bar heeft een fantastisch uitzicht over de Mekong rivier.”

4. Christiania Freetown in Kopenhagen, Denmark
Ik was hier in: 2013

Bunch of Backpackers 2

Christiania is uniek. Het is een semi-onafhankelijke enclave in hartje Kopenhagen met eigen regels en wetten. Cannabis wordt bijv. getolereerd (en ook flink verkocht). De zo’n 850 inwoners vormen een bijzondere mix van anarchisten, muzikanten, creatievelingen, hippies en kunstenaars. De aantrekkelijkheid van Christiania zit in haar rauwheid en vrije geest.”

5. De Gili eilanden in Indonesië
Ik was hier in: 2012

Bunch of Backpackers 3

De Gili eilanden vormen een klein backpackersparadijs: witte zandstranden, relaxte barretjes, gezellige winkeltjes, duiken, snorkelen, reggae, feestjes en heerlijke visrestaurants. Wij zijn uiteindelijk twee keer zo lang gebleven dan gepland, omdat we simpelweg niet weg wilden!”

Wat een heerlijke tips, Manouk! We hebben weer flink wat hotspots om aan onze bucketlist toe te voegen… Fijn om over te dromen.

Droom verder door de 5 favo hotspots van andere inspirerende bloggers te bekijken, bekijk onze reispagina en neem natuurlijk een kijkje op bunchofbackpackers.com.

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op Instagram, Twitter en Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.