HOTSPOTS

De 5 festivals waar ik in 2016 heen wil

Call me crazy, maar ik ben zowaar bezig met een (kleine) bucket list voor 2016! Gek genoeg heb ik heel veel dingen die ik in 2016 wil doen en dan ook echt waar wil gaan maken. Misschien omdat ik ergens altijd het gevoel heb dat 2016 hét jaar wordt voor mij (waarom? Geen idee!) en er ook naar wil handelen. Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen, ben ik momenteel al aan het knallen en ik heb zo’n onderbuikgevoel dat het in 2016 allemaal nog een slag beter zal gaan.

De complete bucket list zal ik tegen het einde van het jaar met jullie delen, maar voor nu leek het me leuk om de festivals te delen die erop staan. De afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat ik de grootste liefde heb voor rockfestivals die een weekend (of langer) plaatsvinden. Dat zijn de weekendjes voor mij die echt memorabel zijn en waar ik intens van geniet. Echt even ergens zijn, met een groep vrienden, met hopelijk een zonnetje erbij en genieten van de beste artiesten en bands. De meeste festivals zijn dus ook van dit kaliber, met enige uitzondering op een echt hippie-hippie festival. Dit zijn de 5 festivals die op m’n lijstje staan waar ik volgend jaar heel graag bij wil zijn:

MH Festival Happy

1. Down The Rabbit Hole – 24, 25, 26 juni – Beuningen (Nederland)

Dit jaar ging ik voor een dag naar DTRH, en voor wat ik heb geproefd wil ik hier volgend jaar zeker het hele weekend bij zijn! Super fijne sfeer. Beetje Lowlands, maar dan zoals 10 jaar geleden en een stuk kleiner. En in een prachtige omgeving!

www.downtherabbithole.nl

2. Rock Werchter – 30 juni – 3 juli, Werchter (België)

Het Lowlands van België,  maar dan (schijnbaar) beter. Ik wil al een paar jaar naar Rock Werchter, maar op een of andere manier kon ik de afgelopen jaren iedere keer niet. Onwijs irritant, want deze staat echt al heel erg lang op m’n lijstje! In 2016 moet en zal ik er zijn.

www.rockwerchter.be/nl

3. Boom Festival, 11 – 18 augustus, Idanha-a-Nova lake (Portugal)

Boom Festival is echt een mega hippie-hippie festival, maar het is zoiets waar ik gewoon een keer getuige van moet zijn. Geen idee of ik het echt wat van vind of niet, want het lijkt me ergens best wel heftig, maar ik wil het een kans geven. In 2014 had ik kaartjes, maar ben ik uiteindelijk niet gegaan, ongelofelijk! Het was overigens compleet uitverkocht, waardoor ik prima m’n kaartjes weer kon verkopen. Ik zou voor dit festival wel tijdig moeten regelen hoe ik naar Portugal zou komen, want ik kan me herinneren dat vliegtickets absurd duur waren toentertijd. Dat maakt het hele plaatje wat minder aantrekkelijk. M’n intentie is toch om er in 2016 bij te zijn!

www.boomfestival.org

4. Lowlands, 19 – 21 augustus, Biddinghuizen (Nederland)

Ik ging in 2013 voor de eerste keer naar Lowlands en vond het helemaal fantastisch. Jammer genoeg ben ik daarna niet meer gegaan, maar in 2016 wil ik ‘m niet meer missen. Het blijft gewoon een goede klassieker. Misschien ga ik er me er inmiddels iets te ‘oud’ voelen, maar dan wordt dit een goede laatste keer 😉

www.lowlands.nl

5. Into The Great Wide Open – september – Vlieland (Nederland)

Een festival dat altijd binnen no-time is uitverkocht, dus what are the odds dat ik er in 2016 bij ben? Klein. Ik zal het in m’n agenda moeten zetten wanneer de kaartverkoop van start gaat, om er op tijd bij te zijn. Dit festival lijkt me echt super intiem en zalig vanwege de line-up en prachtige natuurlijke omgeving.

www.intothegreatwideopen.nl

MH Festival Chill

MH Festival Shoes

MH Festival Friends

Welk festival staat op jouw bucket list voor 2016?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.