De 5 paranormale “gaven” die niemand van me weet

Vandaag deel ik 5 paranormale “gaven” met jullie, die niemand eigenlijk van me weet, op een paar familieleden en vrienden na. Ja, “gaven” ja, omdat ik eigenlijk ook niet zeker weet wat het betekent. Het is een artikel waarvan ik ook niet zeker ben hoe hij ontvangen gaat worden en waar ik zelfs een beetje huiverig over ben om te delen. Onderwerpen over paranormale gaven worden over het algemeen als zo alternatief gezien, dat ik al snel bij het hokje van 100 % zweverige hippie word aangevinkt. Toch leek het me ook een passend onderwerp om aan te kaarten, gewoon omdat het past bij wie ik ben. Ik ben hooggevoelig, sta open voor het universum als een groot energieveld en ben groot fan van de opvattingen bij het taoïsme. Tegelijkertijd ben ik nuchter en realistisch ingesteld en zijn er in de 27 jaren dat ik inmiddels in leven ben, mij bepaalde dingen overkomen. Paranormaal of niet, het is gebeurd.

Yumeko Eco Bedgoed Tencel Dekbed Plantaardig1

1. Vroeger kon ik aura’s voelen

Als kindzijnde kon ik aura’s voelen. Niet gek, zei m’n moeder, zij kon aura’s namelijk zien. Dat maakte gelijk dat ik me wat minder vreemd voelde. Toen ik het op de middelbare school vertelde, werden er grapjes over gemaakt door m’n vriendjes op school. Ik werd ‘getest’ of het wel waar is, en natuurlijk ging het daar compleet fout. Ik schaamde me, waardoor ik deze ‘gave’ heb weggepest bij mezelf.

2. Soms zie ik geesten

Sinds een paar jaar zie ik, soms, geesten ‘s nachts. Dit komt meestal voor op de momenten dat ik heel dichtbij m’n gevoel sta. En bijna altijd zijn het tijdens de nachten dat ik alleen in bed lig. Ik vind het angstaanjagend, ook al doen de geesten me nooit kwaad. Ik ‘zie’ ze in verschillende vormen, maar meestal zijn ze heel groot en hebben ze een soort gewaden aan. De een wit, de ander rood. Tijdens die vormen kan ik ook nooit gezichten zien, maar zie ik wel menselijke vormen (een gezicht en een lichaam). Onlangs had ik alleen weer een heel andere ervaring. Het was overduidelijk een vrouw (iets wat ik normaal gesproken niet zo duidelijk zie), ze had een heel vrouwelijk gezicht en keek van me weg. Ze deed me geen kwaad, maar ondanks dat, werd ik er toch weer bang van. Ik moet van mezelf zo snel mogelijk weer in slaap vallen, en doe meestal een lampje aan in de slaapkamer.

3. Soms wordt m’n geest wakker, maar m’n lichaam niet

Iets heel bizars, wat ik ook nog niet helemaal kan plaatsen: ik heb een paar keer gehad, middenin m’n slaap, dat m’n geest hartstikke wakker was, maar m’n lichaam lag te slapen. Ik kan het bijna niet uitleggen hoe vreemd dit is en was. In feite was m’n geest klaarwakker, en tijdens m’n bewustzijn daarvan zei ik tegen mezelf: damn it, beweeg je lichaam eens mee! Doe je ogen open! Dit lukte me dan alleen nooit. Alsof ik (als in: m’n geest) gevangen zat in m’n lichaam. Schijnbaar wordt dit ‘slaapverlamming’ genoemd, en als je erin mee zou gaan, zou je bijvoorbeeld je dromen kunnen sturen. Ik echter, werd de paar keren dat het me is overkomen, weer heel angstig. Alle keren dat het is gebeurd, verplichtte ik mezelf om weer in slaap te vallen, wat dan ook lukte.

4. Ik voel m’n opa om me heen, ook al heb ik hem nooit gekend

Dit is iets wat enorm privé is, maar wel in hetzelfde rijtje thuishoort: ik heb de vader van mijn vader nooit gekend, en toch heb ik constant het gevoel dat hij heel vaak uitkijkt op mij en mijn gezin. Noem het een ‘beschermengel’. Begin 2013 had ik een ongeluk, waarbij ik extra sterk het gevoel heb gekregen dat hij er was. Ik zie hem overigens nooit, het is puur een gevoel van vrede, acceptatie en bescherming en het gevoel van zijn aanwezigheid.

5. Ik ben bang voor messen die mijn kant op wijzen

OK, deze is just for fun, want het valt misschien niet onder “gave” maar zeker wel onder “vreemd”. Sinds ik me kan herinneren wil ik namelijk niet dat messen mijn kant op wijzen. Moet je voorstellen hoe lastig het is als je aan de eettafel zit? 😉 Ik leg ‘m dan vaak een klein beetje anders, zodat het niet richting mij wijst. Soms heb ik het gevoel dat ik in een vorig leven ben neergestoken door een mes. Ha!

Heb jij een paranormale gave of herken je iets? Deel het met me, ik ben erg benieuwd!

52 reacties

Fernande -

Ik ben hoog gevoelig en voel veel aan en overdag en Savonds ik ben spiritueel en heb de 6de zintuig maar nu even over geesten als ik lig in men zetel voel ik iemand mijn gezicht strelen en mijn benen aan men neus en ik heb iets heel raar mee gemaakt alzof de geest met me liefde maak snap niks van alzof iemand met me speel in bed terwijl niemand naast me lig

Amber -

ik voel me al een aantal maanden niet lekker in mijn vel zitten. Heb het gevoel dat er iets ernstigs met mijn man aan de hand is. Hij heeft PTSS, maar toch. Ik denk wel eens dat hij mogelijk een hersentumor heeft. Ik kan er geen vinger op leggen, maar zijn gedragsverandering is zo extreem… en hij zegt juist, dat ik degene ben die veranderd is.
Enige weken geleden kreeg hij een pijnaanval in zijn rug. Uiteindelijk bij de ehbo zkhs terecht gekomen en onderzocht. Doorverwezen naar een specialist voor meerdere onderzoeken.
Hierna kreeg ik een nachtmerrie: specialist zegt dat hij verder onderzocht moet worden, omdat er 60 pct kans op kanker is.
Eergisteren echt naar de specialist, en zij zegt: u moet verder onderzocht worden. Mogelijk zit er een tumor ofzo.
Ik voelde me echt vreselijk, maar ergens ook opgelucht. Maar nu vraag ik me af:
zou mijn voorgevoel dan toch waar zijn, en zou mijn man mogelijk een hersentumor hebben?
Het zou een hoop verklaren van zijn gedragsverandering…

Stephan korenhof -

ik ben toen ik 2 jaar was wakker geworden in slaapverlamming en ben toen in een zwarte entiteit gaan staan die ik in me voelde gaan en tegelijkertijd ging slaapverlamming uit. ik zie hierdoor oogruis want zo zach die zwarte entiteit eruit. gekleurde oogruis. ik heb hier een paar x aura’s in gezien zowel om mezelf als om iemand anders heen. ik heb nog 4 paranormale ervaringen een daarvan is een kundalini ontwaking zoek maar op youtube alex grey kundalini awakening.

groetjes

Lotte -

Hoi ik ben 11 ik ben dan ook gwn een meisje maar er klopt iets niet:gisteren was ik aan het spelen met vrienden we waren met 4 ik en een vriendin en nog twee jongens waren aan het spelen. Toen zij weg waren :we waren verstoppertje aan het spelen. Ik en mijn vriendin waren in een leeg huis ik keek naar buiten toen zag ik een witte rappe schim toen de jongens ons gevonden hadden zij een van de twee ik heb een schim gezien ik zei ik ook ik een vrouw hij een man hij is opeens bruiner geworden en ik groter is dat normaal ? Laat iemand het weten?
Dankjexxx

Jolanda -

Mooi geschreven ik heb dit ook ik zie dan gezichten vormen op me afkomen in kleuren.. ook hoor ik soms voel ik ze soms.. ik kan me ook goed voor afsluiten waardoor ik soms rust heb niks zie… of meer stress heb zie ik minder.. maar als ik top in me vel zit rust heb zie ik ze …ook oude zielen energie.. erg mooi maar ik vind het soms ook heel eng en schrik er soms van .. en vraag ik het weg te gaan

Zigster -

Hoi Zoe. Zou het kunnen dat we een beetje te veel gaten in ons aura hebben en doordat wij hooggevoelig zijn te veel energie opvangen (ook van andere mensen) waardoor je te veel stress kunt krijgen en deze energie niet kunt verwerken met als gevolg dat je lichaam als het ware verlamd kan raken, gezien wij in onze slaap alles van de dag en dagen ervoor etc. aan het verwerken zijn? Wat ik geleerd heb is dat je je aura mooi dicht moet maken om geen energie van anderen bij je te hoeven dragen, dat is namelijk soms heel erg vermoeiend! Ik ga met E.M.D.R. uitzoeken wat dit te betekenen heeft, de verlammingsverschijnselen ken ik ook en ik begrijp dat dit heel beangstigend is, als je wakker bent en je lichaam reageert nergens meer op! Ik laat het je weten als er iets in deze therapie zichtbaar voor mij word! xx Zig

Isa -

Zag je die aura’s omdat je misschien deed mediteren? Ik heb dat namelijk wel . ik heb trouwens ook een rare gaven van meters verder kan ik voellen dat er mensen na me kijken , of als ik mn ogen dicht doe en mn vriendje ligt tegen over mij en hij doet zn ogen open kan ik dat voellen alsof het brand in mn ogen en dan kijk ik hem recht on de ogen , haha vage dingen maar is iets heel natuurlijks en kan je verder op weg helpen gewoon geloven in jezelf

Christel -

Voor de mensen die last ondervinden, ik kwam dit tegen: https://m.facebook.com/Paranormal-Investigators-Nederland-221560347908042/?fref=ts
Ik weet alleen niet of het wat is.

Emily -

Heel bijzonder! Ik wist wel dat ik niet de enige ben met dit soort gebeurtenissen, alleen toch denk je dat vaak wel omdat niemand er over praat.
Ik kon vroeger soms aura’s zien, nu zie ik vaak alleen nog een soort van energie ‘lijntje’ om mensen heen.
Ik heb ook regelmatig slaapverlamming en forceer mezelf dan ook om te slapen, maar soms ga ik mee in de droom en stuur deze dan helemaal tot ik weer echt wakker word. Vaak ben ik dan wel erg verward.
Ik heb heel vaak dat het lijkt alsof ik met m’n geest even ergens anders ben, ik zie en hoor dan ook van alles tot ik ‘wakker’ schrik van een geluid of iets. Ik heb best vaak dat ik dan ergens kom waar ik nog nooit ben geweest maar wat ik me van die ‘dagdroom’ kan herinneren.
Ik ben trouwens ook hooggevoelig, soms als ik bijv. op gras loop, heb ik een heel pijnlijk gevoel, maar niet fysiek en ook niet helemaal mentaal. Ik denk dan vaak dat ik het gras pijn doe en kan dan soms heel panisch zijn dat ik nergens meer wil lopen, ik moet mezelf dan echt overhalen dat het gewoon niet anders kan.
Als kindzijnde heb ik wel een geest gezien, het leek op een man in een witte jas. Het was in mijn slaapkamer en leek ook logisch omdat de vorige bewoner en slagerij had, dus de jas refereerde ik daarmee. Verder zie ik nooit meer iets, maar voel wel regelmatig een aanwezigheid ofzo.
Het zijn ook wel dingen waar ik in geloof.

Fijn dat je hierover hebt geblogt! Hoef ik me tenminste even niet vreemd te voelen vanwege dit soort dingen :)!

Rajenne -

Ik hebt het ook alsof iemand bij me is of naar me kijkt

Mama Kip -

Heel bijzonder om te lezen! Ook ik heb een een “special friend” die niemand kan zien! Hij zit altijd bij mij in de auto als ik alleen rij in het donker, aan het begin schrok ik me elke keer wezenloos, stopte ik, midden in de polder, pikkedonker, alle deuren open van de auto..niet wetend wat er in hemelsnaam in m’n auto zit. Nu ben ik wel aan ‘m gewend…ik krijg nog wel de kriebels van hem trouwens. Het is een oudere man….vast een lieverd! Ook ‘zie’ ik mensen als ik slaap, of bijna slaap. verschijningen, gezichten, in situaties die niet goed voor ze zijn, maar ik kan er nooit iets concreets van maken…frustrerend! Goed dat je dit bespreekbaar maakt…het is toch een beetje een ‘zweverig’ onderwerp!

Manja -

Wat goed dat je hierover schrijft! En leuk om alle reacties te lezen.
Ik heb een keer een intuïtieve reading gehad, ook over mn vorige levens (ik weet nog niet of ik er in geloof), maar mn vorige levens waren allen een deel (of persoonlijkheid) van mij. Dat vond ik wel heel bijzonder.

Babs -

Hoi Zoë

Heb je al eens over lucide dromen gelezen, dat is net zo iets of misschien wel hetzelfde ! Ik (en mijn moeder ook ) heb namelijk ook wel eens dat ik mijn dromen kan sturen.. ik heb er verder gelukkig nooit enge of nare ervaringen mee gehad, vindt het soms zelfs fijn dat ik mijn eigen droom kan bepalen.. Alhoewel ik het niet altijd helemaal onder controle heb..
Groetjes Babs

Sabine -

Wat bijzonder! Ik heb nog nooit iets dergelijks ervaren en daar ben ik eigenlijk best wel blij mee :) Lijkt me heel eng!

Mel -

He Zoë ik heb nog wat heftigers mee gemaakt en maak het nog steeds mee zou je een bericht terug kunnen sturen als je nog steeds iets leest van dit wil het graag met je delen

Suus

Suus -

Hoi Mel, je kunt Zoe altijd mailen: info@modernehippies.nl. Groetjes Suus

Lila -

Moedig dat je dit deelt, Zoë! Ik heb vanaf kleins af aan al paranormale ervaringen. Vroeger waren het kleine incidenten waar ik doodsbang van werd. Ik sloot me er volledig van af. Ik heb altijd al energieën gevoeld en gezien. Sinds een aantal jaar heb ik ook slaapverlammingen, waarbij ik het gevoel krijg alsof er iemand op mij komt zitten. Ik heb ook weleens een hand gezien die mij vasthield. Super eng! Maar ik houd mij nu vast aan de medische verklaring en zodra ik het heb, focus ik mij op het bewegen van een lichaamsdeel. Twee jaar geleden ‘zweefde’ er een energie boven mijn bed. Als ik in de energie bleef staren, kwamen er blauw/paarse draden op me af. Alsof ik een kijkje in een andere dimensie kreeg. Hoewel de energie niet vervelend was (je voelt het snel genoeg), werd ik er doodsbang van. Nadat ik ook weer een slaapverlammingen kreeg, heb ik mijn huis ritueel gereinigd met witte salie. Nooit doen vanuit angst, zo weet ik nu. ‘De energie’ kwam 100x zo hard terug en greep me letterlijk bij mijn keel. Ik kon wekenlang niet meer alleen thuis zijn en rustig op de bank zitten. Mijn nicht (spiritueel heel begaafd) leerde mij bij negatieve energieën te focussen op mijn overleden oma, alle liefde te voelen die ik voor haar had en nog steeds heb. Daarmee zuiver je je eigen energie, maak je een hele pure connectie met een ‘goede energie’ en maken ‘slechte’ energieen / entiteiten geen kans. Althans, je trilling wordt hoger. Of zoiets. (Sorry als dit te zweverig voor je klinkt, hihi) Deze oefening heeft mij ook dichterbij mijn oma gebracht. Ze komt regelmatig in mijn dromen. Soms zegt ze iets, geeft ze een boodschap mee (en schrijf ik dat direct na het wakker worden op!), soms is ze er alleen maar en glimlacht ze naar me. Het houdt haar levend en heeft mij doen beseffen dat ze alleen haar lichaam verlaten heeft. Ik ben nu rustiger in het spirituele / paranormale, probeer te accepteren dat het er is en het te laten zijn. Het is mooi dat je het hebt, al moet je ermee om leren gaan…

Zoë -

Wat een mooi en persoonlijk verhaal Lila. Pittig dat je er al van jongs af aan mee te maken hebt, sommige dingen klinken zeker onaangenaam. Toch ga je er inderdaad ook praktisch en goed mee om, zo te horen. Leerzaam!! Dank voor je tips!

Kim van Hout -

Dapper dat je dit deelt! Ik vind het ook heel herkenbaar, vooral het stukje slaapverlamming. Ik heb dit ook een aantal keer ervaren en ik vond het angstaanjagend!

Wilma -

Hoi Zoë,
Je stuk met interesse gelezen. Ik herken het één en ander, maar niet alles. Wel weet ik dat dit allemaal kan en bestaat. Ik lees dat je angstig bent voor bepaalde onderdelen en dat kan ik me heel goed voorstellen. Toen ik je stuk las, moest ik meteen denken aan de Lichtfladderaars. Jet Eikelboom beschrijft regelmatig haar ervaringen en ik zie hierin gelijkenissen met jouw punten. Ik weet dat het vervelend kan zijn als iemand je ongevraagd advies geeft, maar ik kan het niet laten je aan te bevelen te kijken of je hier misschien iets mee zou kunnen. Ik heb zelf een Lichtfladderaar mogen ontvangen van een lieve vriendin van mij en sindsdien volg ik Jet op Facebook. Ik herken soms iets wat ze beschrijft, vaak ook niet, maar ik vind het mooi om te zien hoe zij verbindingen maakt. Ik vind angst sowieso een slechte raadgever en hoop dan ook echt dat je het je eigen kunt maken in de toekomst. Heel veel plezier en wijsheid daarmee gewenst!

Zoë -

Hey Wilma,
Wat een lief en attent berichtje. Advies en tips geven is altijd welkom hoor! Ik ga haar zeker even opzoeken :) Klinkt interessant! Many thanks!

Christel -

Hi Zoë! Wat heftig en intens! Ik vind dit mega interessant en kan er uren over praten, maar aan de andere kant doodeng. Ik geloof er in ieder geval heel erg in. Ik ben ook hooggevoelig, heb daarover al eens contact met je gehad, maar dit aspect laat ik niet toe. Ik weet niet of ik ook dingen kan voelen of zien, maar ik heb vaak gehoord van wel. Ik houd het alleen tegen, omdat ik het te eng vind. Wel weet ik vaak dingen van te voren, mijn intuitie is goed ontwikkeld.
Als je er last van hebt, zijn er mensen die je kunnen leren afsluiten. Of je leren minder open te staan of het te laten komen, wanneer jij wilt. Ook kan je je huis laten reinigen of zelf doen met bijv salie.
Liefs

Zoë -

Jaa, door jou werd ik er überhaupt van bewust wat hooggevoeligheid ís!! Heldin!
Goeie tips! Tegelijkertijd weet ik niet wat ik liever zou willen afsluiten en wat ik juist meer toe zou laten… To be continued 😉

Christel -

Jaa haha 😊! Ik sprak eens iemand die ieder jaar zijn huis reinigde, om fris het nieuwe jaar in te gaan. Dat vond ik wel een mooie gedachte. Mensen in mijn omgeving die er wel last van hadden, leerden ook veel met visualisatie te doen. Bijv door gekleurd positief licht in de kamer te laten stromen en een soort beschermlaag om hun lichaam te visualiseren. Maar goed, dit hoeft voor jou niet aan de orde te zijn, misschien tips voor mensen die wel last ervaren 😊.
Ik ben overigens ook vrij nuchter, maar vind het leuk dat je dit onderwerp aansnijdt.

Martine -

Mooi om te lezen. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die deze ervaringen hebben en herkennen. Wanneer je dus niet meer huiverig bent om te delen en het zelf accepteert en misschien kan omarmen zie ik dat het eigenlijk heel normaal is :) dus lekker loslaten en genieten van wat je voelt/ziet en delen met de wereld!
Wanneer de stempels door onszelf niet gedrukt worden gaat dit vanzelf als olievlek werken. Ik vind mezelf niet zweverig of anders ik ben gewoon mezelf net als iedereen dat mag zijn :)
Liefs!

Zoë -

Dank je wel Martine! Ik denk dat de mensen die zich herkennen en het niet gek vinden, de mensen zijn die zullen reageren. Ergens fijn juist, want ik houd niet van negativiteit online (of an such eigenlijk). Maar toch schrijf ik het sceptisch omdat ik zelf ook altijd een nuchtere blik naar het geheel zal hebben. Tegelijkertijd sta ik er juist wel heel erg voor open en ik zal zéker vaker erover gaan schrijven nu ik zie wat dit artikel met mensen doet! We gaan het taboe doorbreken! 😉

Iris -

Wauw Zoë, heftig! Ik herken het hooggevoelig zijn, maar voor mij heeft dat vooral te maken met een sfeer of energie ergens, makkelijk gevoelens van anderen overnemen en me bergen voor de journalistieke wereld en ‘het nieuws’. Maar dit soort ervaringen ken ik niet. Het enige waar ik gelijk aan moet denken is toen ik jonger was, ik wel eens het gevoel had dat er iets aanwezig was. Maar omdat ik dit absoluut niet wilde en me er volledig voor afsloot is dit weggegaan. Ik denk echt dat geesten of energien op een andere ‘frequentie’ zitten en dat ik mijn frequentie daarom heb aangepast, haha. Ik kon me alleen niet afsluiten in het oude huis van mijn tante. Hoe of wat, ALTIJD in dat huis, zodra ik er binnen was, werd ik ziek. Ik voelde me dan zo naar, ontzettende hoofdpijn, spugen. Mijn moeder dacht altijd dat ik me aanstelde, omdat als we naar huis gingen het zo weer over was. Mijn nichtje was daar jaren eerder (voordat ik echt herinneringen kon maken)overleden en dat heeft denk ik de energie in het huis veranderd. Of zij is ook ziek geworden van wat in dat huis zat (ze had kanker).. Wat het ook was, sinds ze zijn verhuisd heb ik nergens meer last van. Bizar hè?
Kan me in ieder geval voorstellen dat je het gek vindt of eng, maar als je een goede manier vindt om ermee om te gaan zou het nog wel eens iets heel krachtigs kunnen zijn!!
Liefs

Zoë -

Wowww Iris, wat een bijzonder verhaal van het huis van je tante! Op z’n zachtst gezegd: dag kan geen toeval zijn ;)!
En mooi hoe je het verwoord over de frequenties, best een goede manier om het zo te zien. :) Dank voor het delen van jouw verhaal Iris!

Iris -

Ik had nog niet gezien dat je had gereageerd! Maar het is goed om dit soort dingen bespreekbaar te maken denk ik! Steeds meer mensen durven dan toe te geven aan hun “gaven”, zoals jij het noemt:)!

Celine -

Wauw wat goed van je dat je dit bespreekbaar maakt Zoë! :)
Inderdaad, heel veel mensen vinden dit al gauw erg zweverig en denken gelijk dat je niet helemaal goed bent. 😉

Niet is minder waar vind ik. Ik heb er altijd al in geloofd dat er meer was dan dit saaie platte wereldje en dat er veel meer diepgang in zit dat de meeste mensen kunnen erkennen. Ik heb een aantal maanden terug een hele fijne vriend leren kennen die net als mij heel erg bezig is met het bewustzijn en alles wat daarbij komt kijken. Ik was nog nooit iemand tegen gekomen die er wat dieper op in durfde te gaan en dan met name richting spiritualiteit om het maar een naam te geven. Daardoor vond ik mijzelf beetje bij beetje weer terug en merkte ik dat hoe dichter ik bij mijzelf kwam te staan hoe meer wonderlijke dingen er gebeurden. We woonden allebei in een anti-kraak klooster waar het ‘s avonds feest was wat betreft energieën/entiteiten. Voordat ik hem leerde kennen had ik altijd een angstig gevoel wat me bekroop als ik langs sommige plekken liep in het klooster, ook in mijn eigen appartement. Zonder dat aan hem te vertellen gingen we naar mijn appartement en wees hij zo in een keer aan waar zich er energieën bevonden. 3x raden, precies op alle plekken waar ik altijd bang werd. Dat was voor mij zo’n bevestiging. Hoe meer ik met hem praatte hoe bewuster ik werd van energieën en mijn omgeving. Zo had ik ook moeite om te accepteren dat mijn oma met wie ik een hele sterke band had was overleden. Door hem ben ik met haar in contact gekomen en heb ik voor mijzelf dat hoofdstuk afgesloten. Dat was zo’n bijzondere ervaring dat me dat voorgoed heeft veranderd. Het gevoel van liefde wat ik voelde was enorm sterk en als ik het moeilijk heb voel ik dat ze er is om me bij te staan. Dat is een heel veilig en fijn gevoel wat ik altijd bij me zal dragen.

Daarnaast merk ik ook dat mijn intuïtie heel sterk is geworden en dat ik dingen heel goed kan aanvoelen. Ik weet steeds vaker te voorspellen wat er gaat gebeuren en soms weet ik al wat mijn vriend gaat zeggen voordat hij het heeft kunnen uitspreken. Wewonen nu een stuk uit elkaar maar ik kan heel erg goed aanvoelen hoe het met hem gaat. Andersom weet hij het ook als er iets gebeurd is bij mij en dan belt hij me op om te vragen hoeer iets te zeggenweten we precies wat we willen en dat is iets ontzettend moois. Zo ben je enorm goed afgesteld op dezelfde setting. En dat is voor mij liefde, openheid en bewustzijn. Lang verhaal, maar dit is een beetje wat ik voor moois heb mogen ervaren door me bewust te zijn van mijzelf en alles om mij heen. :)ttf

Zoë -

Wauw Celine, wat een mega bijzondere vriend heb jij!! Hoe waardevol?! En dat van die klooster.. Poe, dat had ik best eng gevonden eerlijk gezegd. Fijn en mooi van je oma ook :)
Ik denk ook zeker dat het te maken heeft met hoe goed je kan luisteren naar je hart/instinct/gevoel en de mate waarop je dit meemaakt of niet. Op momenten dat ik extreem gevoelige dingen meemaak heb ik het altijd meer inderdaad.
Mooi om jouw ervaringen te lezen! Dank voor het delen! :-)

Celine -

Precies, hoe meer je je open durft te stellen voor het leven en je jezelf daarmee ook kwetsbaar opstelt krijg je dit soort “inzichten” als cadeautje terug. Hoe meer je vertrouwt op jezelf en “het universum” hoe meer dingen een soort van toevallig maar ook weer niet toevallig gebeuren 😉

Zoë

Zoë -

Amen sister, amen!

Wietske -

Heel herkenbaar en mooi geschreven. Zelf zie ik geen geesten als in menselijke vormen (of in elke andere vorm) maar meer als energieën. Mijn vorige woonplaats was helemaal plat gebombardeerd tijdens ww2, later helemaal opgebouwd maar nog marcheren er ‘soldaten’ over bepaalde wegen (voornamelijk de brandgang bij ons achter die aan het weiland grenst) ik durfde s’ avonds er nooit te lopen. De soldaten zelf kon ik nooit zien behalve dat ze grouw grijs waren en niet bepaald vriendelijk.
Zo ben ik op andere plekken (waar ik wel met plezier woonde) een gouden tegen gekomen. Dat was ook ijs anders dan een gouden glans maar ik wist op een of andere manier dat het een kind was, een jongen. En zo zijn er nog veel meer.
Ik weet niet of het minder eng is als je er aan overgeeft. Zelf heb ik het nooit gedaan. Als ik iets voelde wat niet erg vriendelijke was zei ik ook gewoon dat het weg kon gaan…. hielp vaak 😊
Liefs Wiets

Zoë -

Woww ook heel intens! Die soldaten, wat onwijs bizar en eng. Wel knap hoe je ermee om bent gegaan.

Maaike -

Bedankt voor het delen! Herkenbaar. Fijn om over je gaven te lezen en de reacties van andere te horen.

Zoë -

Ja, heel leerzaam en zo leuk! Echt heel interessant :-)

Petra Brinksma -

Hey Zoë!

Wat super stoer dat je dit deelt! Ik ben net als jij hooggevoelig en sta open voor het universum, maar ondertussen ben ik ook ontzettend nuchter. En misschien juist daarom overkomt ons dit wel. Puntje 1 en 3 herken ik, waarbij ik bij punt 3 wel zelf mijn dromen kan sturen. Maar blijkbaar moet dit ons overkomen, omdat wij hier misschien wel een boodschap uithalen? Tja, ha ha ik bekijk het maar op die manier met mijn gehele nuchtere verstand! Anders word je “gek” van angst 😉 Fijn om te weten dat we niet alleen zijn!
Liefs Petra

Zoë -

Zo fijn, die herkenning! Leuk om te lezen :-) Hoe stuur jij je dromen dan, terwijl je “weet” dat je geest wakker is? Ik ben dan op dezelfde manier wakker als wanneer m’n lichaam ook echt wakker is. (Wat een twisted zin.) Dus dan kan ik me nog niet voorstellen om te denken: nou, nu maar eens bedenken wat ik ga dromen! 😉 Stuur jij dit zelf zo aan? Hoe doe je dat?

Petra -

Ik begrijp je twisted zin :-)Vroeger had ik enorm veel last van nachtmerries. Slapen was echt een hel! “Ze” zaten achter mij aan en plotseling kon ik dan vliegen. Geweldig was dat! En ik vloog zoals je zwemt, zeg maar. Dus hup in de schoolslag vloog ik door de lucht en als ik hoger was dan de kerktoren was ik veilig! Maar soms kwamen ze zo dichtbij me en konden ze me bijna aanraken. Op dat moment was ik ineens bewust van mijn droom en zei ik steeds tegen mezelf dat ik wakker moest worden. En prompt, wakker!!! Hoe dit precies kan is moeilijk uit te leggen. Als jij middenin de nacht wakker wordt kijk je dan ook naar de wekker hoe laat het is? Misschien zie je een meestergetal (engelengetal) en willen de “engelen” jou iets vertellen. Dat geeft mij vaak een gevoel van geborgenheid ofzo wetende dat er iemand over me waakt. Fijn hè, om er zo nuchter over te kletsen 😉

Mel -

He ik heb een vraag sta je open voor een verhaal er is namelijk niemand die nog reageerde zoek iemand waar ik mijn ervaringen mee kan delen

jolijn -

Wat mooi. Ik vind het ook heel herkenbaar. Ik zie soms ook energieën en kan ze heel sterk voelen. Soms heb ik het gevoel dat ik op bepaalde plekken oude verhalen kan voelen. Fijn om dit stuk te lezen. Liefs Jolijn

Zoë -

Wow, oude verhalen! Dat is wel heel cool :) op wat voor soort plekken heb je dit, als ik vragen mag?

Sanne -

Hey Zoë, ik vind het heel stoer dat je het artikel over paranormale gaven deelt! Punt 3 is zo herkenbaar. Ik heb een tijd samengewoond met mijn ex in een huis wat voor mij niet goed voelde, wat het was kan ik moeilijk uitleggen. Op andere plekken heb ik nooit gehad dat ik ‘wakker’ werd met slaapverlamming. (En ik heb toch 5 maanden gereisd en op heel veel verschillende plekken geslapen). Maar in dat huis werd ik toch bijna iedere week op die manier wakker. Op de momenten dat ik me niet kom bewegen maar wel wakker was lag ik ook vaak alleen in bed, mijn ex had dan nachtdienst. Ik hoorde dan voetstappen en voelde de aanwezigheid van ‘iets’ in de kamer, zelfs een keer voelde ik dat ‘iets’ naast me op het bed zat en zich over me heen boog. Ik hoopte dan altijd dat het mijn vriend was. Als het me dan uiteindelijk lukte om mijn ogen open te doen (wat voor mijn gevoel een eeuwigheid duurde) dan was er niets of niemand in de kamer, ook mijn vriend niet. Het angstige gevoel wat je hebt als je lichaam niet wakker is en je geest wel herken ik heel erg. Ik wilde nooit verder slapen omdat ik dingen voelde en hoorde. Tot nu toe is het me altijd gelukt om mijn ogen open te krijgen, de eerste keren wist ik niet goed wat me overkwam en raakte ik heel erg in paniek. Wat voor mij heel erg hielp (maar wat me pas na een tijdje lukte) was om op een klein lichaamsdeel te concentreren, bijvoorbeeld mijn wijsvinger en net zo lang te focussen tot ik die kon bewegen. Zodra ik die kon bewegen lukte het me ook om mijn ogen te openen en was ik weer een met m’n lichaam. Misschien heb je er iets aan, voor mij was jou artikel in ieder geval heel herkenbaar en was het fijn om te lezen dat ik niet de enige ben. De gedachte aan geesten vind ik ook doodeng, iemand ze ooit tegen me, als je er niet voor open staat en ze geen toestemming geeft kunnen ze je niets doen en aan die gedachte hou ik me maar vast.
Ik ben ook wel benieuwd of je die ‘slaapverlamming’ telkens in dezelfde kamer hebt?

Zoë -

Hey Sanne,
Wow, wat een intense ervaringen heb jij (ook). Mega interessant! En heel herkenbaar inderdaad. Ik kon dus nooit m’n lichaam wakker krijgen en raakte zo in paniek dat ik weg wílde vallen en dus weer in slaap viel. Ik heb het tot nu toe inderdaad alleen meegemaakt in dezelfde kamer. In dit huis heb ik sowieso meer het gevoel dat er iets zweeft of is dan bijv. mijn ouderlijk huis.
Maar dat van die geest die over je heen boog – heel heftig en erg eng! Soms denk ik juist dat als ik me eraan toe zou geven dat het misschien helemaal niet eng is. Maken we onszelf niet bang door de films? Dat vraag ik me echt af.

Lin -

Mooi dat je dit deelt en bespreekbaar maakt! Heel veel mensen hebben paranormale gaven en zijn hooggevoelig maar zijn er bang voor, durven er niet over te praten, stoppen het weg, schamen zicht. Dat is erg jammer. Omdat je wanneer je het ontwikkelt en er mee leert werken een veel krachtiger persoon wordt en je meer je hart gaat volgen. Je komt veel dichter bij jezelf te staan en het laat je spiritueel groeien. Daarom supergoed dat je dit deelt :) heel bijzonder en mooi!

Zoë -

Mooie woorden en helemaal mee eens!! Sinds ik bewust ben van hooggevoeligheid kan ik veel beter omgaan met mezelf en allerlei verschillende situaties. Het is een stukje zelfkennis. Toch vind ik deze ervaringen soms nog zo bizar of eng, dat ik niet goed weet wat ik er “verder mee moet”. Maar wie weet wat ik in de toekomst ga leren hierover! Daar sta ik in ieder geval wel voor open :-)

Vicky -

Ik begrijp je volkomen. Alleen heeft het in mijn geval volledig met energie te maken en mijn gevoel reageert daarop (iets waar mijn hoofd vaak later pas inziet wat het betekent). Ik heb wel vaak dromen waarin mensen me opzoeken of als ik net in slaap val / net wakker begin te worden dan heb ik gesprekken met ze – ik kan ze alleen niet zo volledig zien in die vormen als jij die beschrijft, maar dat lijkt me wel intens mooi! Alleen is dat natuurlijk door al die horrorfilms – hoe nep ze ook mogen zijn – een beetje eng geworden. Het is een voorzichtig onderwerp helaas omdat veel mensen die gaven na de geboorte losgelaten hebben.. Maar ik vind het mooi hoe jij het omschrijft. ❤️

Zoë -

Wauw!! Je hebt gesprekken met ze? Maar “hoor” je ze dan, of je voelt ze? Wat een bijzondere ervaringen heb jij ook. Het blijft een soort taboe om over te praten, terwijl het (in mijn geval) je gewoon overkomt en je het niet opzoekt. Juist door er zo over te kletsen is het niet gek maar boven bijzonder!

Vicky -

Ja precies! Gewone gesprekken, het is best grappig soms. Heel fijn als ik het ook nodig heb (in een dip zit) Soms werd ik wel eens ‘s nachts wakker en dan hoorde ik gefluister en voelde gefluister naast mn oor. Maar ik geloof ook sowieso in vorige levens, elk leven leert je ziel iets bij. Soms blijven dingen achter van vorige levens. En dat is niet ‘erg’ :) gewoon blijven praten want zo te merken zijn er genoeg gelijkgezinden aanwezig :) ❤️

Zoë

Zoë -

Heel bijzonder! Ergens lijkt het me onwijs creepy, en toch ook heel cool! Thanks for sharing Vicky.

Reageer ook