Vanaf nu een nieuwe rubriek: “de 5 favo hotspots van”. Deze eerste editie is van mezelf, hierna nodig ik iedere keer een inspirerende blogger uit om 5 hotspots met ons te delen.

Voorwaarden:

  • Ze zijn overal ter wereld te vinden;
  • Ze moeten hippieproof zijn;
  • Je moet er zelf zijn geweest!

Over mij

Ik heb in 2011 de website www.modernehippies.nl opgericht. Sindsdien is Moderne Hippies mijn on- en offline platform geworden: online probeer ik tig bloggers bij elkaar te houden en hun content geregeld per week online te zetten, daarnaast ben ik freelancer in de online media.

Mijn lievelingsfoto op reis

Zuid-Afrika

In mijn Mercedes Benz (vintage groen van buiten, wit leer van binnen) op weg naar de Cederberg Mountains in Zuid-Afrika (2010). Het leven kon niet mooier zijn. Voor mij is deze foto het ultieme gevoel van vrijheid. Ik was ZO HARD aan het genieten van het leven!

Mijn top 5:

1. Floyd’s Pelican Bar, Jamaica
Ik was hier in: 2012

Jamaica Floyds Pelican Bar

In 2012 reisde ik af naar Jamaica; aldaar wilde ik heel graag naar Floyd’s Pelican Bar. Het is namelijk een hippie bar die midden in de zee van Jamaica staat en waar je nogal wat moeite voor moet doen om te kunnen komen. Ik zag hippies ganja roken en toeristen gezamenlijk Janis Joplin zingen. Het was geen droom of een film: ik was officieel in het hippietijdperk beland. Geen zorgen, alleen maar paradijs. Bizarre gewaarwording!

Ik heb er toentertijd ook een blogpost over geschreven. Die kun je hier vinden.

2. Benirràs, Ibiza
Ik was hier in: 2014

Benirras Beach Ibiza Sunday Drums07

In 2014 werkte en woonde ik in april op Ibiza. Mijn lievelingsstrand en -plek bevond zich om de hoek van mijn huis: Benirràs! De sfeer is er heerlijk. Nu is het sowieso op Ibiza een stuk normaler om topless of naakt over het strand te lopen, maar hier… Hier heb je die typische relaxte sfeer die je zoekt. De “klassieke” hippies oefenen hier hun kunsten om ’s avonds in de clubs op te treden, er wordt ganja gerookt, ouderen doen alsof ze kind zijn. Niks is vreemd! Alles kan, alles mag. En op zondag is er ook nog eens een speciaal trommelconcert.

Over het trommelconcert heb ik een blogpost geschreven, die kun je hier bekijken.

3. Montezuma, Costa Rica
Ik was hier in: 2012

Favo hotspots Marte3

Montezuma, een geliefd backpackersdorp aan de westkust van Costa Rica waar ik in 2012 was. Once again: die sfeer – I loved it! Een afgelegen stukje Costa Rica waar de natuur volop zijn gang kan gaan: pura vida! Je vindt er hippies, surfers, backpackers en eco-toeristen. Spring alleen niet van de waterval af, dat heeft me daar bijna m’n leven gekost. (En dat is geen grap.)

Ik wil niet deze leuke blogpost afbreken door dit dramatische bericht, maar mocht je m’n blogpost willen lezen over m’n sprong, dan vind je die hier.

4. Oasis Backpackers / Cederberg Mountains, Zuid-Afrika
Ik was hier in: 2010

Favo hotspots Marte1

Ik woonde en studeerde in 2010 in Kaapstad. Ik deed daar geregeld aan een “weekendje weg” (tja, en dan maak je daar altijd wel iets mee) en een van de beste en mooiste herinneringen bevindt zich in Oasis Backpackers en de omgeving van de Cederberg Mountains; een gedeelte van Zuid-Afrika dat niet ontzettend bekend is bij toeristen. Het is beroemd voor spectaculaire landschappen en rotsvormingen evenals de alsmaar zeldzamer wordende Clanwilliam Cederboom. Ik heb er een hike van 9 uur gemaakt, die we konden lopen omdat de eigenaar van Oasis op een A4’tje de hike had uitgetekend. Het was dus letterlijk zoiets als: “ga bij de derde boom rechts en spring van de tweede rots af naar de volgende berg”. Bovenstaande foto is bij zonsopgang (het begin van de hike) rond 5.30 uur. Vraag dus om de getekende hike bij de eigenaar van Oasis, ga met een groep vrienden, chill bij het mini zwembadje en heb het gevoel alsof je met elkaar even alleen op de wereld bent.

5. Playa Lagun, Curaçao / Discover Dining & Restaurant
Ik was hier in: 2012

Favo hotspots Marte2

Playa Lagun is een strand op Curaçao met een lokale sfeer. Het strand is gratis (dat is niet overal het geval daar) en staat bekend om het strand waar je met schildpadden kunt zwemmen. Veel mensen rennen direct de zee in, op zoek naar de schitterende beestjes, maar komen veelal teleurgesteld terug op het strand. De truc? Blijf rustig kijken op het strand, totdat je een kopje naar boven ziet komen – ze moeten immers altijd wel even naar boven komen om adem te halen. Vervolgens zwem je er naartoe. Dan vind je ze geheid! Aanrader: ga in de ochtend. Er zijn twee strandtenten op het strand, waarvan de eerste (Discover Diving & Restaurant) een ultiem relaxt strandtentje is. Ze geven er o.a. “All you can eat BBQ’s” op woensdag en zaterdag. Het sfeertje van deze strandtent is heeel relaxt en leuk.

Je vindt 4 van mijn andere tips voor Curacao hier.

Kun je enkele hotspots van mij al afstrepen? Of voeg je ze juist nu toe aan je bucketlist? Of heb je zelf een ultieme tip? Reageer hieronder, dat vind ik alleen maar tof 🙂 Volgende week zondag: de 5 favo hotspots van Laura van Whatabouther.nl!