REIZEN

De 5 favo hotspots van: Stéphanie // Expeditie Aardbol

Vandaag is het weer tijd voor een rubriek die in snelle tijd erg geliefd is geworden! Ik heb geregeld gehoord van mensen dat ze de “5 favo hotspots van” een erg leuke rubriek vinden, en daarom ga ik nog meer mensen vragen om bij te dragen aan deze rubriek. Op zondag wordt ‘ie dan gepost natuurlijk, want zondag = reisdag. Dé dag om te dromen over je volgende reis. Vandaag lees je de 5 favo hotspots van blogger Stéphanie van Expeditieaardbol.nl.

Over Stéphanie

Stéphanie is het gezicht achter www.expeditieaardbol.nl. In het dagelijks leven werkt ze als freelance journalist en in haar vrije uurtjes probeert ze zo veel mogelijk van de wereld te zien. Op Expeditie Aardbol verzamelt zij haar spannendste reisverhalen, mooiste foto’s en beste reistips. Of ze nou gaat wildkamperen in Scandinavië, op piranha’s vist in een Braziliaans moeras of besluit te gaan hiken over de Chinese Muur; zolang ze haar dagboek en fotocamera maar mee mag nemen vindt ze alles best.

Tip: volg Stéphanie ook op Instagram of Twitter en natuurlijk via www.expeditieaardbol.nl.

Stéphanie’s lievelingsfoto van zichzelf op reis

5 Favo Hotspots Stéphanie Mooiste reisfoto 2

Nadat ik in 2013 een hele tijd in het ziekenhuis heb gelegen ben ik met mijn vriend op reis gegaan naar China. Dat ik na een jaar vol ellende weer fysiek in staat was om de wereld te ontdekken maakte van mij een heel gelukkig meisje. Deze foto symboliseert dat.

Stéphanie’s Top 5:

1. San Christobal de las Casas in Mexico
Stéphanie was hier in: 2012

5 Favo Hotspots Stéphanie San Juan de Chamula 2

In 2012 heb ik met twee vriendinnen een reis door Mexico gemaakt. San Christobal, in het zuiden van Mexico, is backpackers-heaven. Het stikt er van de gezellige hostels waar je ’s avonds aan een kampvuur met elkaar muziek maakt en overdag kun je heerlijk struinen over de knusse markten vol kleurrijk textiel. Ook leuk is dat je vanuit San Christobal zo in het bijzondere dorpje San Juan de Chamula bent. San Juan de Chamula is het bezoeken waard omdat de bewoners erg bijgelovig zijn. Ze zijn ontzettend spiritueel en geloven in het bestaan geesten. Ik was bijvoorbeeld getuige van een uitdrijving bij een baby. Heel indrukwekkend, en stiekem ook wel een beetje eng.”

2. Elephant Nature Park in Chiang Mai, Thailand
Stéphanie was hier in: 2011

5 Favo Hotspots Stéphanie Elephant Nature Park 2

Toen ik in 2011 een maand ging backpacken in Thailand bezocht ik ook het Elephant Nature Park in Chiang Mai. Toeristen in Thailand maken vaak graag een ritje op een olifant, maar ik wilde liever een bezoek brengen aan een verantwoord reservaat. Om te zorgen dat een olifant mensen wil dragen en gehoorzamen worden ze namelijk net zo lang geslagen en mishandeld tot ze zich overgeven. Daar wilde ik absoluut niet aan meewerken. De olifanten in het Elephant Nature Park zijn gered van de toeristenindustrie en worden tegenwoordig met heel veel liefde verzorgd. Ze hebben alle ruimte, er wordt niet meer op ze gereden en als bezoeker mag je ze knuffelen en wassen in de rivier. Een prachtig project dat je echt moet bezoeken als je in de buurt bent.”

3. Varanasi in India
Stéphanie was hier in: 2011

5 Favo Hotspots Stéphanie Varanasi 2

Het Indiase Varanasi is één van de meest spirituele plekken waar ik ooit ben geweest. Hier komen Hindoes aan het eind van hun leven naartoe om te sterven, en om gecremeerd te worden aan de oever van de heilige Ganges-rivier. Dat gaat gepaard met allemaal gebruiken en rituelen en het is daarom een heel bijzonder schouwspel. Tijdens een reis door Noord-India in 2011 was ik ook een paar dagen op deze magische plek. Ik zag slangenbezweerders, bezocht een sterfhuis en was hevig onder de indruk van de openbare crematies. Maar behalve dat, voelde Varanasi met al zijn kleuren, geuren en mensen het meest ‘Indiaas’ van alle plekken waar ik tijdens die reis ben geweest.”

4. Caye Caulker in Belize
Stéphanie was hier in: 2012

5 Favo Hotspots Stéphanie Caye Caulker 2

Als er één plek is waar ze iets minder hard lopen dan in de rest van de wereld, dan is het Caye Caulker. Na een paar weken reizen was dit Caribische eiland de perfecte plek om even bij te komen. Het eiland is autovrij en iedereen verplaatst zich te voet, per fiets of per golfkarretje. Heel veel is er niet te doen: je kan er zeilen, snorkelen en in de hangmat hangen, en elke dag vlak voor zonsondergang verzamelt iedereen zich bij de ‘Lazy Lizard’ strandbar voor rum punch en dansjes. Hier draaide het vooral om chillen, muziek luisteren en socializen. Een heerlijke plek.”

5. Tarrafal in Kaapverdië
Stéphanie was hier in: 2014

5 Favo Hotspots Stéphanie Tarrafal 2

Kaapverdië is de liefdesbaby van het temperamentvolle Latijns-Amerika en het relaxte West-Afrika. Afgelopen herfst heb ik daar twee weken rondgereisd met mijn vriend. We verkenden de eilanden Santiago en Maio, en sloten onze reis af in het kustplaatsje Tarrafal. Tarrafal is echt zo’n surfersdorp. De golven zijn hoog en iedereen loopt met een plank onder z’n arm. ‘No worries’ is het motto van de inwoners en daar ga je als bezoeker heel snel in mee. Hoewel Tarrafal zeker niet het fijnste strand of de mooiste zee heeft, was het wel een plek waar je je ontzettend welkom voelt en waar je de zorgen van thuis even helemaal kan vergeten.”

Droom verder door de 5 favo hotspots van andere inspirerende bloggers te bekijken of neem een kijkje op onze reispagina voor nog meer inspiratie.

Liefs, Marte

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.