INSPIRATIE, KUNST & CULTUUR

De betekenis van muziek voor WTWTA festivalgangers

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 15

Vorig jaar bezocht ik het festival Where The Wild Things Are, in Center Parcs De Eemhof. Het was echt één van de tofste, meest complete en bijzondere festivals waar ik ooit ben geweest, en dat gewoon in ons eigen kikkerlandje. Het was een weekend waar veel dingen op zijn plek vielen: een onverwachte reünie met mensen van vroeger, live muziek waar je keer op keer kippenvel van krijgt, een bijzonder privé tuinconcert van Mister and Mississippi, het was fantastisch weer… Ga zo maar door. Wat mij nog wel het meeste opviel: de mensen en de heerlijke sfeer die er hing… De aftermovie geeft dit goed weer:

Ik vroeg bezoekers achteraf of ze wilden vertellen hoe zij WTWTA hebben ervaren.

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 11

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 01

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 16

“WTWTA is achteraf gezien alles wat je wil hebben, in 1 festival gepropt. De ontelbare dingen die je kan ondernemen of kan bewonderen geven je een gevoel van totale vrijheid. Maar nog belangrijker: alle soorten mensen die er bestaan in deze wereld kan je er vinden, waarbij geen een soort in de meerderheid is. Dit zorgt ervoor dat iedereen met een glimlach van oor tot oor rondloopt: wat zijn mensen toch fijn!” – Joris van Santen Escofet

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 13

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 14

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 03

“Voor mij is WTWTA een heerlijk lang weekend weg met vrienden, waarbij we kunnen genieten van de rust en gezelligheid van het park overdag met iedere dag weer een relaxte opbouw, zoals een tour met Lucy’s Wijsje of ronddobberen in het Aquapark, naar het festivalgevoel dat in de avond op z’n hoogtepunt kwam met bands zoals Deus en Fink en als knaller natuurlijk Jungle! De passie waarmee de mensen op het park het festival bezoeken zorgt voor een wonderlijke saamhorigheid die ik niet direct op de andere grote festivals meemaak.” – Patrick Rietvelt

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 07

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 05

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 02

Voor Moderne Hippies heb ik op het festival portretten geschoten en mensen geïnterviewd over wat muziek voor hen betekent. Dit droeg ook bij aan de hele ervaring. Wat is het gaaf om te ontdekken hoe mensen over muziek denken!

Lees, kijk en geniet.

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 12

Muziek betekent voor mij… ‘Ik word altijd even verliefd’. Dan heb ik het wel over live muziek. Het liefst sta ik vooraan zodat ik de artiesten bijna kan ruiken. De gezichtsuitdrukkingen staan voor de passie. Die wil ik van zo dichtbij mogelijk meemaken. Ik luister, observeer en bewonder. – Linde Brinkhorst

ChrisRiemens

Muziek is voor mij gekoppeld aan herinneringen. Bepaalde nummers brengen je terug naar momenten in je leven. Naar de roadtrip in Zuid-Afrika, een ex-vriendinnetje of nadat je een diploma hebt behaald. Verder is muziek jezelf verliezen. Helemaal erin opgaan, nergens anders mee bezig zijn, behalve met bewonderen en genieten. – Chris Riemens

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 06

Muziek. Muziek kan mij serieus laten horen hoe ik wil dat mijn leven is. Niet per se teksten maar een sfeer/energie in een nummer kan me meenemen en met alleen geluid het gevoel geven: zo moet het zijn. Dat is echt top. En bijzonder. – Diederik van der Wees

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 04

Muziek? Mijn grootste geluksmomenten. Ik word zo blij van mensen blij maken met muziek! – Denice Spaans

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 10

Voor mij betekent muziek het oproepen van emoties. Alle emoties. Waar in de realiteit alleen geluk en blijdschap emoties zijn die mensen verlangen, roept muziek ook verdriet of boosheid op, en je kan ervan genieten. Het laat je voelen dat je leeft! – Joris van Santen Escofet

Igno van der Zalm

Muziek is alles! – Igno van der Zalm

Patrick Rietvelt

Muziek is voor mij van jongs af aan al een uitlaatklep. Waar die voor de één in de vorm van muziek maken is is het voor mij muziek beluisteren. De prachtige manier waarop muziek mij op een positieve manier kan beïnvloeden zorgt ervoor dat ik op een curieuze manier mijn muzieksmaak heb gevormd door de loop der jaren heen. – Patrick Rietvelt

Artiesten die ik op WTWTA gezien heb en die me bijgebleven zijn (zoek ze vooral op, ze zijn echt de moeite waard als je ze nog niet kent):

  • Oscar and the Wolf
  • Maribou State
  • Saint Motel
  • Sekuoia
  • Mister and Mississippi
  • Panda Bear
  • Fink
  • Jungle

Where The Wild Things Are Moderne Hippies 17

Tot slot: wat betekent muziek voor mij?

Verliefd zijn op het leven. Dat gevoel kan muziek je geven!

Wat betekent muziek voor jou?